torsdag 24. mars 2011

Jeg er trøstet!

Jeg har vært litt opphengt i tapeter den siste tiden. Jeg har hatt masse planer, og har derfor også skaffet meg masse tapet. Mest små og rare tapetprøver, men også et par ruller av ulike favoritter.  Men har jeg fått disse tapetene klint på veggen? Nei. I hvertfall ikke i like storstilt og omfattende grad som jeg hadde sett for meg... 


Stuen har riktignok fått tapet på de vegger hvor jeg ønsker tapet, og jeg var små-euforisk da den saken var i boks, rett skal være rett. Men noe av gleden over dette har liksom bleknet nå. Visst er veggene fine, og jeg er fortsatt meget fornøyd med tapetvalget: 


Jo, jeg liker denne tapeten fortsatt.. (Ser du den? Der bak
tulipanene..  Dette er ment å være et bloggebilde, nemlig,
og da følte jeg at det måtte mer til enn bare tapet..)

Men jeg visste jo at jeg safet med den tapeten vi valgte å henge opp i stuen, sånn fargemessig.  Og årsaken til det trygge valget var at jeg allerede hadde bestilt meg en tapet til kjøkkenet, en fin, gul tapet som etter mitt syn ville være sprek nok til å holde liv i både kjøkken, stue og tapetbesettelsen min i overskuelig fremtid. Jeg bestilte denne tapeten for leeenge siden, og da den endelig kom hjem til meg ble jeg kjempeglad. Men siden vi da var midt i oppussingen av stuen lot jeg pakken ligge noen dager, etter en meget kort titt på herligheten. Big mistake. For da jeg endelig pakket tapeten helt ut fikk jeg se at den hadde fått en noe hard medfart på sin ferd fra Danmark. Midt på rullen var det kommet et "kakk", og dette forplantet seg dessverre gjennom rullen, slik at det for hver omgang jeg rullet ut åpenbarte seg et lite hull. Denne sirlige hullraden fortsetter så gjennomgående de første 5 meterene, minst, av min 10 meter lange rull. SUKK.

Optimist som jeg later som jeg er, tenkte jeg at dette fikses vel lett. Jeg tok kontakt med tapetselgerstedet, og fikk i tale en forsåvidt hyggelig dame. Men jeg fikk vite at dette var Posten sitt ansvar, og at jeg burde ha nektet å ta imot en ødelagt forsendelse (Jammen, jammen- det var jo ikke synlig for det blotte øye, jo!). På Posten, derimot, sa de at dette helt klart er avsenders ansvar, og de påpekte den noe skrale innpakningen av tapetrullen. Den var bare pakket inn i et tynt lag med gråpapir. Sånn står altså saken; Ingen tar ansvar for den hullete tapeten min, som samlet sett, med toll, porto og utsalgspris, har kostet meg omtrent en tusenlapp. Kjeeedeliiiig!!! Urettferdig!!!! Aaarghhh! 


Min, opprinnelig, ufattelig vakre tapet. Nå med hull og
dårlig fargegjengivelse. Alt blir jo feil med denne.. Buhu
Min gule kjøkkenstol savner fargeglad venn for gjensidig
vennskap og hygge.. og tur i skog og mark?


Men, hurra, hurra, hurra, for et vakkert menneske jeg er/holder på å bli. Jeg har nemlig funnet ut at det eneste riktige er å legge hele denne sørgelige tapet-affæren bak meg. Jeg har valgt å være tapper og forsøke å ignorere det faktum at store deler av tapeten var, er og forblir ødelagt, og heller omfavne lykken over at ikke hele rullen er kaputt. Det er storsinnet av meg. Det er en uhørt positiv innstilling fra min side, og ikke minst er det hårreisende the secret-aktig. Men jeg har vært villig til å gi denne tilnærmingen en solid sjanse. Første ledd i healingprosessen min bestod av massive inntak av rødvin, og det var langt på vei en vellykket metode. Kong Alkohol trakk vennlig og bestemt et behagelig glemselens slør over tapetmassakren, og vi hadde gode stunder sammen, han og jeg. Men dessverre har det vist seg at det ikke er en metode man bør benytte seg av over lengre tidsrom. Det er plutselig så mangt og meget som glemmes i langvarig selskap med Hans Høyhet, slikt som vanlig folkeskikk og personlig hygiene. 


Andre ledd i min bearbeiding av tapetperforeringen oppstod plutselig og helt av seg selv; prangende forbruk. Alle hemninger ble kastet på båten. Kjøp, kjøp, kjøp. Ingen gunn til å gnite på grunkene når du allerede har betalt 1000 kroner for en litt rar konfetti-rull, sant? Pengene mistet en stund sin verdi, sett i kontrast med tapetbomkjøpet. Dermed ble flere par sko kjøpt inn. Intet fyller et følelsesmessig hull like effektivt som et par nye sko! Men også dette måtte ta slutt. For selv om det var gøy så lenge det varte, var det ingen mulighet for at det kunne vare evig. Slutten kom idet bankkortet mitt, i et anfall av misunnelsesverdig selvinnsikt, selv-antente og deretter nektet å gi fra seg flere livstegn. 


