fredag 17. juni 2011

PrinsePinse

Vi har hatt en fabelaktig pinsehelg. Den har vært fylt av 95% avslapping, kos og idyll og 5% intens tankevirksomhet. Sistnevnte aktivitet har i urovekkende stor grad dreid seg om spørsmålet: hva i alle dager er pinse for noe? 


Heldigvis har jeg klart å finne svaret, ellers er det ikke godt å si hvordan jeg skulle klare å takle enkle små hverdagsutfordringer på anstendig vis. Dette kunne nemlig lett ha fortsatt å kverne rundt i hodet mitt, og jeg trenger all ledig kapasitet der for å holde orden på alle rett-før-sommeren-aktivitetene vi skal overvære. Pluss, jeg burde vel strengt tatt vite slikt!? Ihvertfall burde ungene kunne det! Men nei, de var like blanke som  meg... (Skolen nå til dags, altså. Tsk- tsk!) Men altså, pinse, mine venner, markeres for å minnes da apostlene mottok Den Hellige Ånd og feires 49 dager etter at Jesus stod opp fra de døde. Men siden vi var fullstendig uvitende om årsaken til bonus-fridagen vår, markerte vi pinsen strengt tatt bare gjennom å minne oss selv på at smådekadent livsførsel kan være usedvanlig herlig! Vi leide en hytte, og pakket ville mengder med snop, digg, luksusmat og -drikke og forlot hverdagen.


Fiint sted, helt fritt for apostler..

Vi oppholdt oss derfor plutselig på en øy hvor tidligere Kronprins Olav hadde hytte. Vi har bodd i den restaurerte vaktmesterboligen, og følt oss litt småkongelig når vi har spradet rundt i vårt lille pinse-prinse-rike. Det er et fantastisk sted, som vi oppdaget for et par år siden. Selv om jeg da falt fullstendig for stedet, er dette bare andre gang vi oppholder oss her. Tiden flyr, gitt. Og jeg har bildene som på brutalt vis beviser det:


Bella på vårt første opphold. Søøøt! *Sukk*
Bella på vårt andre opphold. Sææær! *Sukk*


Det var forresten ikke bare i fordums dager at prinser holdt til på denne øyen. Eplekart minnet oss ikke så rent lite på Robin Hood, tyvenes prins, denne helgen. Han stjal riktignok ikke fra griske, rike lorder som kom marsjerende over øyen med sine felttog, men han trente iherdelig med sin nye pil og bue- i tilfelle en slik anledningen skulle by seg. Jeg tror ikke jeg har sett gutten så oppslukt av noe før, og det var veldig kjekt å se. 


Pil-Prinsen vår!!
Godt vi var alene, og fri for gullmynter, for her var det ikke trygt å ferdes!


Og, hei hurra, i det samme jeg avslutter pinsehelgen min, står det sannelig meg en ny helg på trappene! Jammen ikke verst. 


Nyt´an!

16 kommentarer:

Villblomsten sa...

Det så ut som ett fantastisk sted :-)

Villblomsten sa...

Hei igjen :-)
Bare ett lite tips :

Barneboden trekker Gavekort på 200,- kr
Ny sjangse - Hver måned
ALLE som har link til www.barneboden.no på bloggen sin er med i trekningen :-)
Se mer info : http://barneboden.blogspot.com/
eller på Facebook

Vil du være med ?
de har litt klær til dame også :-)

hege sa...

Så herlig! Dekadensen lenge leve, sier nå jeg. Det er viktig innimellom, det!

StoreLillebror har visst byttet helt siden sist. Nå er det kun Jack Sparrow som betyr noe. Han går svaiende rundt i huset (forhåpentligvis upåvirket av rom...) og sier "It's CAPTAIN Jack Sparrow, savvy?!" Litt søtt men kanskje også en smule skremmende... Og jeg synes jo litt synd på Harry Potter, som jo er en av favorittene mine.

Gleder meg for øvrig til å introdusere Tolkien for ham etter hvert. Tror han vil bli rimelig begeistret. Og da skal jeg passe på å innprente i ham at den virkelige helten i det hele faktisk er Samwise Gamgee. Hvorfor får Frodo hele æren? (Og sånt henger man seg opp i en fredag ettermiddag når man heller burde gjort husarbeid.)

