torsdag 12. januar 2012

Gullfisk oppsummerer

Første blogginnlegg i det nye året. Det krever selvsagt litt mimring og oppsummering. Problemet er at jeg ikke husker lengre tilbake enn til tidlig 2012. Altså ca en uke bak i tid. Gullfisk.

Jeg har lært, i hvertfall blitt fortalt, at det ikke finnes problemer, bare utfordringer. Så jeg tar denne utfordringen fra meg selv, og skrur tiden mentalt tilbake. Litt. For en uke siden drev jeg å ryddet vekk julen. En aktivitet som gikk meget ustrukturert og langsomt for seg. Spesielt siden jeg innbilte meg at det var en god idè å ta bilder av pynten etterhvert som den ble fjernet. Hvorfor, er det kanskje flere enn jeg som lurer på? Men beslutningsgrunnlaget for den idèen er borte, godt gjemt bak glemselens slør. Sikkert et passende sted for den utvilsomt skakke argumentasjonsrekken som lå bak. Uansett. Bilder ble tatt. Bilder vil bli vist. Deal with it


Julekulene har en tendens til å mellomstoppe mange ganger før de
ender i julekassen..

Eplekart sitt nyeste bidrag til husets stadig økende julepyntbeholdning!

Epleblomst sitt siste bidrag... Takk og pris for mine kreative engleunger!


Selv synes jeg at det enkle  også kan være ganske dekorativt, men der møter jeg motstand..

Etter kort tid er fruktfatet nemlig omstendelig og ettertrykkelig pimpet opp!
Takk og pris for kreative unger... eller?

Men nå er i hvertfall julen 2011 et avsluttet kapittel. Selv om jeg nok må belage
meg på å snuble i juleesker og fjerne barnål fra fot i mange måneder fremover..


Nå kom jeg plutselig i hug andre fordums tider også, og vage minner om en førjulstid preget av sinnsyk og intens strikking trenger seg på. Salige skaper, jeg fikk så til de grader fot på strikkingen denne gangen! Hvilket resulterte i en monoton gavestrøm fra min kant denne julen; luer til Alle-mann-alle. Luer med eget merke på, intet mindre! Tenk det. Jeg har altså ikke bare klart å bestille egen merkelapp, men endatil fått sydd dem på hele luehaugen. Året 2011 blir stående som året da jeg overrasket meg selv. Grundig. Ingen tvil om det.


Heimespøta. Hurra!! Ingen tvil om at det står en stolt skaper og
giver bak disse kreasjonene!


Strikkeinspirasjonen fikk jeg av Frk. Virrum tidlig i høst, da hun hadde et innlegg med den fiineste strikkelue. Tusen takk for det! Innen det nye året stormet inn og overtok roret rakk jeg å klirre sammen intet mindre enn 15 luer. Jepp, småbesatt er ordet. 15 luer! Er det egentlig friskt? 


Og stikkefeberen vedvarer. Jeg holder nå på med mitt tredje prosjekt. Med prosjekt mener jeg at jeg følger en oppskrift og bruker egnet garn til formålet. Grensespengende tilnærming til strikk. Vær trygg på at disse vil bli behørig presentert i egne innlegg. Kanskje opptil flere ganger. Ja - 2012 vil utvilsomt bli et godt år...


...hvilket jeg håper vil gjelde oss alle sammen! De beste ønsker fra meg :)

14 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Alltid like kjekt å lese innleggene dine:-) Jeg må smile av lueprosjektene dine - og de fine og gøyale merkelappene. Herlig!

Flott julepynt fra dine barn! De englene var jo grådig skjønne! Hurra både for heimespøta og for kreative barn! Vi har hatt litt alternativ julepynting her og, dog ikke pimpet fruktfat... *ler*

Måtte det nye året bli et riktig godt år, og måtte det bli mange nye ferdigstilte strikkeprosjekter!

Klem

Whitebite sa...

hoho!
der er du jo!
selv om jeg også er gullfisk,
så har jeg ikke glemt deg!

