lørdag 11. juni 2011

Elefantastisk

Når et innlegg skal handle om en elefant og noe som bloggeren selv synes er helt fantastisk, så er det ingen vei utenom- innlegget må av nødvendighet tituleres elefantastisk. Beklager, men sånn er det bare!

Jeg har litt hekle-erfaring, men først da jeg før påske fikk noen fine, heklede eggehatter av Wilhelmines gikk det opp for meg at jeg ikke har bedrevet vanlig hekling. Ikke noe av det jeg har laget har lignet på det jeg var så heldig å motta:

En av flere, fine eggehatter som lyste opp årets påske
Jeg har funnet ut at det jeg trodde var standard (og eneste mulige)heklemetode kalles staver (tror jeg...) og at dette bare er en av mange ulike heklemåter (og ikke nødvendigvis den best egnede hekleformen heller). Etter å ha studert mine nye eggehatter grundig, samt blitt veldig imponert og inspirert av blogger som Kaptein Biff og Hekkan Hekkel, fant jeg ut at det nå var på tide å begynne og hekle skikkelig.

Jeg debuterte derfor som Stoff og Stil- kunde (på tide!!!) og kjøpte en oppskrift på en heklet elefant. Selvsagt. Skal man hekle skikkelig, så bør man hekle elefanter.. Spesielt hvis man ser på oppskriften at den kun er merket med to knapper. Alle vet jo at det er tegnet for en lett oppskrift (slik snakker en selvsikker Stoff og Stil- veteran). Da garn, heklenål og oppskrift var vel i hus grep panikken og angeren om seg som en... øh, som en panikk og anger som griper om seg. For hva i all verden var det jeg innbilte meg? Allerede etter første omgang var jeg fullstendig rådvill. Oppskriften begynte slik: Legg opp 3 lm og hekle dem sammen med 1 km i 1.lm. WTF!? Intens googling måtte til allerede her. Jeg fant utrolig nok ut hva både km og lm var, og etter å ha sett opplæringsvideoer på YouTube ( i saakte film) steg stemningen i hjemmet. Men oppskriften fortsatte dessverre: 1 omg: 6 fm, sett en merketråd. Da ga jeg opp. Merketråd- det høres for seriøst ut!

Likevel slapp ikke drømmen om en heklet elefant helt taket, og da Eplekart plutselig en dag spurte meg om jeg kunne lage en bamse til han, og "gjerne en elefant", var tiden definitivt inne. Jeg fant frem remediene mine og stålsatte meg. Jeg slengte på den fordømrade merketråden og heklet i vei, med ivrige tilrop fra en spent og glad gutt. Og plutselig en dag var jeg ferdig. Elefantastisk!Klarte ikke å velge bort noen av bildene- jeg kan stirre på denne godsaken til øyet blir stor og vått- så her kom det en hel drøss! Og det beste av alt var at dette viste seg å være en reell to-knappers oppskrift; det var nemlig slettes ikke så vanskelig. Når det gjelder den avskrekkende merketråden, så har jeg faktisk ennå til gode å skjønne meningen med den!? Skille klinten fra hveten tidlig i prosessen, kanskje? Selv om jeg ikke forstår hensikten dens, så er jeg likefullt stolt over å ha heklet noe som krevde en slik..

24 kommentarer:

Minimenina sa...

Flinkis! Ble jo kjempebra :) Merketråd er bare noe tull for å forvirre oss, tror jeg.. Aldri forstått det i alle fall.

Hilsen Kristin

Frk.Eplegrøt sa...

wow!Bra jobba!Så søt:)

Namaste (jeo74) sa...

WOOOOOW!
Såååå imponert! Skikkelig bra må eg sei, og fornøyelig lesing innimellom som vanlig :o)

Namaste (jeo74) sa...

Må sei at det definitivt var tidenes beste eggeglass og :o)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Fantastisk elefant! Ja, om man bare krummer nakken og ikke gir seg, så kan man få til hva som helst, også det som virker helt gresk fra starten av. Gratulerer med vel gjennomført prosjekt.

Whitebite sa...

ikke overbevist, men elefanten var amaaaazing!
hilsen en fm-hekler

Mie fra Mies Mirakler sa...

