fredag 8. april 2011

Skulk med stil

Eplekart var hjemme fra skolen en dag her i uken. Han hadde feber kvelden før, etterfulgt av en litt små-dårlig natt. Det kvalifiserer glatt til en hjemmedag her i huset. Men få minutter etter at gutten var ute av sengen den dagen, var det tydelig å se at formen hans hadde kommet seg betraktelig. Noe av grunnen til hans raskt stigende bedringskurve kan nok spores tilbake til det faktum at han, som det flotte B-mennesket han er, sov til klokken 10:30. Og hvis barn sover, sover også mor! (Gammelt jungelord, men kun gyldig om morningene). Hjemmets to eminente B-mennesker fikk altså en meeeget god start på hjemmedagen sin!


Men, etter en kort stund ble vi begge rastløse. Ikke kunne vi gå ut å finne på noe, det er strengt forbudt på en hjemmedag, og ikke fant vi på noe spennende hjemme. Jeg foreslo optimistisk at vi kunne rydde litt, men den leirduen ble raskt skutt ned. (Takk og pris!) Kanskje vi kunne bake noe? PANG- forslaget mitt ble splintret i et utall biter, og falt så rett ned. Hm? Tegne da? Nok et PANG, etterfulgt av en småhånlig latter, var svaret jeg fikk. Åh, pokkers 10-åringer, så beleven og verdensvante med ett. Mine hjemmesysler var overhodet ikke korrigert for dagens aktuelle målgruppe. Eplekart mumlet noe om å spille data, som nok var grunnen til at alle andre forslag bleknet. Kanskje WOW, kanskje? (World Of Warcraft er for tiden det beste verden har å by på, kronen på hele skaperverket, visstnok.. )Ha, mor sin tur til å skyte ned et forslag: "Glem det, ingen dataspill. Du skal være med meg, og du skal kjede deg. Sånn er det å være syk!"


Overraskende nok, for oss begge, endte vi tilslutt opp foran symaskinen. For å lage puter! Så med god hjelp av Randi sin eminente pute DIY og Eplekart sin erfaring, har det nå kommet på plass to hjemmesydde puter i sofaen. For en begivenhet!(Herre, jeg har mye å takke det norske skolevesen for... Gutten kunne altså dette fra før, han hadde allerede sydd pute på skolen!) 


Flinke gutten min- hadde allerede sydd seg en pute.  Kuul!


Eplekart likte forsåvidt å sy, men holdt ikke ut like lenge som sin mor. Og i etterpåklokskapens lys var det nok i grunn like greit at han forlot kjøkkenet, for bannskapen der intensivertes etterhvert som arbeidet skred frem... Det gikk overraskende lett og greit å lage disse putetrekkene, så hvorfor så mye bannskap, Eple? Ved ettertanke tror jeg at det rett og slett bare føles naturlig for meg å banne i en slik situasjon, og at jeg etterhvert har lært meg å leve godt med denne håndarbeids-afasien min. Gi meg en strikkepinne eller en stoffbit, og jeg lirer av meg gloser som en nordnorsk sjømann på landlov! Så mens jeg satt på kjøkkenet og tilkalte mørkere makter, og forsaket alt det som er godt i denne verden, og den neste, satt gutten i stuen foran skjermen. Et laangt tryggere sted. Etter hans flotte innsats på putefronten fikk han innvilget en film (Ha- som om dagen ikke hadde inneholdt en DVD uansett hvordan den hadde utartet seg! Men det er viktig å opprettholde en illusjon om at man må gjøre seg fortjent til slike ting... I hvertfall for egen oppdrager-selvfølelses skyld) Veldig fornøyd med putene, og  ville selvsagt ta nærbilde av dem, få frem sømmene og slikt..
Men katten var så staselig at han måtte komme med på bildet også.  Forresten stresser disse putene
 meg nå- da jeg føler at jeg konstant har ugleøyner rettet mot meg, med
intense blikk som følger meg over alt..   En utilsiktet effekt.


Filmen, som vi begge endte opp med å se, var gode, gamle "Skulk med stil". Der satt vi altså, med hver vår fine pute i ryggen, og så hvordan en hjemmedag kunne ha foregått. Om vi bare hadde lagt listen litt høyere!


Denne fyren vet å lage fest av hverdag, men det gjør pokker
ta meg også Eplekart!! Vi hadde en fiiin dag sammen, alle
 tre; Eple, Eplekart og Ferris...


Og nå er det plutselig allerede snart helg. Hurra!! Fin helg til alle!

-Ellers må jeg også bare få si hjertelig velkommen til nye følgere og tusen takk for flotte kommentarer jeg har fått- jeg blir så glad  :)

19 kommentarer:

Det verden trenger... sa...

