tirsdag 28. juni 2011

Sommer

Nå har ferien begynt: Deilige, late dager fylt med sol, barnelatter og velfylte picnik-kurver, dager som fyller hjertet med kjærlige minner om hvor uendelig vakkert livet er. Dagene etterfølges av lange og varme fløyelsnetter, hvor man i selskap med nydelige venner, reker og avkjølt vin filosoferer over livet og kjærligheten. Og mens solen synker i et azurblått hav forstummes samtaler, og den gode stillheten omfavner alle- og erkjennelsen av at livet, det, det leves nå, smyger seg inn i hjerte og sjel! Takknemligheten over slike øyeblikk er altoppslukende... Har jeg blitt fortalt! Hvem i helvete opplever slike somre!?


Jeg er ikke i nærheten av slike opplevelser, verken på det indre eller ytre plan. Og for å være ærlig er jeg glad for at jeg ikke gjennomlever alle de emosjoner som er skissert ovenfor, men vinen og rekene og vennelaget og barnelatteren tar jeg gjerne imot! Ferien har riktignok såvidt begynt, men likevel.. det er foreløpig urovekkende lite sol, late dager og trillende barnelatter. Sistnevnte skyldes nok en beslutning som ble tatt langt over hodet på de små:  Ungene deltar på idrettskole. Det hørtes nemlig så forlokkendes ut da vi ble presentert for tilbudet. Idrettskolen tilbyr sykkelturer, kanopadling, grilling og bading. Flotte greier, men det har vist seg å være en liiten hake ved opplegget. VI BOR I NORGE. Og for å strø salt i det såret: VI ER I BERGEN!!! Herlighet! Mine barn sitter nå som halvdruknede kattunger (Ja, så søte er de faktisk!) i hver sin kano, hvor vannstanden fasinerende nok er like høy på innsiden av båten som på utsiden..  Ah- sommeridyll!


Regnet plasker ustanselig ned, og humøret mitt dras med ned i rennesteinen. Det var jo ikke sånn det skulle bli!? Det var jo ikke dette jeg drømte om gjennom den laange vinteren.. Men, ferie er ferie, og fri er digg! Kan vel ikke la litt dårlig vær legge en demper på humøret? Prøver jeg å tenke... Men det går ikke! Derfor er det likegreit å gå inn i høstmodus, først som sist. Sitte i sofa, med ullpledd på. Tenne stearinlys og varme hendene på en god kopp varm te. La Jan Eggum spikre stemningen ettertrykkelig fast, en gang for alle. Melankoli for alle pengene. Jeg gir denne tilnærmingen et solid forsøk. Eplekjekk er ikke direkte glad i min noe depressive følgesvenn, og når jeg med sår stemme slår til med en duett med Eggum (som jeg i grunn føler at går riktig så bra) klarer ikke Eplekjekk å holde munn. Usaklige kommentarer fra den kant blir forsøksvis oversett, og jeg stemmer i med stadig høyere røst;  men eg bliir ikkje varm av solstrååler som falt i fjoor! Den setningen sier alt, mannen er jo et geni. Eggum, altså, ikke Eplekjekk. Sistnevnte fortsetter bare med sine totalt ubrukelige innspill fra sidelinjen; "Hrmp- ikke visste jeg at solstråler falt", hvorpå han avslutter det hele med et foraktelig "HA!" Er det fysikktimer han tror jeg er ute etter!? Jeg vil jo bare ha litt forståelse for at det suger skikkelig med dette været!! Eggum og jeg fortsetter vår klagesang bak lukkede dører...


Men likevel, jeg begynner å tenke litt. Solstråler som falt i fjor... Det er faktisk under en måned siden jeg levde livets glade dager i deilig solskinn. Tenk, har jeg allerede glemt det!? Føler meg litt bortskjemt med ett. Har jo nettopp hatt tidenes fineste Spaniatur. Oj! Kanskje jeg klarer litt regn likevel!?


Vakre Villajoyosa. (Si det mange ganger på rad, du..)