Så skjønn elefant, den ser ut som den er heklet av en som vet hva hun driver med ;) Oppskrifter ser jeg generelt på som veilendende, uansett hva det gjelder ;D *♥*

Anna sa...

Dritsøt!
Han er nok veldig glad for at du laga han:)
Eg har heller aldri hekla etter oppskrift... Det er meir slik. Javel. Der laga eg nokk ei brennmanet.
Men etter å ha lese detta, mulig eg kan klara det eg og?
Merketråd...

Fin elefant i alle tilfelle:)
Tudeldu!

SURRESILJE sa...

Snabelhyl! Fantastisk! Det så egentlig ganske avansert ut!

demie sa...

dette var virkelig elefantastisk : 9

Shy B sa...

Ah! her har du verkeleg teke hekling til eit høgare nivå!!

Kaptein Biff sa...

Wow, litt av et førsteprosjekt! Merketråd bruker du for å vite hvor en runde starter/slutter, slik at du slipper å telle så mye. Jeg bruker maskemarkør i plast, ellers er en binders eller noe sånn brukanes.

RomantiskRetro sa...

*fnis* likte spesielt den laaange snabelen...

Men du, seriøst, den er overmåte flott!
Bra jobba!

hege sa...

Hva kan man vel si til dette annet enn SNABLA BRA!!! Så fin elefant!! Forstår godt at du måtte ta med alle bildene - det ville jeg også ha gjort;-)

Gleder meg til å se neste heklekreasjon;-))

Fragmenter sa...

Jeg bøyer meg i støvet! Intet mindre enn en imponerende søt elefant:-)

stjerneglass sa...

Hekkan, den ble jo superfin, jo! Kjenner helt bort hit hvor stolt du er!
Jeg satte meg også ned slik som du har gjort. Fram med videoer på youtube, notater overalt og heldigvis ingen rundt meg som kunne høre alle de *bleeep*-ings glosene som måtte til før det satt.

Merketråd: Brukes for å markere hvor omgangen starter. Ofte i et mønster står det f.eks. "omg 4: fm". Da er det greit å vite hvor omgang 4 begynner, spesielt hvis man skal bytte farge, ikke hekler alle omgangene med samme type maske osv.
Jeg kjøpte maskeholdere på Panduro. De er mye greiere enn tråden, synes jeg.

Fortsatt fin pinse!

Hellohello baby sa...

Hellandussen så søt elefant! Sånn vil jeg og hekle. ...og jeg som trodde at jeg var knall god på hekling, men forstår at jeg er der du var før elefanten. Det blir en ny tidsregning dette de da. Før- og etter elefant-tiden.

Takk for hyggelig tilbakemelding på siste posten min :)

mali-mo sa...

Elefantastisk!!!! Imponert!

brudeblogg sa...

For en skjønn elefant :)
Og mange spennende innlegg i bloggen din.
Takk for at du la igjen kommentar hos meg så jeg ble oppmerksom på deg. Nå er jeg følgeren din!

Linnosaurus sa...

Gratulerer med nyhekla elefant! Superfin! Ingenting er som å knekke en kode som feks hekling. Fortsatt ganske gresk for meg, men driver å avanserer i strikkinga, så kjenner følelsen:D

katrine sa...

Da kan jeg forstå ditt fravær her inne. Dette må jo ha tatt all din tid siste ukene! Og for et resultat!! Nok en gang tar jeg av meg hatten OG bøyer meg i støvet!!

idyll sa...

Ååååå så fiiiin! Jeg har forgjeves prøvd flere ganger å hekle en slik liten søt rakker.. Kanin i mitt vedkommende.. Min vordende søster ønsker til lille tantebarn.. Men nå har jeg hatt 7 mnd på meg.. og hva har jeg fått til? Nada.. Off.. Kanskje jeg skal prøve igjen? :)

Sonja frå Sunnfjord sa...

Kjempestilig elefant!

Huldra sa...

Oi oi..! Så skjønn! Meg vil haaa! =D

Nå synes jeg det er helt på sin plass at du hekler en til, og holder lotteri der jeg selvfølgelig vinner. Ble jo skikkelig forelsket jo! Denne lille vennen hadde definitivt fått sove i nakkegropen min.
*smelt*
Heldige epleskrell. Nå vet du at du aldri må invitere meg inn i hus ihvertfall, for denne tassen blir garantert kidnappet. ;)