He, he, he, bra dere ikke så filmen først, slik at Eplekarten fikk ideer til hvordan dagen skulle tilbringes:-)

gult hus i svingen sa...

så hyggelig dag dette ble da:) Fine puter dere sydde sammen:)Duser jo ikke øynene når du sitter i sofaen da, eller når noen andre sitter der heller, for den del;)
Trine

Mie sa...

ååå skumlefine puter med STORE øyne som følger deg hvor enn du går :) *knis* Noen ganger kan det være koselig å være hjemme med syke barn, hvertfall når man kan gjøre noe kjekt sammen :) God bedring til den flinke gutten, puta hans ble jo kjempetøff! *♥*

giraffmamma sa...

:) Sitt på putene du! En ugle som passer på er jo heller ikke det verste.
Den filmen, gamle minner fra Folkets Hus, satt bakerst på et bord og "klemte" med en super fyr, etterpå var det ut og kjøre i golfen hans, herlighet det var stas! Moro på bygda sier jeg bare....
Og det som er så greit med disse ti år gamle guttene, det er jo som du har funnet ut, de har lært å sy på skolen!
Sånne late hjemmedager er litt koselige de, når ungene ikke er så sjuke at du er bekymra og de ikke har holdt deg våken hele natta før og laget et svære leven......
Ha en fin helg!
Jeg skal på loppis med venninne i morra, vi skal starte seint og ta det rolig, for begge skulle egentlig heller ha kastet ut noe..... Det er vi to som utgjør minimalistenes forening....Et navn mannen til venninne mi fant på for mange år siden ;)
Og jeg som gikk innom fretex i går og gjorde to kupp, fysj og fysj, fornøyd med de altså.
Og hvis du ser min kommentar hos Pafrika så skjønner du hvorfor jeg skal flytte til Taiwan når jeg blir 65 ;)
Og igjen: Ha en fin helg!

Hekkan Hekkel sa...

Høyres ut som det vart ein herleg heimedag :) Imponert over at du fekk med deg 10-åringen på putesying! :D Og så vart dei kjempeflotte i tillegg, men forstår kva du meiner med å bli uglesett.. :)
Ha ei riktig fin helg :) Sjølv skal eg visstnok i mitt eige utdrikningslag!! Jippi, og hjelp! :D
Mvh, Kristin

IdéSpiren sa...

Hihihi, fornøyelig lesning, nå ble jeg i godt humør på tross av avslag på 2 jobbsøknader i løpet av en halvtime!

God helg, Eple!

hege sa...

Det høres ut som en god dag;-)) Så vet dere i alle fall at dere skal legge lista litt mer á la Ferris Bueller neste gang det blir aktuelt med en hjemmedag.

Fine puter, men jeg forstår hva du mener med de digre, allseende ugleøynene. Kul effekt, om enn utilsiktet;-))

Ha en deilig helg!

Shy B sa...

Hehe! Fin dag heime, og artig fortalt!
Ugleputer er vel riktig interiør :)

Høytrykk sa...

Hehe, morsomt innlegg! Nå har jeg lest gjennom flere innlegg nedover her og har sittet og humret for meg selv. Så bra du skriver!

Fragmenter sa...

Her er det fest hver gang det publiseres et innlegg på Eple-bloggen. Da rigger jeg meg til i sofaen med lap-toppen og er ikke tilsnakkendes. Du e berre knakendes go'!
Jeg kjente meg forresten veldig igjen med den banningen. Hører liksom med når jeg sitter foran symaskina, uansett hvor glatt det går:-D
Fin-fine puter dere produserte, da. Og morsomt filmvalg!
klem og god helg!

Trine sa...

Det ble en fin dag, jo. Og putene er überkule! God helg, sann :)

Wilhelmine sa...

Hei på deg frk Eple, du ble vinner av min Giveaway, send meg din adresse på mail, så skal jeg sende deg eggehattene så du har de før påske. Min mail er: ni-ma-as@online.no Ha en fin helg videre, klem W.

Turid sa...

Hei, så fin blogg du har. Her kommer jeg gjerne innom igjen. Klem Turid

Frk.Virrum sa...

Hei hei..du er ny for meg, men for en kul blogg! Jeg henger meg selvfølgelig på deg, gleder meg til å bli bedre kjent! God helg videre!

PillePalle.... sa...

HErlige og flotte puter! Tenk at gutten din har sydd sin egen pute!
Klem, PiPa

Randi sa...

Haha, skratta godt av kommentaren din i kveld :D Moro å sjå at det har blitt puter!! Sjøl om de stirra veldig ja! Hehe!! Nattaklem fra meg.

Datt sa...

Wæo, tøffe dødningehode-puta, jeg er i alle fall imponert! :D

Namaste (jeo74) sa...

Det må kunne kalles absolutt best mulig utnyttelse av dagen :o)

Flotte putene sine og da! Du e rektig i gang med syinga du og ser eg. Flinka!
Ser den med ugleauer altså, men du får passe på å sitta på de ja ;o)

AtSvalbard sa...

For noen stilige puter!! Kjempe fine:)