onsdag 2. mars 2011

Hama Hama Pom Pom

Nå er det vinterferie, og hva er vel da mer naturlig enn å steke perler og bruke pompong-maskin? Jeg kan ikke komme på noe som hører mer hjemme i denne fri-uken.. 


Stekebrett på stekebrett med fargerike perler har blitt plassert i stekeovnen. Etter et to minutters opphold i varmen kommer perlene lykkelig og forfrisket ut igjen; like fargeglade, men litt flatere og rundere i kantene. Det er veldig gøy, men dessverre har vi overhode ingen plan med dette. Tror kanskje at vi bare liker å smelte plast? Og at vi muligens kjeder oss litt... 


Masse perler..


..plasseres, forsøksvis, stramt på geledd- på bakepair og stekebrett


og plutselig er de.. eh, kremt..litt flatere...  Kanskje ikke
så imponerende? Men gøyt er det! Merkelig nok.
Tilslutt har du en haug med litt flate perler. Disse kan legges i en
 fin boks eller fint glass, og så kan man bruke masse tid på
å lure på hvor man så skal gjøre av dem. På denne måten kan
man lett få en hel fridag til å gå med... Kjempegreier!


Noe av forklaringen bak denne smelteaktiviteten ligger nok også i det faktum at jeg er usannsynlig lei av å stryke Hamaperler på brett. For hva i all verden skal man bruke alle disse kunstverkene til? Jeg har en stor, stoor, eske full av Hamaverk, men aner altså ikke hvordan jeg skal få satt dem i sving, og få brukt dem til noe lurt.(Noen som har innspill og gode idéer til ulike bruksområder? Alle forslag mottas med stor glede og takknemlighet). Her i huset drives det nemlig daglig med storstilt Hama-produksjon, og selv om jeg nå har overtalt ungene til å smelte perlene sine, så aner jeg at det dessverre ikke er ensbetydende med full produksjonsstopp for all overskuelig fremtid. Når de blir lei av å smelte perlene, etter kanskje å ha laget noen smykker av dem, aner jeg at det er rett tilbake til brettperlingen. Jaja, noe skal man jo bruke tiden sin til!


Pompong-maskinen er også i flittig bruk. Yes, jeg har en pompong-maskin!! (Eller det vil si; jeg låner den av en god venninne som tydligvis har en helt annen status, og innsikt, i håndarbeidsmiljøet enn det jeg har.. Men når det regner på presten så drypper det pomponger på Eple, som det så klokt heter). Jeg er av den overbevisning om at har man en maskin som kan lage pomponger, ja, da lager man pomponger. Selv om man på ingen måte har behov for pomponger. I det minste er det merkelig tilfredstillende å få bruke ordet pomponger såpass hyppig som jeg nå har anledning til. Pompong! 


En liten "maskin".  Som lager pomponger. Altså en pompong-maskin!

En pompong-maskin i følge med litt dekorativt tyll!
Fint skal det værra!

En, av maaange, pomponger!


Det er altså en fornøyelse å lage pomponger med denne lille, magiske dingsen. Jeg husker så alt for godt hvordan det var i gamle dager, da man måtte sitte i dagesvis å snurre tråd, og tre den gjennom et lite hull, på en papprunding. Det var et slit. Men pomponger måtte man ha, selv da. Men nu går alt så meget bedre! Nå er det så lekende lett, og det går så svimlende fort, at jeg plutselig er på god vei til å lage meg mitt eget pompong-rom (Ballrom er bare såå forrige sesong). Jeg ser det allerede for meg... Ah, så vakkert det er... Mmmm


Det kunne blitt tidenes blogginnlegg, det! 

16 kommentarer:

Kaptein Biff sa...

jeg har alltid lurt på hvordan en pompommaskin funker, jeg lager alltid mine på gamlemåten med papp. Nå merker jeg at jeg trenger en sånn maskin.

Shy B sa...

Ha, ha! herlig innlegg.
Eg veit kva nabbiperler er, som vi kallar det, men har aldri steikt dei i ovenen, he, he!
Pompom-maskin har eg aldri høyrt om før no! Artig :)

Andregasellen sa...

Jeg merker også at jeg trenger en sånn pompommaskin.Jeg fikk en sterk trang til å smelte Hamas-perler også, det ser meeeeget tilfredsstillende ut.Man kan jo lage perlekjeder av de smeltede perlene da, så kan du ha en kasse full med perlekjeder isteden?
Jasså, ikke en VM-entusiast? Jeg følger aldri med på sport annet enn i mesterskapene jeg, men da blir jeg gjengjeld helt oppslukt. Og hvis vi taper så gidder jeg ikke å se på. Typisk godværsentusiast med andre ord.
Ha ein strålande onsdagskveld!

Mie sa...

POMPONG! Ja det er gøy :) Pompong, pompong, pompong!

Fragmenter sa...

