torsdag 20. desember 2012

Pakket og klar

I fjor hadde jeg store ambisjoner når det gjaldt innpakkingen av julegaver, og jeg herjet og kreerte til selvfølelsen ble stor og flott. Jeg var sterk inspirert av diverse blogger (men jeg har dessverre glemt hvilke). Uansett var det en fornøyd meg som troppet opp for å overlevere gaver til slekt og venner.

Se, hver og en gave ble fint parkert i vakker, hjemmelaget pose!!

Det var en noe mindre fornøyd meg som fortsatte julenisserunden etter å ha bli møtt av følgende utalelse fra meget utakknemlig (og lattermild) lillebror: "Hva? Får jeg en stor fish and chips-porsjon i julegave!?"

Tydeligvis ikke alle som gjenkjenner en tidsriktig bloggeinnpakning, selv når det blir forklart i klartekst at dette ligger i front av innpakningsmoten og således bør mottas med ærefrykt!!

I år har jeg derfor valgt en langt mer effektiv og mindre dillete fremgangsmåte.

Her er DIY`en for interesserte:

* Finn frem en flaske rødvin
* Tving egnet familiemedlem til å fyre opp i peis.
* Let frem gaver som er kjøpt inn. Ikke la deg vippe av pinnen av det overraskende slunkne utvalget. Nå gjelder det nemlig å..
* .. også huske å ta med de "lure" innkjøpene som ble gjort tidlig i sesongen. Selv om du ikke lenger aner hva det er, og i hvertfall ikke til hvem det er påtenkt.

* Finn frem påkrevd utstyr: tape, saks, innpakkningspapir, bånd og merkelapper- og plasser deg foran den nå varme peisen.
* Stirr inn i flammene og nyt knitringen. Drikk et glass vin for å forberede deg på den store oppgaven.
* Pakk inn en gave. Ta deg god tid, slik at innpakkingen blir pen og jevn og krøll deretter pakkebåndet med omtanke. Drikk litt mer vin. Stirr litt dypere inn i flammene. Åh, er ikke juletiden deilig?

* Pakk inn gave to. Påfør pakkebånd med mer trenet håndlag. Ta en god slurk vin til, før du angriper pakke tre med iver.
* Nå er du igang. Det er bare til å kjøre på. Pakk inn etter beste evne.

* Oj! Er glasset tomt igjen? Fyll på, nyt og beundre haugen på hele fem pakker. Dette går jo strålende!
* Drikk og pakk videre. Dette er jo bare koselig, og gavehaugen bare vokser og vokser. Alt er vel. Om man ser bort fra at de to siste gavene er uten merkelapp...

* Fyll opp glasset igjen, nå er det nemlig tid for seriøs ettertanke. - for er det da, i den store sammenhengen, egentlig så nøye om alle gavene har merkelapper? Hvorfor skal man alltid følge konvensjonene? Uansett så er det jo lett å huske at den med den litt rare tapebiten er gaven til din far. Det er jo logisk!


* Hui, hvor det går! Nå er det om å gjøre og holde tritt. Det er jo dumt å miste flytfølelsen nå!
* Pakk, pakk, pakk! Med et lurt smil om munnen, papir flagrende omkring og tape i håret, og med vinglasset i full vigør ved enhver anledning. Det er nesten så man skulle ønske at det var jul og pakkemaraton hver eneste helg året gjennom, sant?

* Når vinflaske med ett er tom (-det har nok vært noen å forsynt seg mens du var opptatt med prosjektet ditt) er det på tide å ta et steg tilbake og beundre det vakre synet.

Se, det hjelper å tenke positivt! Det er jo langt flere gaver enn hva jeg trodde. Jeg er jo så og si i mål! 
- Seriøst, det ER faktisk flere gaver...? Hva i all..?
Det siste som gjenstår, for å fullføre DIY'en etter min mal, er å be mottaker av en eventuell innpakket vedkubbe om å også innta en positiv holdning... Gaven er nemlig, om den finnes, en meget symbolsk gest som skal viderebringe ønsket om lys, varme og energi for det kommende året. Så det så!!

7 kommentarer:

Stilleben sa...

God ettermiddag og takk for hyggelig kommentar! Jeg har det kaldt for å si det sånn, men absolutt stemingsskapende med snekker Andersen i hus. Fantastisk innpakning! Imponerende! Jeg har dilla på å pakke inn gaver, med det resultat at jeg må rydde kjøkkenbordet for papir, bånd og tape hver dag gjennom halve desembermåned. De andre i huset blir sprø, mens jeg koser meg. God jul til deg og dine.

brudeblogg sa...

Gaveinnpakking er en kunst!
Og du behersker den tydeligvis :)

Billa Blå sa...

Fantastisk! Den DIY'en fortener ein premie! Nydeleg innpakka premie, vel og merke! :) God jul til alle i heimen!

hege sa...

Søren! Jeg glemte vinen! Jeg VISSTE det var ett eller annet som manglet... Men jeg vet ikke om jeg orker å rive av alt papiret og begynne på ny, så kanskje det blir sofaen og en flaske med vin i stedet. Funker sikkert helt fint, det også.

Håper du og dine får en deilig jul! Takk for varme tanker;-)

Klem

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha jeg liker din tilnærming til oppgaven. Resultatet ble veldig bra. Selv om fish'n chips-posene var ekstravagante. Her blir det lite dill, synes den innpakkinga er traurig. Faktisk så hadde jeg tenkt å pakke gaver i kveld, men vips så var det leggetid gitt. Ja ja, ny mulighet i morgen.

Jenny sa...

Wow! Det var fine hjemmelagede poser!

Shy sa...

Svarte! kanskje vin hadde vore tingen! Liker ikkje å pakke inn.
Dei posane må du ta ein DIY på. Kjempefine!