tirsdag 20. november 2012

7 sorter kaker- og 1 sort galskap

For noen dager siden gledet jeg meg til å skrive nytt blogginnlegg. Jeg hadde da nylig oppdaget dette glasset:Kakerester fra fjorårets jul. Deilige biscotti. Deilige i fjor, i det minste. Nå utvilsom mest velegnet til bloggmateriale. Nettopp derfor hadde jeg en plan om å lage et utrolig morsomt innlegg ala "Sjekk hvor tidlig jeg er ute i år, folkens! En kakesort i boks allerede, og det i midten av november. Ha-ha " 

Men nå kan jeg plutselig ikke innta den ironiske distansen til kakebakst, syv sorter, husmorgalskap og juleforberedelser i juni. En tilnærming som jeg vanligvis føler meg komfortable med. For nå er jeg plutselig selv verste sort: Jeg har alle syv sortene i hus!!

La oss begynne fra venstre: Luksuspepperkaker (intet mindre), potetmeltopper, nøtteroser,
 sjokoladekjeks, serinakaker, sjakkruter og tilsist kokosmakroner.
 
He-he-he-he-he-he-hÆ? (rimelig ustødig og urovekkende latter.)

Jeg fatter ikke selv hvordan dette skjedde. Jeg husker vagt at jeg takket ja til en bake-invitasjon for noen uker siden. Jeg erindrer også en noe cool holdning fra min side, da det ble spesifisert at det var snakk om en skikkelig bakeøkt. Yeah, yeah, hardcore-baking, nå ble jeg redd liksom,  tenkte jeg noe oppessen.

Vel, jeg var et annet, og langt mer naivt, menneske den gangen....Jeg troppet bekymringsløst opp på avtalt dag og avtalt sted. Men stedet var ikke slik jeg husket det. Kjøkkenet var blitt en liten fabrikk, med tre arbeidsstasjoner og med en ekstra komfyr. På veggen hang det oppskrifter og på en benk stod det ingredienser på rad og rekke; 18 pakker smør, 6 pakker mel, poser med nøtter, krydder og sjokolade, samt sukkerpakker og fløte. Okaaaai? Det var faktisk snakk om HardCore KakeBaking. Og jeg ble umiddelbart litt redd.

Jeg ble tatt godt i mot av de andre, selv om jeg fikk litt pes for den noe skrinne kakebokssamlingen min. Bare tre stykker? Har du ikke fått med deg at vi skal bake i dag?

Og bake gjorde vi. I 10 timer!!! TI TIMER!! Det er leeenge, det. Det er mange timer å bruke på baking. Av julekaker. I november. Men det ble pokker ta meg en av de vittigste dagene jeg har hatt på lenge. Galskap, helt klart, men herlig galskap.

La meg presisere; dette er ca halvparten av min del. Vi var 5 mennesker til stede. Samtlige gikk
 hjem med fangst i denne størrelsesorden. Og jeg prøvesmakte underveis. Fra ca hvert stekebrett.
(Bare for å kvalitetsjekke, altså. Jeg følte at det var slik jeg best kunne bidra....)

Da jeg sent på kveld skulle kreke meg hjem, hadde jeg intet mindre enn 8 kakebokser med meg, og et fåret smil om munnen. Og om jeg blir invitert igjen til neste år, slår jeg til på flekken! Selv om det selvsagt er fullstendig overflødig... Jeg har nå julekaker langt inn på nyåret 2018. Minst. Det burde jo biscottiglasset jeg snublet over forleden, bevise med all tydelighet.

En kort stund var jeg kvalmende selvtilfreds. Tenk å være forbredt og i rute til jul!? Men det var før jeg innså at vi må bygge på huset for å få plass til kjølerommet hvor jeg forskriftsmessig kan oppbevare julekakene mine i årene som kommer...16 kommentarer:

demie sa...

Du Eple? Kan dere ikke invitere meg til noe sånn bake maraton meg og??? Det blir nok det eneste måte å få dette til! Du skriver så artig om opplevelsen at uansett om det er nok ganske skummelt det hele, jeg skulle gjerne være med på lit bakegalskap!

stor klem fra meg :)

Barbros lille atelier sa...

Først trodde jeg du tullet, men så skjønte jeg at du faktisk var ferdig med julebaksten. Eg e IMPONERT! Snakk om å være i rute! Nå gjelder det å ikke hvile på laurbærene... Kakene så forresten skikkelig gode ut. Sånne sjakkruter tror jeg at jeg skal prøve meg på i år. Er det forresten mulig å få invitasjon til hardcore kakebaking neste år???

