onsdag 18. mai 2011

Skjønne mai

Vi har hatt noen fine maidager, med 17.mai som det foreløpige høydepunktet. Lille Epleblomst på syv år har gledet seg voldsomt til nasjonaldagen, og har tegnet en fin tegning som innholder alle de tingene hun håpet 17. mai skulle bringe med seg:
En fin 17.mai inneholder bunad, fletter med sløyfe, gassballong, flagg, is, hund og fin natur.


For første gang noensinne hadde jeg tid til å flette håret hennes og finne frem sløyfebånd i flaggets farger samt knyte disse i flettene. Hurra! Ofte er det ikke tid til den siste finishen på noen av oss, når vi skal helle oss i bunaden og Eplekart skal i sin strøkne buekorpsuniform -og mye og mangt skal rekkes. Men i år fikk vi det til! Alt sammen. Nesten. Bunadscapen til Epleblomst var det dessverre ikke mulig å oppdrive. Den er så og si i daglig bruk her, som del av Hermine Grang-kostymet hennes, så selvsagt var den sporløst borte på den eneste dagen i året vi faktisk  "trengte" den. Noe er det alltid.. 


Når jeg ser nærmere på tegningen, så ser jeg at hun har tegnet seg selv uten
cape, så da var det vel meningen at den skulle utebli..? Tegningen
oppsummerer nemlig 17.mai-feiringen hennes (og vår) rimelig nøyaktig!


Jeg gikk også med bunad i år (selv om jeg tidligere har nevnt at 28.mars skulle bli min nye offisielle bunadsdag ;))Men nytt av året var at jeg hadde lagt inn et klesskifte halvveis i dagen. Profesjonelt, synes jeg. Vanligvis går jeg med bunaden til jeg plutselig og ampert utbryter: "Nå orker jeg ikke mer- jeg går hjem!" Og da mener jeg alvor. Bunaden må da av, helst innen minutter, og det gjelder å skyndte seg hjem. Jeg digger bunad og synes det er fantastisk stas å gå med den, men godfølelsen varer vanligvis bare noen timer. Men i år var jeg altså forberedt på dette. Jeg gledet meg nesten til å bli lei bunaden... For jeg gjorde nemlig et kupp på Fretex i begynnelsen av mai. Jeg fant en kjole som rett og slett er 17.mai- og jeg hedrer den nå ved å vise et bilde hvor jeg på snedig vis prøver å ta bilde av meg selv med den på:


Fiffig fremvising av fin kjole..

Etter dette mislykkede forsøket overtalte jeg et motvillig barn til å ta bilde av mor i finkjolen. Men bare vent litt, jeg skal bare...

...bare ordne meg litt. Knips! Utålmodig barn kaster ikke bort
nasjonaldag-minutter på å fotografere selvsentrert blogger.
Men imponerte da det instinktivt sensurerte bort bloggerhodet!


Ellers har mai så langt også brakt med seg noen fine turer; Vi har blant annet vært på nydelige Lyngheisenteret på Lygra:


Vakkert kulturlandskap i forblåste omgivelser..
Utrettelige barn som løper raskere enn både fotograf og vind.
Epleblomst på toppen av verden!
Eplekart er kongen på haugen!


Vi har hatt mange fine maidager- og ennå er vi bare knapt halvveis. Jeg kan bare konkludere med at jeg liker mai- selv om været til tider fremstår noe svikefullt! 


-Gode maidager, alle sammen!

16 kommentarer:

Høytrykk sa...

For en kul kjole! Skjønner godt at du la inn et klesskift i løpet av dagen når det var denne du skulle skifte til.

Herlig tegning!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Suuuperkul kjole, helt klart et plagg for 17. mai. ☺

Whitebite sa...

wow! du er fin! og vakker! og..ja, nei nå får det være nok.
Imponert over tegningen til 7-åringen! Så mange detaljer..flink!

skjerstad sa...

Superkul kjole :) Med rødt hvitt og blått , fiffi ;) Nydelige naturbilder også .
Klemmer fra Janne

gult hus i svingen sa...

