fredag 28. juni 2013

Månedens faktapille - bagasje

Nå er det snart ferietid, og det kan være lurt å tenke seg om når man skal pakke bagasjen. Spesielt om man skal ut å fly.


Himmel. Der man flyr.

Månedens faktapille er enkel og grei: Det finnes en velegnet nettside som  er fin å ty til om man lurer på hva som aksepteres som håndbagasje på flyturen: Oslo Lufthavn

Jeg personlig er mest begeistret for underpunktene 7 og 8, under hovedpunket væsker:

7) Hvilke matvarer er tillatt å ha med i håndbagasjen?

Eksempler på mat som er tillatt: frukt, hele egg, kokosnøtt, kakebunn, kjeks, kjøtt, brunost.

8) Kan jeg ta med kake?

Tørre kaker er uproblematisk. Kaker som inneholder krem er ikke tillatt.


Så lenge jeg kan ta denne med meg på flyet... Neihei, sjokoladeglasur er IKKE det samme som krem!

..så er det helt uproblematisk at disse må bli igjen hjemme.
Men jeg lurer litt på om man får ta med en bowlingball i vesken? Den fyller jo den samme funksjonen som en kokosnøtt-  et potensielt og effektivt slagvåpen mot irriterende medpassasjerer. Jeg nekter å tro at noen tar med seg en kokosnøtt om bord utelukkende for å tilfredsstille snacksbehov som måtte dukke opp underveis...
Men jeg håper i grunn at jeg får gleden av å overvære en stakkar som på 10.000 fot ønsker å forfriske seg med litt deilig kokosmelk- rett fra nøtten. Vi snakker ikke om den enkleste formen for turmat her! Men vi snakker muligens om den mest underholdende formen...


2 kommentarer:

Shy sa...

Hahahaha! No dukka det opp nokre minner frå fyrste gongen vi prøvde å knerte ei kokosnøtt. Haha! Det vart forøvrig også den siste gongen vi prøvde.

hege sa...

Hihihihi! Ja, det er vel ikke særlig enkelt å åpne opp en kokosnøtt i noen tilfeller - og særlig ikke når alle typer verktøy som muligens kan klare brasene er absolutt forbudt der oppe i luftrommet. Du får nøye deg med sjokoladekaka, som for øvrig så himmelsk ut (fantastisk morsomt ordspill, dersom du ikke la merke til det...).

Men siden du tydeligvis har satt deg inn i dette reglementet: hvordan er det med heklenåler? Er det lov å ta med seg det ombord? Jeg kjenner at det strir litt mot fornuften min å ikke ha med håndarbeid på lange flyturer når man uansett bare sitter der, men jeg ser jo at jeg raskt kan bli overmannet av trangen til å kapre flyet ved å true piloten med storkesaksa eller rundpinnen.

Jeg var forresten på konsert i begynnelsen av mai og ble fratatt min lille boks med hårspray som jeg alltid har med meg i vesken. Argumentet til vakten var at jeg jo kanskje kunne finne det for godt å spraye noen i øynene med den under konserten. Jeg ble litt forfjamset, for jeg trodde at jeg i bunn og grunn var en snill og lovlydig person, men da jeg fikk tenkt meg litt om kom jeg på at det sikkert ikke alltid er godt å vite hva jeg kan finne på, så det er jammen godt at folk passer godt på meg, tross alt. Det gagner sikkert hele menneskeheten, vil jeg tro.

Men hva i all verden folk skal med en kokosnøtt i håndbagasjen, det aner jeg ikke!