søndag 7. oktober 2012

Årets avling

Som kjent (?) er jo høstferien oppfunnet for potetens skyld. For innhøsting av poter, mer presist. Da jeg har fjernet meg langt fra røttene mine, og ikke besitter en eneste lille kvadratmeter potetåker og heller ikke har annet spiselig å høste inn, har jeg aller pliktskyldigste høstet inn det som høstes kan fra altanen. For å gjøre meg fortjent til årets høstferie, liksom...

Nå følger bilder av det som har blitt høstet inn, etter storinnsats fra hele familien. Nei, det siste var blank løgn. Ren ønsketenkning fra min side. Det høres jo så trivelig ut når storfamilien tar et felles tak for å sammen nå mål som gavner hele slekten. Men det ville nok vært en overilt handling å kalle inn, og forvente at besteforeldre og tantebarn skulle bidratt med å få i hus årets avling. Ja, det er strengt tatt litt i overkant at jeg - ene og alene - har brukt tid, ikke bare på å få det i hus, men også på å blogge dette: 


To søte, små blomster. Som her virker større enn de virkelig er. Trengte ikke trillebår for å
 få dem i hus, for å si det sånn..

Jepp, det var altså resultatet av min innsats i våres. Som man sår, høster man- det skal være sikkert! Heldigvis har naturen selv tatt grep, og jeg fant derfor også en plante som ikke er blitt utplassert av undertegnede. Godt mulig den er giftig og allergifremkallende, men når jeg først er i innhøstingsmodus så kommer alt i hus, okke som...


Solstreif på altan og vakker blomst (?). Eller potensielt menneskefiendtlig vekst?

Den ser da harmløs nok ut....? Men det gjør jo det meste i solskinn, erindres jeg....

Mager høst?

Jo, det var vel i grunn det... men det pyntet nå likevel litt opp i et høstmørkt hjem.


Nei, det er ikke en allergisk reaksjon som gjør at damen smører til ansiktet sitt...Hun  gjør alltid sånn.

Helt på tampen av innlegget er det på sin plass å kommentere noe. Riktignok høstet jeg inn h-e-l-e avlingen selv, men det ferdige resultatet ble løftet av påfunnet til Epleblomst, husets 8-åring. Hun har fingerheklet en laaaang remse og deretter surret den rundt glassvasen. 
Den lille finishen er muligens årsak til at årets avling ender opp med et godkjent-stempel fra min side!

Fine innhøstingsdager til dere alle sammen!12 kommentarer:

Namaste (jeo74) sa...

Nå fekk eg litt dårlig samvittighet, for eg gjørr meg på ingen måte fortjent te høstferie...

Får sjå om eg finne nåke å innhste eg og ;o)

Barbros lille atelier sa...

He, he, jeg måtte sporenstreks løpe ut i hagen og høste et par overmodne plommer for å gjøre meg fortjent til høstferien jeg og:-) Du er nu ei arti´ lita tøtta (som de ville sagt nordpå):-)

Men fra spøk til alvor; jeg må bare si at dagens tekst er nydelig illustrert. Utrolig fine bilder! Solstreif på altanen er jo et meget velkomponert og harmonisk bilde, og den fine fingerheklede snoren rundt vasen gjør jo at det her oser interiørblogging på høyt nivå:-) Hils epleblomst og si hun inspirerer. Her skal det fingerhekles og snurres rundt vaser!

Klem

Shy B sa...

Vakker innhausting, det må eg virkelig få seie.
Det er potetferie her også, dog utan poteter ;)
Eit veldig nyttig tips med bruk av heklesnora. Det beste eg har sett ever :)

Anonym sa...

Om ikke overdådig innhøsting,så var den i alle fall uhyre dekorativ og vakker! Den BLE i hvertfall det, på så gode bilder, og så fieffig dandert! MEGET iiinspirerende må jig bare siige!

Mormor Inger sa...

Høsting er høsting :) Fin blomst!

Mie fra Mies Mirakler sa...

Tusen takk for din fine kommentar hos meg som var en solid oppmuntring i kveld hvor jeg sitter og kjeder meg og føler meg sånn passelig mislykka. :) det varmet hjertet mitt akkurat når jeg trengte det. Liker innhøstingen din, blomster er noe av det fineste man kan høste, og smart idé med fingerheklet rundt vasen også :) *♥*

Billa Blå sa...

Eeeh, eg som hadde trudd at eg var ein av få som hadde fortent haustferie... Eg har verken poteter eller blomster å hauste inn. Får vel fingerhekle då! (Og det er jo langt kjekkare enn å plukke poteter!)

God ferie!

Fabelaktig sa...

Så det er derfor man har høstferie altså :) hihi! Nå har ikke jeg høstferie, men skulle ønske det... hihi!

Fin mandag ønskes deg!
Jeg er hjemmefra jobb og syk i dag, blæh!
Klem

Elin sa...

Bra innsats!

EllenSand sa...

Jeg er lærer. Alle lærere fortjener høstferie for å holde ut til jul! Og så har vi juleferie for å holde ut til påske, osv... Er det ikke sånn det er da??? :
Veldig god idè å bruke fingerhekling på den måten. Fingerhekling burde hatt sin egen blogg i grunn. Den kunne hete: 100 måter å bruke fingerhekling på!
Ellen :)

Mie fra Mies Mirakler sa...

Takk for at du vil være med på min giveaway :) Krysser fingrene for deg! *♥*

Lise B sa...

Kreativ hun der! Nydelig gul vase, det får man si. Jeg har over fem mål jeg! Men der gror det mest prestekrager og slikt. Vi prøvde oss med urter, og nå holder mynten på å ta over hele Meråker. Vi må stoppe den før den løper løpsk. Jeg har ikke utholdenhet til slikt, jeg er grunnleggende lat. Da jeg vokste opp, hette det ikke høstferie en gang, det hette potetferie. Og haugevis av bygdas unger kom til oss og plukket, for betaling, selvfølgelig.