mandag 28. januar 2013

Månedens faktapille

Jeg har ikke noen spesiell profil på bloggen min, men føler likevel av og til at det er ting jeg ikke kan blogge om. Eller at enkelte ting rett og slett ikke passer inn. Jeg vet ikke hva det er som gjør at noen ting er innenfor mens andre vurderes som uaktuelle. Kanskje er det bare dagsformen min som avgjør?

Men i et et forsøk på favne bredt og vidt, og åpne opp for nye typer innlegg, velger jeg å starte en innleggsserie som jeg vil kalle Månedens faktapille. Det burde jo åpne opp for det meste!

Dessverre har jeg bare kommet så langt, til navnet. Jeg aner ikke hvor dette vil ta veien. Godt mulig det går rakt åt skogen fra nå av. Eller kan hende vil jeg månedtlig dekke et bugnende bord hvor veiledning, forskning, innsikt og kunnskap serveres med innlevelse og formidabel formidlingsevne. Er jeg muligens kunnskapstørstens slukker, som gjennom en meny bestående av forbløffende fakta og respektfull avdekking av naturens mirakler, stilner sulten til alle dem som hungrer etter viten, sannhet og vinnersjanser i triviaspill og quizz? Vel, tiden vil vise!

Med tanke på at jeg ønsker å favne vidt og bredt, starter jeg stort med denne lille faktapillen her:

Det er så mange galakser i universet, at om de var på størrelse med erter, ville de ha fylt opp Oslo Spektrum.Vakkert illustrert, sant!?

Det er undersiden av gamle stekepanner, og bildene er tatt av Christopher Jonassen. Flinke mannen!

Nå forlater jeg dere for denne gangen, forhåpentligvis sultne på mer?


12 kommentarer:

Fragmenter sa...

En formidabel formidlingsevne har du, helt klart! Når det gjelder dagens fakta er det sånne ting jeg ikke kan tenke så mye på for da blir jeg svimmel og får pustebesvær:-) Men likevel, jeg vil ha mer!

Lise B sa...

Dette vert spanande, eg fylgjer med i neste bolken! Jeg har også en grense for hva jeg ikke skriver om, jeg skriver ikke om negative ting. Av og til har jeg vært inne på å skrive en kjeftesmelleblogg, der jeg bare hiver ut av meg all gørra. Men det passer ikke i Bombalabloggen, i alle fall. Nei, og så skriver jeg ikke om Manokopper, det er det alt for mange andre som gjør. Alt for mange, ser du når har jeg begynt å øve meg på kjeftesmellingen. JEg gleder meg stort til neste faktapille!

Tevanga sa...

Dette later til å bli en fantastisk spalte. Jeg gleder meg til neste episode :-) Og det stekepannebildet, tenk at noen kan være så kreative??? Makan.

Tusen takk for hyggelig kommentar forresten. Blir like glad hver gang jeg :-)

Klem

Lille w sa...

Føler meg liten.. Og litt klokere:)

Lille w sa...

Føler meg liten.. Og litt klokere:)

hege sa...

Spennende!! Gleder meg allerede til neste måneds faktapille;-)

hege sa...

Men så blir jeg jo like glad hver gang jeg ser at du har lagt ut noe nytt, da;-) Og takk for fine kommentarer inne hos meg! Det gjør godt.

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Du er så herlig ;) Og ikke minst fabelaktig god på å skrive! høres ut som et spennende prosjekt dette. Takk for tips om fotograf. Han skal jeg sjekke ut.

Ha en bra uke!

Billa Blå sa...

Bring it on! :D *frydarmegoverdeg!

PS!Ny-hyydeleg strikk observert på skulen denne veka... aiai! Produktiv! Stakkars den oransjekledde, han måtte eg bort og ta og føle på fleire gongar :)Deilig garn! Kva garn er det?

Mormor Inger sa...

Sulten på mer, garantert :)

Linnosaurus sa...

Ja til mer fakta! Mer, mer! Dette var svimlende greier. Jeg skjønner ikke åssen dem finner'e ut, jeg.

Fantastisk kreativ kavalkade, forresten :-D

Jeg LOLa.

Fabelaktig sa...

Spennende :)

God helg til deg, her skal jeg nyte en skikkelig deilig alenekveld hjemme før vi spenner på skia og drar til Beitostølen i morgen :)

klemklem