onsdag 6. april 2011

Tid for kupp?

Nå er loppe-sesongen godt i gang! I helgen var jeg på full loppemarkedbonanza sammen med Pafrika. Det var kjempegøy!! Vi åpnet sterkt, og fikk rasket med oss mye på de første stedene, før vi etterhvert ble litt blaserte, og roet oss noe...


Men allerede før helgens vårslepp av loppemarkeder har jeg hatt hellet med meg. Jeg har nemlig sikret meg noen små skatter på ulike bruktbutikker den siste tiden. Ikke de store funnene riktignok, men små gleder likevel. Av en eller annen håpløs naiv grunn tror jeg at alltid at jeg skal gjøre vanvittige kupp når jeg går på loppisser. Jeg innbiller meg at en stabel av Cathrineholm-skåler i alle regnbuens farger venter på meg, eller at jeg skal finne en kartong full av IRA-bokser til en billig penge. Det jo mulig, er det ikke? Andre gjør jo det til stadighet, har jeg inntrykk av. Det er nok denne utopiske innstillingen min som er årsaken til at jeg fortsatt tråler loppemarkeder. Det, og kakene og vaflene selvfølgelig.. (Tror jeg vanligvis bruker mer penger i de provisoriske caféene enn på selve loppehandelen). Jepp, jeg liker fortsatt loppemarked!


Men her om dagen fikk jeg en litt lei følelse da jeg var på Fretex. Uansett hva jeg sier til meg selv om at det er gjenbruk og bærekraftig handel, så er det fortsatt "bare" handel og forbruk. Og jeg følte meg rett og slett litt småkjip der jeg gikk å snoket i butikkhyllene. Og jeg tenkte at nå må det være nok. Jeg må slutte å kjøpe dill og dall, og heller komme meg ut i naturen. Eller noe annet sunt og flott. Men ute høljet det ned, og jeg hadde virkelig ikke særlig lyst å bestige et fjell akkurat da. Men jeg hadde ikke lyst å kjøpe noe heller. Jeg ble derfor stående litt ubesluttsom inne i Fretexlokalet mens jeg tenkte at nå, nå, er det på tide å gjøre noen valg. Mens jeg stod der registrerte jeg distré en grønn dings oppe på en hylle. Jeg strakk meg halvhjertet etter den, og kvapp litt da jeg plutselig så hva jeg stod med i hånden:


Tid for Eple? Epletid? Tiden ute for Eple? Tiden går, Eple består?


Der stod jeg altså med en epleklokke i hånden, og jeg oppfattet det naturligvis som et tegn. (Alltid mye gøyere med tegn enn med tilfeldigheter!) Men uavhengig av min glede over å motta et tegn, ble det umulig for meg å finne ut hvordan dette skulle tolkes. Jeg fant ut at det beste selvsagt ville være å kjøpe tegnet, slik at jeg virkelig kunne sette av tid til tolkningen av det. Dermed var kjøpevegringen min over. For denne gang. Men jeg vet at den kommer tilbake, det gjør den alltid. Derfor har jeg tenkt å holde meg borte fra handelstanden en god stund nå, og heller være fornøyd med de tingene jeg allerede har fått i hus. For det er blitt noen små bruktkjøp siste tiden:


Jeg har kjøpt en stor mappekoffert-sak som jeg ga til Eplekjekk. Perfekt til
oppbevaring av hans gamle sjøkart. Fornuftig!!


Kjempesøte Figgjo kuvert skåler... 


....som jeg kan bruke som små båter når jeg leker med kart..?  Fornuftig!


Alltid lurt med en skål, eller ti. Fornuftig!

Fiine lampen. Som Pafrika også ville ha. Jeg vant! Fornuftig!

Gammel, fin kopp. Litt herpet, men billig. 5 kroner. Fornuftig!!


Dette var et utvalg av den siste tidens loppe- og bruktmarkedkjøp, og jeg føler at det holder for en stund fremover. Ønsker alle som er innom en fin dag, kanskje med minimalt forbruk.. ?