Tredje, og foreløpig siste, trinn har bestått av å fokusere på min indre og skapende kreativitet. Manisk skapertrang, uten mål og mening, oppstod i denne fasen. Jeg har heklet leke til katten. Jeg har tatt utallige "bloggebilder" ( som dette innlegget nå nyter fruktene av..) og jeg har bakt mye og ofte.


Kanelknuter. Trøstespising forkledd som kreativ utfoldelse.

Oreokake. Lykke forkledd som sølekake.


Jeg har heklet heklerier til å feste på kleshengere og jeg har klippet opp T-skjorter for å lage tråd/garn/avfall av dem. Jeg har heklet fine kanter på gammelt innpakningspapir og jeg har sydd en kjole. 


Dette fiine papiret har jeg brukt til å blandt annet kle inn esker og
lime på papp for så å hekle fin rosa kant rundt... vet ikke helt hvorfor?


JEG HAR SYDD EN KJOLE!!! Fikk alle med seg den? Damn woman, tenker jeg om meg selv nå:


Jeg har sydd en kjole til Epleblomst. Eller,  redesignet en
kjole. Jeg brukte en gammel T-skjorte og litt rødt stoff. Hurra


Det er nesten reint for mye for meg... *Stolt*


All denne skapingen tok nesten knekken på meg... Men da jeg sydde var jeg fullkomment fornøyd. Det var virkelig gøy å sy- jeg tror det skal bli min nye ting. Nå har jeg jo kalt meg selv strikker i nesten to uker, så da er det vel på tide å gå videre!? Syerske. Jeg liker klangen av det ordet! Og på toppen av det hele, Åh store glede, så ble den virkelige og endelige spikeren i kisten aka tapetfrustrasjon-situasjonen slått inn i dag. Overraskende nok kom nådestøtet med posten: De herligste, deiligste, nydeligste retrostoffer!! Jeg er nemlig den heldige vinner av en Give Away trøstepremie. Og denne gaven var jo akkurat det en nyfrelst sydame hungrer etter! For hva i all verden skal jeg med mange meter veggpapir når jeg kan boltre meg med ville sy-planer for slike lykkebringende godbiter? Tuuusen hjertelig takk, Randi!! Din Give Away-trøstepremie trøster meg mer enn du aner!! Hurra! Bare se på dette, folkens:


De er så fine disse stoffene. Så utrolig fiine!!
*Dån*
*Besvim*
*Gisp*


Det er virkelig ikke små ting som kommer fra ditt hjerte og sinn, Randi! Tusen hjertelig takk :)


Ja, nu skinner atter solen, og jeg er så glad, så glad! Juuuhuuu!!

17 kommentarer:

gult hus i svingen sa...

herlig, herlig, herlig, sånn skal det gjøres når verden går en imot(eller tapetet da)
For noen herlige stoffer fra Randi, liker sååå godt de stoffene:)
Du har jo hatt en utrolig kreativ periode da, flinke Eple:) herlig kjole til Eplekartet:)

klem fra Trine:)

Trine sa...

Oi - du har vært gjennom hele følelsesregisteret. Alt pga en tapet. Og hvilken fin tapet! Men er du HELT sikker at du ikke likevel kan bruke den... jukse-lime litt ved hullene - og la den fortelle en historie. Drite i hullene, rett og slett!!!!!
Og sydd kjole. Hva kan man si, annet enn DØDSINNMARIRÅKULT!

Randi sa...

Hei på deg!! Så fin kjole da!! Nå er det bare å sette igang å sy mer!! Puter kanskje? :) Sendte ikke lik trøstepremie til dere alle 3, jeg innbilte meg nemlig at du kanskje ble godt trøsta av retrostoff! :D Moro å se at det stemte! Klem fra meg.

Karianne sa...

Skal si skal si. Du imponerer, jeg hadde stått på krava (lett å si). Rødvin hadde jeg tydd til, shopping og. Syns du løste følelsesproblemet på en god måte jeg :) Å sy er gøy, og kjolen den var kul!! Liker skrivemåten din. Keep it up! klem Karianne

Fragmenter sa...

For en berg- og dalbanetur! Jeg ble helt svett av å lese om dette her. Men jeg syns du taklet tapetnederlaget på en forbilledlig måte (det var en usedvanlig flott tapet..). Mye godt kom ut av det; sko, bakst og skjønn kjole. Og rødvinnytelse. Bra jobba:-) Og jeg skjønner godt at alle problemer blir blåst bort når du får dåne-pakke fra skjønne Randi!

