søndag 14. oktober 2012

Mislykket matauk, vellykket naturfråtsing

Med høsten kommer matauk-trangen. Jeg drømmer om soppjakt og krabbefangst, og bugnende kurver med høstens frukter.

Å lyse etter krabber blir som oftest en av høstens vakreste opplevelser. På de fineste kveldene er det stjernehimmel både over og under den lille båten vi sitter i, takket være morilden- havets ildfluer. Spenningen og krabbesulten øker i styrke etterhvert som mørket kryper tettere og tilslutt omslutter jegerne på havet.
 
 
Like spennende er det å sjekke krabbeteinene. Er det noen velsmakende stakkarer i teinen denne gangen? Jeg både håper og håper ikke på fangst. For jeg blir alltid litt lettet når jeg ser at teinen er tom.

 Eller, den er sjelden tom. Vi får som oftest noen forskjellige småkrabater som vi kan inspiserer litt nærmere...


Men denne gangen var det også alt vi stiftet nærmere bekjentskap med. Det ble i det store og hele en tur fri for fangst av det spiselige slaget. Ingen krabber og ingen fisk. Og heller ingen sopp.
 
Men fråtse, det har vi likefullt. Visuelt. Vi har fråtset i den vakreste natur, det blåeste hav og den klareste høstluft.
Vi har mesket oss med den godhetsfølelsen som kommer når man slipper fangst tilbake til dets rette element.Vi har veltet oss i følelsen av stille, sakte tid.


 Naturen har forsynt oss med mange små og store skatter.
Og vi har fått dekket behovet for spenning og høstlige opplevelser for en stund fremover.

Trodde jeg. Men like før vi skulle vende snuten hjemover stilte Eplekart meg et spørsmål: -"Mamma, kommer du til å blogge om dette?" Jeg måtte jo nesten svare bekreftende på det; -"Jeg tror det, ja". -"Jammen, mamma, tror du ikke det blir ufattelig kjedelig for folk å lese om dette? Jeg tror det er best at du finner på noe om denne turen... " I det samme gutten uttalte disse ordene, slengte han seg resolutt ned i lyngen og kommanderte; "Ta bildet av meg nå! Så kan du skrive i bloggen at vi fant et lik her. DA blir det kanskje spennende å lese!!"


9 kommentarer:

Lillis verden sa...

Ahhh så koselig :) Det er så altfor lenge siden jeg sist lyste etter krabber.. Kanskje noe jeg må ta til etterretning...

Shy B sa...

Hahaha! Fantastisk slutt. Men før det; fantastiske bilder og ikkje kjedeleg fortalt!!

Pia sa...

Vi var på vestlandet forrige helg og var med på å sette ut teine. Vi fikk ei krabbe! Uten klør.

Anonym sa...

Nok en gang: Nydelige bilder! Og spennende fortalt! :-D (Men hjertevarmende hjelpsomhet!)

Barbros lille atelier sa...

Ha, ha, snerten slutt:-)
Men absolutt ikke kjedelig før uventet slutt heller.
Og nydelige bilder!

Billa Blå sa...

Hahaha! Beste guten! (Ser ut som de har hatt ein deilig ferie!)

Lise B sa...

Haha, fantasien i orden på den guten der! Takk for fine bilder! Ja takk for turen, du skriver så levende at man nesten føler man er med

Huldra sa...

Satt og nøt hvert ord og bilde da jeg brøt ut i latter over det siste stuntet. Dette innlegget trengte såvisst ingen lik i lyngen for å bære seg nei. Nydelige bilder og stemning, og dæggær`n- for en stor sjøstjerne! :o

Huldra rusler videre på nattevandring i bloggen din. Sees helt sikkert i et annet innlegg :)

Mie fra Mies Mirakler sa...

hahahahaha, mine spør også om jeg skal "blogge dette" eller "legge det på facebook" når de sier/gjør noe morsomt, og ofte har de jo rett :) -ser ut som en fin høst for dere selv om det ble så som så med matauken. bare å være ute i den vakre høsten er jo fantastisk fint. *♥*