20 kommentarer:

Mie sa...

Er du gæærn, det er jo masse loppiser kommende helg også ;) Men ok, mer på meg *moahahahaha* ;D Herlig epleklokke, den må jo bare ha stått der og ventet på deg den. Og fine "båter", de var bare skjønne *♥*

Det verden trenger... sa...

Mye fiiiint! Knallkul epleklokke, og den lampa forstår jeg godt at du MÅTTE ha:-)

AtSvalbard sa...

Jeg og vil på loppis:D Masse fint du har fått tak i:D

malu sa...

Kjenner meg godt igjen i kjøpevegringen din.
Har stått der mange ganger med litt mage vondt og tenkt "trenger jeg egentlig dette?".
Men den lampa hadde jeg apsolutt også trengt.
Rå fin :o)

Ha en super dag :o)

God som Grønn sa...

Går det an å si at den epleklokken var helt deg selv om jeg aldri har truffet deg...ja, jeg tror det!!

Barbros lille atelier sa...

Så mye fint du har funnet! Veldig misunnelig på de grønne kuvertskålene og lampen... Jeg kom meg dessverre ikke på loppemarked i helgen, enda det var rett borti her. Jeg angrer enda...

Epleklokken var skikkelig kul, og helt klart et tegn, he, he:-)

Hekkan Hekkel sa...

Takk, takk, alltid kjekt å vinne :) Og finne :) Små og store skattar, retro, vintage, nytt, fargerikt, nyttig, unyttig, styggfint, fint, men stygt? Alt går :) Er det rart vi må ha opprydding i huset fleire gongar i året? :D
Loppermarknad, derimot, får eg dessverre aldri med meg kva tid dei er.. mulig dei ikkje er så populære i Rogaland? Kanskje like greit... ;)

Astrid sa...

Epleklokka kicks ass! Et soleklart tegn på at imellom alt skrotet finnes tidvis noe meningsfylt som gjør at man føler seg som et mer komplett menneske.. eller noe. I allefall får man komplett kaos eller komplett overfylte kjøkkenskap hjemme.
Noen må lære meg å kvitte meg med ting - gi ting tilbake til loppemarkedene og Fretex, kanskje helst Fretex, da hjelper man de virkelig trengende. Ikke skolekorpset i Knarvik og denslags. For vi er jo iboende gode mennesker vi loppejegerene, selv om vi er vel opptatt av nostalgi i koppeformat? :)

Kos deg med loppisfangsten - og ha en strålende dag skjønne du! :)

skjerstad sa...

Flotte ting du har fått tak i , med en turkis tråd i ;) Det er en herlig følelse dette med forventningene til et loppemarked . Ikke så farlig om man ikke finner så mye, man blir jo så vanvittig glad da når man finner skatter :) Stilig lampe ( husker Pafrika fortelte om den ;) og figgjo skåler .
Klem fra Janne

katrine sa...

For noen kupp - jeg var selv på loppis i helgen. På leting etter de fabelaktige retro loppene gikk jeg meg vill og kom hjem med rart skrot... Støttet en god sak og kan leveres på neste loppemarked ;)

Randi sa...

Oioioi, den klokka var superkul!! :) Jeg bruker også vanvittig mye tid på bruktbutikker. Tid jeg burde brukt på... f.eks trene! Hehe. Men når jeg må velge blir liksom valget alltid så enkelt. Såklart må jeg innom bruktbutikken, tenk om jeg skulle gå glipp av noe:)
Ha en fin onsdagskveld! Klem fra meg.

gult hus i svingen sa...

herlige funn altihop, synes jeg:) Her i huset skal mor over på arbeidsavklaringspenger, så det er bråstopp på all handling unntatt livsnødvendigheter og andre MÅ HA da;)Så heretter er det bare å styre unna bruktbutikker for min del og loppemarkeder og interiørbutikker og Ikea og søstrene Grene og Stoff og stil....osv:) Trist? Nei da, dette går det sport i:)
Passer egentlig bra, vi har alt vi trenger:)
Klem Trine:)

ALPAKKA sa...