Vakker liten by. Spesielt siden den har maange sjokoladefabrikker!!


Sol, palmer og verdens beste bok. Ah, det var tider!


Oj, så glad jeg ble for å se på disse bildene! Det var en utrolig fin ferie. Så hva gjør det om regnet plasker ned utenfor!? ALT!! Eggum har nemlig rett. Man blir ikke varm av solstråler som alt har falt! Eller skint, eller strålt eller.. samme kan det være! For det er uansett verken solskinn eller varme her i hvertfall! 


-Men, jeg er likevel så varm i hjertet at jeg ønsker dere alle skikkelig fine sommerdager!!

21 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

jeg for min del gleder meg skikkelig til grillfest/sommeravslutning i barnehagen til Gullet i dag. utendørs. antagelig iført svømmeføtter og lynavleder. skal bli stas!!! *♥*

Det verden trenger... sa...

He he:-) Håper det faller litt solstråler på deg snart:-)
JEG trenger i alle fall det... Jeg er utflyttet vestlending som håpet på bedre somre på østlandet, men de to siste har ikke akkurat vært noe å juble for:-\

"Sol, sol, kom til meg, regn, regn, dra din veg!"

stjerneglass sa...

*smask* for det innlegget.
Her sitter vi inne med halsbetennelse på minstemann, svetteringer overalt pga den trykkende varmen og ikke minst pollenallergi så det holder. Og jobb, såklart.
Whoopi-friggin-doo.

Sender herved ønsker om at vi alle skal få oppleve en supersommer som ingen har sett maken til på disse kanter på minst 25 år!

brudeblogg sa...

Bor også i Bergen.
Som det regnet, lynte og tordnet i den varme sommernatten i natt!

Kjenner panikken stige når værmeldingene ikke kan love sommervær fremover! Blir det sol der vi har bestemt oss for å reise på ferie?

Frk.Virrum sa...

Gullfint innlegg!! :-)
Samme hitsorien her i Stavanger, selv om vi i går hadde en deilig og varm dag. Det ble med den ene! :-)
Men..kan vi virkelig få en sommer uten sol og sommer...? Den må da vel komme snart, varmen?? La oss tro og håpe.

Namaste (jeo74) sa...

Eg e og så varm i hjertet at eg ønske deg skikkelig fine sommerdager :o)

Godt å sjå at det ikkje barra e eg som frustrere... Det hjelpe lite med sola som falt ein dag ein gong nei!

Nuvel, på lørdag reise eg med heile slekta te Kreta i 2 veker da, så kanskje like greit at det regne nå, for då kan eg jo rydde og sånne fornuftige greier.
Ehh, burde kanskje ikkje sitte her då... ;o)

Shy B sa...

Hohoho! Det er lenge sidan eg lo slik av eit blogginnlegg! Knakande god skildring av vestlandssommaren :))

Janet sa...

Nå har jeg lest så mange blogger i dag, men dette er første jeg gidder å kommentere. For det er akkurat slik jeg føler det nå. Er så møkklei. Sommeren vi ser fram til så lenge renner bare vekk i alt regnet. Vi var også i Spania for ca en måned siden, men det teller ikke. Jeg vil ha sommer i hagen!
Takk, dette var godt skrevet!

Barbros lille atelier sa...

He, he, ikke mye som minner om sommer akkurat:-) Herlig skrevet!
Og når man ikke trodde det kunne bli verre, så våkner man til stiv kuling og reine syndefloden, akkompagnert av noen sinnsyke tordenskrall! Vannvittig skummelt! Det var nesten bare tornadoen som manglet...

Det er imidlertid meldt gløtt av sol til helgen. Vi krysser fingrene-)

Whitebite sa...

hahaha,lo høyt her nå. og det der er så sjelden at min hjertes utkårede ,eller hva han nå innbiller seg at han er, kikket på meg. Bare kikket.

anyways.. Tror vi må slutte å vente. Og heller venne oss til tanken om at det ikke finnes noe som heter sommer lengre. Jeg har funnet frem løvpresseren og soppsamleren, og er klart for en ny depressiv høstdag i morgen.