Her MÅ du bare komme tilbake med info om hvor sånne pompong-maskiner er å oppdrive. Jeg vil ha! Pomponger kan pynte opp det meste, bare slå deg løs:-D Man har alltids bruk for pomponger!

gult hus i svingen sa...

syntes det var fint å henge perlingene opp etter nylontråd i forskjellige høyder i vinduet jeg:) Fargerikt og veldig dekorativt...og stas for barna:)

Pompongmaskin...må testes:)

Klem Trine:)

hege sa...

Jeg må også få meg en pompongmaskin - særlig fordi jeg da kan gå rundt og si pompong i tide og utide uten å virke helt gal. Har du sett pompongmaskinen min? Hvor har jeg lagt pompongmaskinen min? Jeg skulle nemlig laget meg en pompong eller fem, ser du, osv. For et vidunderlig ord! (Og for et vakkert stilleben med pompong og tyll!)

Mitt forslag er selvsagt at du kan bruke hamakunstverkene som brosjer, øredobber og lignende. Eller kanskje du rett og slett skal lage en kjole av kunsverkene? Hva med veskepynt? Eller kanskje dekorere møbler med det? Det er bare fantasien som setter grenser... Jeg har nemlig fundert en del på bruksområdene til hamakunst siden jeg har i bøtter og spann selv... Sto for øvrig en hel dag på juleverksteddugnad og strøk hamaperler til fingertuppene var sortsvidde. Men det er jo koselig, da, med hamaperler...

En venninne av meg laget forresten en kul tekannevarmer av pomponger. Dersom du har mange pomponger til overs kan du jo strikke en liten tube som passer over tekannen og sy fast pompongene. Blir ganske stylish;-))

From not to hot sa...

Hmm, har du noen gang lest disse Nytt&Nyttig-bladene? Hvor det selges alt fra fingerbøl med forstørrelsesglass til blomsterpidestaller? Jeg fikk akkurat en slik åpenbaring nå - hvorfor i alle dager har ikke jeg en pompongmaskin? Den har jeg jo egentlig trengt lenge uten at jeg har visst om det!

Også tips til bruk av både perler og pomponger; en kan lage sånne pomponglenker med perler mellom pompongene. Jøss, nå ble jeg egentlig litt imponert over meg selv... og må seriøst vurdere kjøp av pompongmaskin.

Lekenhverdag.com sa...

;-))) Vi har akkurat begynt å perle ;-) Jeg trodde det skulle kunne bli en syssel som også kunne like, men har på ingen måte blitt bitt av basillen ;-))

Tusen takk for gratulasjonene. Frøkna koste seg med prinsessekrone, ett lys i en appelsin og pizza i hele ansiktet ;-)) Herlig.

Ønsker deg en fantastisk dag!

Klem fra Carina

Pafrika Og Belkini sa...

Nå har jeg en eller annen åndssvak låt surrende i hodet, inspirert av åpningstittelen her. Fader, ass! Jaja, jeg er jo syk og låk så litt mer elendighet er knapt merkbar, igrunnen. Forresten har jeg plukket opp en meget smart lagring av diverse perleræl, sitert i avisen av en seksåring. Noe sånt som at "mamma og pappa blir så glad for perletingene jeg lager, at de gjemmer dem på et hemmelig sted så de ikke skal forsvinne." Tadaaa, og værsågod for rådet! ;)

giraffmamma sa...

he he likte det forrige rådet fra Pafrika, men har en annen ide og. Klistre perlebildene opp på papp og bruk de til bursdagskort, påskekort, bli-frisk kort osv.... Eller bare gi kort bort til familien, særlig de "stakkars" besteforeldrene, de blir alltid glad for noe barna har laget :)
Pompongmaskin høres avansert ut, jeg kjøpte en liten sak til å lage knapper med, har ikke brukt den ennå, men følte det var viktig å ha en sånn. Hadde en stor plan om å lage maaaaange flotte knapper.....
Hvis maskinen var sånn at du slengte inn et garnnøste og så var det gjort så, ut kom de nydeligste pomponger. Du kan vel sy sammen en hel haug av de og bruke de til gulvteppe?
Vil ha en heklemaskin jeg ;)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha, kult å smelte perler da, man trenger vel ikke en større plan med det hele? Og sånn pompongmaskin virker suveren, særlig om målet er et pompongrom. ☺

Namaste (jeo74) sa...

Du må barra dela kor en får tak i ein sånn maskin altså! E ikkje aleina om å synes det ser eg :o)

Dritbra, og så uante muligheter da!

Veronica sa...

Visste ikke at det fantes pompong-maskiner - dagens lærdom, og noe nytt å ønske seg :)

Allis i Eventyrland sa...

Genialt med en sånn "pompongmaskin"! Jeg verken liker eller er særlig flink til å lage dusker, men noen ganger hadde det jo vært innmari kjekt å ha noen :P Jeg tror jeg må sjekke eBay!

Louise sa...

Oi, en pompom-maskin hørtes fantastisk ut. En sånn en vil jeg også ha. For det tar virkelig lang tid å lage de på gamlemåten..
Takk for tipset:-)