Heia! Vart nyskjerring då eg såg ein "framand" som hadde vore innom bloggen, så då måtte eg sjølvsagt innom. For ein fin blogg og ein FANTASTISK heading!!! korleis får dokke det til???? Eg får berre ikkje layouten generelt til å sjå ut som eg vil. jaja....finn vel utav det ein dag. Fantastisk loppefunn då!!! Her er aldri loppemarked på mine trakter :-( Eg heng meg på sida di :-)

giraffmamma sa...

Loppemarked? Skal/skal ikke? Æsj, klarer ikke å bestemme meg for om jeg orker å gå gjennom haug på haug med ræl for å gjøre et kupp. Det er jo gøy med prisene da, fem kroner her og der, men hvis det likevel skal leveres inn til neste loppemarked så er det vel ikke mye vits. Men så skal jo idrettslag og musikklag og veldedighetslag osv ha penger de og. Huff, jeg prøver vel egentlig bare å overbevise meg selv om at jeg ikke bør gå på loppemarked til helga.
Jeg bør ihvertfall ikke ha barn med. Jeg bør ikke være der når de åpner. Jeg MÅ ikke se på møbler og jeg MÅ ikke begynne å samle på noe nytt selv om det er fint og billig.
Jeg solgte nesten alt jeg hadde av Cathrineholm kjeler og boller fordi jeg syntes de var håpløse å bruke! Teakbestikk og skaugumbestikk er og kult, men håpløst i bruk. Fine mokkakopper, når brukes de? He he huff, jeg tror jeg går og legger meg. Jeg er visst ikke i "loppishumør" i dag.
Jeg får enten gå til sengs eller perle det av meg!

giraffmamma sa...

Vel, her kommer kommentaren som skal erstatte den over, jeg glemte at kommentarer bare skal være positive ;) kjipt med en som sprer sitt trøtte budskap bare fordi hun hadde en travel dag på jobb.
Supre kupp! Fin lampe, men klokken var kulest!
Kopp til fem kroner hadde jeg glatt prioritert før vafler!
Vafler på loppemarked er fulle av fett fra boks, oj, glemte å være glad, kaffen på loppemarked er ihvertfall sikkert god selv om jeg ikke har prøvd den!
Ha en god natt1

Pia sa...

Epleklokke var jo midt i blinken!

Trine sa...

Fader - jeg kan nesten ikke vente til jeg skal på loppis kommende helg. Jeg akter å står klar halvtimne før åpning. SKAL forran alle de damene som er ute etter stoffene mine!

hege sa...

Halleluja for tegn fra oven! Shoppinggudene har smilt til deg og latt det regne godsaker, ser jeg. Selvsagt er det fornuftig! Bruksting, alt sammen. Likte spesielt godt kuvertskålene og lampen.

Pafrika Og Belkini sa...

Helsiken, vi e i slaget for tiden! Epleklokken er fantastisk, og et sikkert tegn på at det egentlig ikke er ordentlig forbruk vi bedriver, bare sånt kose-etisk-riktig forbruk, som skaper gode vibber og karma og sender pengene uavkortet direkte videre til en god sak. Og det fortjener du saktens en Epleklokke for!

Ang innlegget under, som jeg ikke har rukket å kommentere på, fordi jeg har det så utrolig travelt med å ligge på sofaen: veggen ble fantastisk! La umiddelbar planer om å male ene murveggen i gangen nede, der vi driver botreningsprosjektet vårt, vet du. Det skriker etter en oppfriskning, selv om bare en god gammeldags opprydding sikkert hadde gjort underverker. Men GU kor kjedelig.

mimmi-leone sa...

Så mange flotte ting du har funnet på loppis, likte lampen, den var virkelig fin!

Hilsen fra Mimmi-Leone