Utrolig flott kjole, og dine klær er ikke angrepet av krympesopp, ser jeg:) Fin du er:)
Så fin tegning Epleblomst har tegna, hun har grepet essensen av 17. mai ja:) Slik var det da våre var små også, i år feira min mann og jeg nasjonaldagen på hytta:) Ungdommene går ikke i tog lenger, men er med venner hele dagen:) Deilig det også;)
Om 4 år, når barnebarnet går i 1. klasse, skal vi feire 17. mai i Bergen er planen:) Må se henne i hennes første barnetog:)

ha en flott dag:)

klem fra Trine:)

Barbros lille atelier sa...

Å, den kjolen var superfin! For et kupp! Vurderte selv å legge inn et klesskift i løpet av dagen, men jeg holdt ut til det bitter end. Skal love deg at det var vidunderlig å få bunaden av, og kunne puste med magen igjen...

hege sa...

Herlig med mange deilige dager! Og FOR en kjole!!! Fantastisk!! Og så hang den bare der og ventet på at Eple skulle komme og hente den? Jeg gir meg ende over!! Den ser jo ut som om den er sydd til deg;-))

I år hadde denne fruen bunad på. I fjor var man jo joggedressbekledd og ikke helt kald mellom beina engang etter nylig overstått fødsel, så det var herlig å kunne kle seg opp og rope skikkelig hurra i barnetoget i år. (Selv om det jo var digg med rømmegrøt til lunsj på pasienthotellet...) (Fruen elsker 17. mai - men har funnet ut at hun griner mindre dersom hun er med i barnetoget selv i stedet for å SE på, så derfor blir hun villig med så lenge ungene synes det er greit...) Til fruens store forskrekkelse glemte vi å ta bilde av gullungene samlet i finstasen, men vi krysser fingrene for at ivrige Morfar eller Farfar gjorde det...

MEN det er deilig å få av seg bunaden igjen, da - så man hadde klesskifte á la Eurovision Song Contest her også;-))

Ha en fortsatt deilig mai!!

skjerstad sa...

Hei igjen :)
Jeg har en "lyskvesser" ser ut som en stor blyantspisser . Og etter at jeg kjøpte den , satt de så mye bedre i ;) Jeg brukte kniv før og smidde av nederst. Tror jeg skal lage et blogginnlegg om det ;)De finnes sikkert på type - lysstøperier eller lys butikker .

Ha en fin dag Eple :)
Klemmer fra Janne

demie sa...

Jeg synes bunad tradisjon er så fint! Så mange forskjellige vakre bunader!
Men jeg skjønner en kan ikke gå i den hele dagen. Kjolen fra Fretex er fantastisk og tegningen beskriver en ordenlig 17.mai, sånt som bare barn kan! Takk for fin post!

Misemor sa...

Heisann. Takk for kommentar på mine prematurluer. Jeg titter alltid innom til de som kommenterer hos meg og det er jeg glad for. Nå fikk jeg meg en liten latter, av profilbeskrivelsen din, den kjente jeg meg igjen i. Man blir jo mindre sjenert etter en stund, for her i blogglandia får man så mange fine venner som man synes man kjenner etterhvert! Morsomt.
Klem Misemor

Mie fra Mies Mirakler sa...

fantastisk fin 17mai kjole! og elsker 17mai tegningen til epleprinsessen :) friskisen ser veldig god ut! *♥*

Frihet-Natalie sa...

Takk for hilsen hos meg!
Oj dette var en flott kjole, helt riktig for 17 mai.
Så gøy og kos med tegninger!!
Legger meg til som følger her ;)

kimberlee.blogg.no sa...

Tusen takk for hilsen hos meg:)
Superfin 17.mai kjole..
Koselig med tegninger..
Jeg legger meg til som følger på siden din:)

katrine sa...

Så fin kjole :) Passet perfekt til alle mai-dager (og ellers dager med sol og fine øyeblikk). 17. mai bildet var nå også bare herlig! Ser ut som oppskriften på en perfekt dag ;)

mimmi-leone sa...

For en skjønn barnetegning!

Og kjolen din så fin til deg.

Tusen takk for koselig kommentar fra deg, setter så pris på det.

En fin uke til deg!

Anonym sa...

Fineste kjolen jeg har sett.
Janet, som ikke får logget inn.