Og du, tusen, tusen takk for sist! Beklager at jeg ikke har takket før, jeg skammer meg veldig...Det var utrolig koselig,( selv om dere overhodet ikke er oppdatert på serier på tv som det er verdt å få med seg...) Må gjentas snarlig på nyåret.

Og den kyllingsuppen MÅ jeg få oppskrift på. Vidunderlig!

Klem

Lise B sa...

Jeg blir gjerne med neste gang, jeg også! Dette var hardcore, det er sikkert, men morsomt ! Jeg går jula i møte med blandede følelser, jeg skal ikke spise fett i det hele tatt, i et forsøk på å unngå galleblærebetennelse igjen. Så i år blir det en del variasjoner over marengs og turkish delight, tror jeg. Tenk å ikke få smake på mannens kransekake!!! Det blir fælt, det

Randi sa...

Wow!! Nå fikk jeg akutt lyst på kokosmakroner og sjakkruter! 8 bokser var en bra fangst! Kos deg,de smaker best nå før jul :)

Anonym sa...

Hehe.. så utrolig bra, god tekst!

Kakebaking foregår etter tilfeldighetsprinsippet hos meg og skjer så sent opp mot jul som mulig. Unntaket er pepperkaker som skal være klare til første søndag i advent. Det hender vi klarer det.

Blir mye gomling på deg framover? Kos deg så mye!

Billa Blå sa...

OMG! Og glade jul! Eg bøyer meg i mjølet. Imponerande!

Namaste (jeo74) sa...

Ska sei!!!
Sku gjerna tatt turen te Bergen for å bli innlemma i et sånt bakelag :o)

Bra jobba må eg sei. De såg delish ut!

Shy B sa...

No er det min tur til å bli imponert!!

Anonym sa...

Nam! Jeg liker min rolle i dette: komme på besøk og eta!! Får du kjøpt deg noe ordentlig te nå, så snakker vi.

Og Barbro... det er faktisk vi som er TV-autoritetene her! Med tanke på den sørgelig skrinne seriekompetansen du la for dage, hehe ;)

Pafrikaaaaa

brudeblogg sa...

Fantastisk! Utrolig! Imponerende!
For en god idé å gå sammen og bake. Blir spennende hvor mye som overlever til neste jul :)
Kos dere med hjemmebakst! :)

Elin sa...

10 timer?!! TI TIMER med baking?! Du er klar over at det er helt vanvittig?! :-O

Jeg gir meg ende over!

Hekkan Hekkel sa...

Djiiiises, seier berre eg.
10 timar?! Hardcore fellesbaking?! For eit konsept! :)
Men eg er sjølvsagt supermisunneleg og bøyer meg i støvet for imponerande innsats.
Og skulle du få fleire boksar til overs (som eg tvilar sterkt på), så tek vi gladeleg imot i nabofylket - for her blir det nada bakemaraton før jul :)

Hagealven Lunalu sa...

hehehe OMG!!! Rister på hodet og smiler samtidig - du er gal. Eller dvs dine venninner er gale - dra deg med på hardcorebaking... 7 sorter og 8 kakebokser...fniser.
Men....det hørtes ut som om det var verdt det. 10 timer i hyggelig lag, og mye prøvesmaking - jepp - bittelitt misunnelig!!!
Men jeg får kose meg med mitt eget koselige bakelag. Pepperkakebaking (deig fra Ikea ofcourse :-) ) sammen med barna mine!
Stay cool og kos deg med kakene!

hege sa...

Fantastisk!! Godt å se at NOEN er i rute... Min mor pleide alltid å kaste restene av fjorårets julekaker for å fylle på inneværende års bakst - men det var vel mest fordi vi skulle spare på dem lengst mulig... Mitt tips er derfor å faktisk nyte dem så mye som mulig mens de er nybakte. (Og eventuelt sende en liten boks kokosmakroner sørover...)

Mie fra Mies Mirakler sa...

*vantro* og imponert! wow sier jeg bare, snakk om å hanke inn omtrent ti millioner husmorpoeng før jula er i gang i det hele tatt, liksom! her er det såvidt adventsstjerna er komt opp i vinduet ;) selv baker jeg ikke noe særlig til jul, mest fordi vi i grunnen ikke spiser noe særlig julekaker her i huset (unntatt pepperkaker og julemanna(kakemenn) som vi baker. men etter å ha sett denne bonanzaen kanskje jeg skal dra på med et par sorter til sånn bare for ikke å komme helt i bakleksa med husmorpoengene i år...hmmm ;) *♥*

giraffmamma sa...

he he du er morsom lesning som alltid. Imponert over kakene, du omgir deg med de rette folka ;)