søndag 23. juni 2013

Ulve-egg

Nydelig søndag. Våkne helt av seg selv. Fordi man er uthvilt. Se ut av vindu. Like det man ser. Fint der ute. Men ikke så fint at det stikker i samvittigheten over at klokken strengt tatt ikke viser morgen lenger. Ta på seg den styggfineste kjolen man eier. Den som er så myk og behagelig at man føler seg både fin og glad. Uavhengig av hva nebbete speil prøver å fortelle. 

Gå barfot ut i bakhage. Med blikket løftet oppover. Blå himmel og skyer som nesten overbeviser deg om at de kan la seg hoppe på. Om man bare vil det nok. Om man bare hopper fort nok videre til neste..

Kjenne at solen varmer. Vite at dagen ligger åpen. Ingen planer, ingen forventninger. Le litt av at dagen så langt er mistenkelig lik sangtekst av Bob Marley. Rise up this mornin', Smile with the risin' sun, Three little birds, Each by my doorstep.

Takket være fabelaktige naboer er bakhage faktisk befolket av tre små fugler. Tre høner. Lykke. Bo i by, men kunne hente ferske egg fra hagen! Man må jo bare føle takknemlighet for slikt..Søndag formiddag og ferske egg. Og følelsen av å ha vært på slang. Spennende idyll. Spesielt med tanke på at eggene kan ha blitt lagt av hønen med den velklingende navnet Ulv.Ta seg tid til å filosofere litt sammen med Ulv. Ta til etterretning deler av samtalen. Og tilslutt, og med glede, konkludere med at tilværelsen faktisk er så fin som den føles. I hvert fall akkurat nå. Og det er i seg selv nok til å gjøre en dag utmerket!


Det er kanskje ulve-egg, men de er likevel sjarmerende små. Tre egg på en skive. Dekandent!4 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Så koselig med litt landlig idyll midt i byen:-)
Skjønner godt du blir i godt humør av sånt:-)

Ha en riktig god sommer!

Klem

rockefår sa...

Høres ut som en fantastisk søndags"morgen", spesielt det å våkne selv fordi man er uthvilt!!!

hege sa...

Just a perfect day, no more - no less;)

Huldra sa...

Ah.. Deilig! Savner så sårt roen rundt meg, og her ga du likevel et glimt av det. Takk! :)