Pia sa...

Noen sommerdager må man jo få...Og du har jo minner du kan leve litt på - man trenger en reise til varmere strøk i ny og ne...

From not to hot sa...

Hehehe, ikke bare vestlandssommeren som er sånn. Østlandet er heller ikke velsignet med sol for tiden (selv om det er grei temperatur, da). Nei, norsk sommer suger, og har gjort det de siste årene. Ferien starter til helgen, men det ser ikke ut til å hjelpe at jeg har danset soldansen x antall ganger den siste uken....

Elisabeth, innerst i veien sa...

Har du lang nok ferie, dukker det vel opp en halvtime eller to med sol.....stakkars kattungene i kanoen, huff huff.

Og jeg har også vært i Villajoyosa, så det så. I 1981 eller der omkring. Forspiste meg på brente mandler og har aldri smakt det igjen. Ja senere fant vi ut at jeg er allergisk.....

Maias Fabelaktige Verden sa...

Hei hei!
Såå koselig med kommentar av deg inne hos meg ;) Jeg blir hoppende glad!

Herlig blogg du har også :) Jeg legger meg til som følger, for her skal jeg tilbake.

Du skriver med skarp penn, som gjør at jeg dæver av latter! Herlig!

Nyt ferien!
Klem

malu sa...

HIPP HURRA!!!
Det er sol ute i skrivende stund.
Håper du er ute med sommerkjolen på.

Klem :o)

Kathrine 'Glimt' sa...

takk for fin kommentar inne hos meg :)
Ironisk nok sitter jeg her og klamrer meg til te-koppen... så da smilte jeg litt ekstra når jeg leste dette nuh ;)

fin kveld og natt til deg.

Sonja frå Sunnfjord sa...

Artig!
Eg tek ein dag om gongen - det nyttar jo ikkje å planlegge noko som innber uteliv for tida... og ullsokkane er framleis på...

BLOMSTERSTJERNEN sa...

Hei Spion Eple.
Det gjorde godt i lungene å se at det finnes flere hemmelige bloggere der ute/inne. Jeg liker dine idylliske sommerbetraktinger, men som kun er en illusjon!

Hele livet er egentlig bare et mas og kjas uten like, men likevel blir vi gang på gang lurt til å tro at sommeren er som du beskriver, at juleferien er en eneste lang hyrdestund, at påskeferien bare er sol, snø, latter og påskeegg-glede. Men slik er det dessverre ikke!!!

Men hva gjør vel det når kroppen og hodet vårt innbiller seg at det er slik det er? Det er jo minnene vi lever på... Falske usanne minner.

Hemmelig klem fra Blomsterstjernen

katrine sa...

I år skal vi feriere på vestlandet. Fra og med førstkommende tirsdag kommer solen! Bare vent å se :)

bill.mrk Evig optimist

Pafrika Og Belkini sa...

Farveeeeel, farveeeeel... kan du og Jan synge til Eplekjekk, så får han nok litt å tenke på, ja! Jeg mener forøvrig bestemt at solstråler kan falle, men at falt er falt, og gjør fint lite fra eller til i ettertid. Grem.
Kinobesøket var en ypperlig opplevelse ja, og jeg har lyst å gjenta. Snarest! Trenger også alle unnskyldninger for å unngå å hekle på babyteppet-som-aldri-blir-ferdig, og i kinomørket er det ikke til å tenke på å svinge heklenålen engang. Hm, kanskje du vil prøve deg litt, ja...? Hurra, du e grei!!

Linnosaurus sa...

Hehe, jeg har bodd et år i Bergen og har hverken før eller siden opplevd at selv undertøyet blir klissvått selv om man har paraply. Men det merkelige er at når jeg tenker på Bergen er det alltid fint vær. For når sola skinner i Bergen er det virkelig magisk!

Håper det blir noen soldager på dere innimellom regnskurene;)

God sommer!