Have a good one!

stjerneglass sa...

Herlig pinsehelg!
Takk for update på pinsefeiringsformål. Det trengtes. Hellig ånd, altså. Hellig ånd, hellig ånd. Ok.

Anna sa...

Det såg ut som ein nydelg plass!

Og om det no var nokre apostlar som sneik i buskane, hadde dåke jo ein Robin Hood som kunne koma til unnsetning. Om ein då sjølvasgt ikkje ville invitera desse truleg bortgåtte apostlane inn på lunsj og forklara at dei sansynlegvis befinn seg på feil plass.

Tudeldu!

Randi sa...

Så godt å ta seg en pinsetur og bare slappe av! Og for en søt hund. Hva slags rase er det? Vil tro pil og bue var stas ja!! Jeg jobba helga som var, men nå har jeg fri. Nå spiser jeg en sen frokost, ombord i hurtigruta! Tidenes lengste tv-program, men ganske avslappende må jeg si :) Ha en fin dag! KLEM.

Katrine K sa...

Det ser og høres ut som en herlig langhelg, -og jeg syns hunden fortsatt er søt jeg:) En sånn pil og bue hadde kanskje vært noe å investere i, jeg har to gutter som sikkert hadde vært interessert, ja.

Pia sa...

Pinsehelga var flott - denne helga ser det ikke så bra ut, sånn værmessig.... Flotte bilder!

Hege A "The not so perfect mum-blogg" sa...

Det så jo utrolig herlig og avslappende ut!! Ikke så dumt å komme hjem med litt blålig blod og kongelig livsførsel! :D
God helg!

malu sa...

For et herlig sted :o)
Det hørtes ut som en perfekt tur.
Elsker late slaraffendager.
Har forelsket meg helt i elefanten din under.
Helt skjønn.

Håper du får en super helg :o)))

demie sa...

kjempe koselig og super pinsehelg dere hadde! jeg har oppvokst i den orthodokse Hellas så jeg viste hva pinset er for noe...- nå skryter jeg litt altså ; ) men det kalles( på gresk) Den Hellige Ånds helg, så det er ikke så vankelig å huske vel... : D ha en god helg!

gult hus i svingen sa...

Den optimale pinsehelg, spør du meg:) Ikke like søt alle hunder når de blir store altså, ikke til forkleinelse for deres hund altså;)
Vi blir kanskje ikke søtere med årene vi heller:) Kan ikke huske å ha hørt historien om hvorfor vi har pinsehelg heller jeg:) Men absolutt interessant;)
Tar vel alle fridager vi får, enten det er sånn eller slik:)

ha ei fin vanlighelg kjære du:)

Trine:)

skjerstad sa...

Jøss ! For et fint sted :) Artig at du har tatt bilde av vofsen på samme sted . Sær- nei han er så fin ;) Må ha vært herlig å være der ute helt alene . Takk for innføring i den kristne barnelærdom , som jeg hadde glemt ;)

Ønsker deg ei fin helg :)
Janne

Mie fra Mies Mirakler sa...

Vofsen er nå ganske søt som voksen også da :) Ser deilig ut med prinsepinse. Så fint at du var på jakt etter Ina for meg, det er nesten litt antiklimaks å ha full samling nå. Lurer litt på om jeg skal begynne å samle på Nancy Drew eller Hardyguttene...men de er det så sinnsykt mange av så vet ikke om jeg får plass i bokhylla, hehe. *♥*

katrine sa...

Min mor prøvde seg på ny innføring av pinsebudskapet (eller var det himmelsprettsdagen..?). Uansett, når hun kom til avsnittet om himmelbjerget mistet hun litt troverdighet... Ser ut som et herlig sted å feriere! Ikke minst når både tobeinte og firbeinte kan kose seg på terrassen :) Må jo si at jeg syntes Bella ser meget sjarmerende ut også som voksen :)

Huldra sa...

Bella var like vakker da som nå. ;P

Skjønner godt han ble inspirert til pil og bue- lek der. Tenk som det stedet trigget fantasien! Neste gang må du ta med deg prinsessekjole og bli med på leken. Seriøst. =D