Klem, Elin

Mie sa...

Elendig service fra butikken og posten sin side! Du kan jo dele den opp og selge bitene så kan du få dekket tapet. hmmm merkelig at tapet og tapet skrives helt likt...spooky! ;p Godt du har annet å glede deg over :) Jeg skal på årets første loppis for meg nå i helgen og gleder meg så sinnsykt! Håper såklart å gjøre noen gode kupp :) *♥*

Pia sa...

Ha ha, vet ikke om jeg skal kommentere tapet eller kaker eller stoff, men enderpå kjolen, Mektig imponert:)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Leit med den tapetrullen, men om det er en sånn opplevelse som skal til for å sy, bake og hekle, ja da lurer jeg på om det nesten ikke var verdt det. ☺☺

KROnPRINSESSENE sa...

He, he du skriver og er så festlig :)
Gjør regning med at du har glemt at tapeten var ødelagt nå, så skal ikke minne deg mer på den saken!
Håper på mer hell for deg i tida som kommer ;)
Klem

giraffmamma sa...

Å du store, for en produksjon!
Den tusenlappen genererte mye annet må jeg si!
Du er superwoman, du strikker, du hekler og du syr?
Tapeten var jo råfin da, kle en hylle, inni et skap eller lag en tapetrand i stedet for en fondvegg eller noe annet bloggevennlig ;)
Kjole og kaker og esker og nye sko og pakke i posten, dette var et innholdsrikt innlegg.
Og du skriver så morsomt at jeg gadd å lese alt sammen :)
Hurra for deg!
Og ha en god natt!

Pafrika Og Belkini sa...

Helsiken, den kjolen, altså! Fy søren så fin den er! Jeg legger herved inn en bestilling på neste redesignsprosjekt! Kanskje du kan lage noe fint av litt ødelagt tapet? Moaahahaha!
Grådig fine stoffer du har fått også. Denne Randi er grei altså, tenk å skille seg av med noe slikt. Jaja, om noen timer er det kanskje vi som finner gull! Med påfølgende ufine scener i Bergensområdets beste bruktbutikk. Ja, eg gledar meg!

hege sa...

Jeg gir meg ende over!! Ikke nok med at du er strikkerske, men nå har du jammen meg også gått hen og blitt syerske!! Imponerende resultat!! (Masse utropstegn her for å vise grad av inntrykk dette gjør!)

Så synd med tapeten. Den er virkelig vakker. Godt at du vet råd for trøst og selvmedisinering! Jeg er sikker på at du finner smarte bruksområder for denne også - du er jo skikkelig ON A ROLL nå!! Og hvem vet - kanskje du vinner et diskret, lite broderi hos meg i morgen til å ha over det ene hullet...

Ha en deilig helg;-)))

Namaste (jeo74) sa...

Må fysst sei fy søren med den flotte tapeten da :o(

Men jammen har du vore aktiv ellers :o)
Så masse flott!
Sikkert superflottanes det du ikkje vise og tenke eg ;o)
Du må visa ALT vettu :o)

Kan godt forstå du blei uhyre trøsta av dei stoffene fra Randi og da jammen.
Grattis!

Og skikkelig god helg :o)

Helene sa...

Så flink du er! Kjolen var kjempefin, godt jobba!

Jeg har gitt deg en award på siden min forresten:)
klem

skjerstad sa...

Jøss så kreativ du har vært i det siste , jeg ble svett ;) Genialt med den kjolen å bruke en t-skjorte . Synn det med tapeten da. Flott trøstepremie du fikk av Randi :)
Fin Lørdag ønsker jeg deg :)
Klem fra Janne

Hekkan Hekkel sa...

Heisann :) Takk for kommentaren inne på bloggen min :)
Herleg blogg du har, likar humoren i innlegga dine - her må eg følgje meir med :)
Framleis god søndag.
Mvh, Kris

hege sa...

Jeg glemte rent å skryte av baksten din i ren befippelse over den nydelige tapeten og den fabuløse kjolen! Det ser jo rett og slett scrumptious ut!!

Huff!! So close, yet so far away i loddtrekningen i går:-(( Men det vil nok komme flere sjanser, altså.

Når det gjelder lesestoff har jeg nettopp begynt på The Shakespeare Curse, så jeg har egentlig ikke fått noe inntrykk av den enda, men jeg likte The Shakespeare Secret av samme forfatter veldig godt. En av mine absolutte favoritter er imidlertid The Thirteenth Tale av Diane Setterfield og The House at Riverton og The Forgotten Garden av Kate Morton. Jeg likte The Distant Hours også, men den tok ikke helt av for meg på samme måte som de to andre. Så dersom du ikke har lest noen av disse anbefaler jeg at du tester ut en av dem;-))