fredag 22. oktober 2010

Bambi på isen

Jeg føler meg tidvis som Bambi på isen, både her i Blogglandia og i det virkelige liv. Og nå når det plutselig kom et- tydeligvis for mange- uventet snøfall ble denne Bambi metaforen levendegjort til det fulle... Ja, etter mindre enn et døgn med snø har jeg allerede hatt min første trynings. Og det så til de grader!!


Jeg var på tur med hunden vår, Bella, i går kveld og ble med ett litt bråkjekt og tenkte; "Ja! Vi løper alt vi kan ned denne bratte og glatte bakken midt på mørke natten!! Sikkert kjempe gøy!" Jada du, så fornøyd jeg var med den tanken 17 sekunder senere, der jeg lå med trynet godt plantet ned i en sluddpytt! Herre! 

Mens jeg lå der og bannet innbitt, og deretter mens jeg kavet med å få meg, hund, veske og det forb... hundebåndet fri fra hverandre og bakken, tuslet mange festkledde folk forbi meg på sin vei til en hyggelig bytur ( De fremstod i hvertfall veldig innstilt på at kvelden skulle bli hyggelig, for makan til glade mennesker er det lenge siden jeg har støtt på... De lo så hjertelig atte, alle som en..)

Vel vel, denne lille smakebiten fra mitt liv tilbys egentlig bare for å gi meg en mulighet til å lage et blogginnlegg om, ja- nettopp - genier fra vår egen tidsalder!! Tada!!

Neida.. Om Bambier, selvsagt!!  De er jo så fiiine!! Men jeg har ingen nipse- Bambier og det føles ikke riktig. Derfor har jeg snudd litt om på min blogglandia persona og min reallife karakter og innført spionering og lusking på ekte. I dag har jeg lusket meg inn i leiligheten til min storesøster (og nabo) og tatt bilder av hennes fiine Bambisamling. He-he-he! Jeg blogger altså om andres hjem- uten at de vet det. Og se så fiiiin:
Men, mens jeg hang i vajer fra taket i spisestuen til min søster, iført svart finnlandsshette og nattbriller og nynnet på Mission Impossible kjenningsmelodien,  smøg en nagende tvil seg over meg: Er det riktig å blogge om andres hjem, uten deres godkjenning? Det er jo ikke vondt ment, sa den lille djevelen på høyre skulder, så kjør på!! Og forsyn deg nå gjerne med litt av konfekten hennes også mens du nå første er her.."


"HEY? Det er ikke vondt ment? Parerte engelen på venstre side: "Det er i grunnen tidenes dårligste unnskyldning! En handling blir ikke bedre av at man slenger på en "det var ikke vondt ment" - på samme måte som en dårlig vits ikke blir reddet av man kaster på et  "Sa kjerringa" til slutt!!  (Med mindre det er Linn Skåber som sier det, prøvde djevelen seg spakt, for da blir det morsommere...)

Engelen vant tilsist, så med en diger konfektbit i munnen ringte jeg min søster og spurte om tillatelse. Den fikk jeg. Men jeg tilbød henne også å være gjesteblogger hos meg- for hun har veldig mye bra å vise frem. Dermed viser jeg ikke flere Bambi effekter fra hennes hjem nå, men håper det kommer noen snart- og da fra eieren selv.  Men jeg har noen Bambier i ramme som jeg synes er fine og de kan  jeg vise nå:


                                    - dette bildet kjøpte jeg på loppis forrige helg.


                      - dette fiine bildet kjøpte jeg på Fretex for mange år siden. Veldig fornøyd!

- dette er fra lokket på en metallmatboks- og det kom jeg på  litt sent at jeg hadde- men fint er det!                          -Og denne, den fiiineste, lagde Epleblomst til meg nettopp :-)

God helg, alle sammen!

9 kommentarer:

Pafrika Og Belkini sa...

Hehe, her føler jeg meg nesten litt medansvarlig, som lokket deg ut på glattisen, bokstavlig talt. Håper nå endelig ikke du falt på amerikapresangen! Eller Bella! Ja, og så at det går bra med deg, da... ;)
Nei, no må eg gi meg!

Så lurt å blogge om andres hjem! Jeg har jo en nabohage som jeg verker etter å blogge om, men tør ikke helt likevel. Saken hadde jo selvsagt stilt seg annerledes hvis jeg hadde hatt noe positivt å si. Men det er vanskelig å si noe positivt om to store plastrutsjebaner, en enorm plastsandkasse og et utall plastleker i mer eller mindre enorme størrelser... på 20 m2. I denne hagen har de siste dagers snøfall gjort en god jobb, med andre ord.

Nyt resten av fridagen din!

Mims sa...

hehe, ønske deg brodder til jul? Bambiene er så vakre, likte epleblomst sin aller best :)

Ha en nydelig helg :)

Huldra sa...

Ai ai.. Ikke godt for trynsiktet å lande i sølepytt. Skal man se det fra den positive siden fikk du jo en helt flott, gratis gjørmemaske som visstnok gjør gull for huden, hunden fikk en løpetur, og du fant en hel masse glade mennesker. Er ikke så lett å møte en sånn gjeng tilfeldigvis på gaten, så der var du jo kjempeheldig. ;)

Fine bambiene sine, men jeg må nok gjøre deg oppmerksom på at den samlede gjengen nok er Hjort og ikke Rådyr. Bare sånn for å være litt snusfornuftig. Gleder meg til å se flere av de søte firbente etterhvert, og flere innlegg fra deg. Helst uten knall og fall. :)

Inger R sa...

HaaahhhHAAAAhhhhhaaaa! Nei, jeg var ikke med i den feststemte gjengen som lo so lystig. Men ble glad likevel av bloggingen :-D - Bambi eller ikke bambi - hjort eller ikke hjort.
Nå gjenstår bare å se om jeg klarer å få disse ordene lagt inn. Forrige gang klarte jeg det ikke...
Dolly

Pafrika Og Belkini sa...

Ser jeg har outet meg selv som Russel Crowe tilhenger. Helsiken, du vet jo kem eg e... ;)
Men hvis du vil se Robin Hood, så e eg med, vettu! For tredje gang, og det e Russel VEL VERDT, skal eg si deg!

Namaste (jeo74) sa...

Hohoho!
Egentlig ikkje fint å le av andre sånn, men eg kan jo sei at det var resten av innlegget KUN eg lo av... ;o)
DRITBRA!
Eg fant jo faktisk veien te deg FØR Pafrika reklamerte eg. Med eller uten hennas drahjelp, så legge me oss jo ikkje te som følgerar hvis me ikkje like det du holde på med vettu ;o)

Du ska ikkje værr med på kafe i helga du og da? Elle e du kanskje blitt informert? Hadde vore kjekt å treffa deg og vettu :o)

Anonym sa...

Fallet ditt i full fart i nedoverbakke hørtes ikke noe deilig ut.. Håper det gikk bra!
Er en sånn gå, snuble,dett person så jeg har hatt mine fall opplevelser ja ;)
Nydelige Bambier!!
klem Laila

Namaste (jeo74) sa...

Då vente eg i spenning på om eg komme te å observera ein liten spion eg då ;o)
Kikk innom meg for et aldri så lite kompliment te deg og den harlige bloggen din :o)

Marja sa...

Huff! Vær forsiktig på isen Eple!
Min mor brakk overarmen i helga, og nå må hun sitte i en stol i stua si i nesten 3 uker.

Skulle egentlig si velkommen til bloglandia, men her var det mye gøy lesning. Og fiiiiiine bambier :)

Velkommen og vær forsiktig på isen da!

Marja