lørdag 19. oktober 2013

Spiselig årshjul

Høst er synonymt med innekos. Innekos betyr fyr i peisen, stearinlys og selvsagt god mat og god drikke. God mat hjelper til når det gjelder å takle kulde og mørke over lengre tid, føler jeg, og er en essensiell del av høsten min.

Når jeg tenker meg litt om, synes jeg at mat er særdeles viktig om vinteren også. Det er jo en årstid som først og fremst er preget av julen, høytiden som strengt tatt er en månedslang orgie i fråtsing. Men deretter kommer våren. Ah herlige våren! Da er fokuset kanskje på noe annet enn mat...? Selv om det selvsagt er litt deilig å unne seg noe ekstra for å feire at naturen vekkes til live igjen... Og la oss ikke glemme høytider som påske og pinse og de små utskeielsene de kan mane til...

Om sommeren er det ikke mat som er det viktigste. Da er tiden kommet for å bare nyte varmen og hverandre, gjerne med noen picnik`er og grillfester og noen eksotiske matopplevelser på ulike feriedestinasjoner - og kanskje også noen mellommåltider preget av melon, jordbær, fruktsalater, is og kaker...

Der var jeg visst tilbake til høsten igjen, som fortsatt lokker med sine varme gryter og supper, fårikål og.... Nei, jeg må nok bare være ærlig; Mat er alltid viktig (Duh) og jeg er veldig glad i god mat. Likevel er jeg ikke utpreget glad i å lage mat. Eller, jeg er kanskje det, men det er som oftest bare en plikt og rutine, noe som bare må gjøres. Derfor blir jeg alltid glad når jeg finner enkle oppskrifter på gode og raske måltider, slik som denne hverdagsgleden her:

Pasta med broccoli, bacon, parmesan og pinjekjerner.

Vi har laget denne retten mange ganger etter at vi oppdaget den på Mat på Bordet, og vi blir ikke lei. Derfor tipser jeg om denne her på bloggen, og sikrer samtidig at jeg ikke roter vekk oppskriften ;)

2 kommentarer:

rockefår sa...

Bra, denne må jeg prøve - den høres god og enkel ut.

Er også definitivt mer glad i å spise enn å lage mat, aller helst hadde jeg vel levd på cola, chips og sjokolade...
Men som anestesisykepleier veit jeg godt at jeg ikke kan det - selv om ernæring/kosthold ikke var mine favoritt tema.

Hadde et ørlite håp om at et nyoppusset kjøkken skulle få meg interessert i lage både det ene og det andre, men det hjalp ikke på annet enn at liker bedre å se inn i det "nye" kjøkkenet....

God søndag kveld!

KKvinneblogger sa...

Har inntrykk av at det ofte er slik at vi kvinner lager mat fordi vi må ha noe å spise, mens menn gjerne stiller opp når det er grillparty eller i andre sammenhenger vor de er sikret applaus for sine kokkekunster! Ellers: Tusen takk for oppskriften :)