Her er det så sløvt at julepynten ennå ikke er helt i boks innerst i boden. Må jo for svarte rydde og omorganisere hele den lille boden først!! For et evighetsprosjekt, like stress hver eneste jul... hva med å bare ha det fremme hele året? god løsning?

Flink strikke,flink!
Også egen merkelapp da..holymoly!

Stilleben sa...

Hei. Takk og pris for at det ikke er bare meg som kommer til å snuble i esker med den nedpakkede julepynten i flere måneder fremover. Det var godt å lese, så blir jeg ikke så frustrert over esker her og der og under sofaene.

Røsslyng sa...

Her går det i barnåler også.. Ganske irriterande i grunn;) Men likte julepynten din eg altså! Både den stilfulle og kreative..

Og er kjempeimonert over hue-gåvene dine! Eg har strikka ei hue ein gong i mitt liv, i 5. klasse, og den gav eg til faren min. Såg den aldri meir igjen... Hm, det hadde eg i grunn ikkje tenkt nærare over før no.

Mie fra Mies Mirakler sa...

det er veldig deilig å få ryddet vekk julepynten, selv om den er sjarmerende og vakker som den ungene har laget, både juletreet og englene var knallfine! og wow til luestrikkeprosjektet. jeg skulle på klubb i dag og gikk innom -nille for å handle garn og sånt, men der var det 70% salg så dermed ble det to fulle bæreposer med helt andre ting til en latterlig billig penge. sånn kan det gå ;D *♥*

rockefår sa...

Tusen takk for den hyggelige kommentaren din - det varmer alltid med en kommentar og kanskje litt ekstra når man tar mot til seg og skriver åpent og ærlig om det fineste man har.

Jeg er lite opptatt av julepynt, men jeg ser ungene dine har laget både en hvit og svart engel - godt oppdratt og politisk korrekt i heimen!

Lueproduksjonen var virkelig imponerende - mye mer enn hva jeg kunne gjort!

rockefår sa...

Nå hadde jeg skrevet en lang kommentar, for så å slette den... Får se om jeg husker...

Jo, tusen takk for hyggelig og varmende kommentar - ekstra stas når man tar mot til seg og skriver om glede og alvor.

Lite opptatt av julepynt, men jeg ser ungene dine er politisk korrekte eller godt oppdratt når de har laga både en hvit og en farget engel:-)

Imponerende lueproduksjon!

gult hus i svingen sa...

Storkoser meg med innleggene dine.
God år ønskes deg også:) De eplene på emaljefat er bare lekkert, og alle de gamle julekulene da:) jeg samler:)

Trine:)

Linnosaurus sa...

Skal si du kan strikke! 15 luer på et brett, jeg er imonert over innsatsen!

At du tar bilder av julepynten når den ryddes bort er intet mindre enn en gal kvinnes verk:D
Jeg liker eplene med fargede hatter!

hege sa...

Himmel, for en produksjon!! Impressive;-)) Og merkelappene er jo fantastiske, rett og slett!

Jeg har visst også tatt bilder av prosjekt ta-ned-julepynten-og-flytt-den-litt-rundt-i-huset. Synes for øvrig det er en naturlig prosess, det å flytte julepynten litt rundt omkring før den endelig pakkes ned. Det er jo rimelig voldsomt å gå fra et hus stappfullt til randen av glitter og stas til et nesten helt tomt hus (Revisoren vil si seg uenig i dette, men han om det). Min julepynt fikk stå i en liten uke på bordet og akklimatisere seg før den atter måtte friste esketilværelsen. Jeg synes det er like trist hver gang å pakke den bort...

Gleder meg til et nytt år med festlige innlegg fra den kanten og må legge til at Eplekarts juletre falt i meget god smak her - det samme gjelder jo de fine figurene Epleblomst har laget. Ære være hjemmelaget pynt, sier nå jeg - det er ingen ting som er finere enn det ungene har laget selv!

demie sa...

jeg er veldig strikkeglad uten å kunne strikke jeg !
jeg synes det er godt med håndlagt strikk enten det er lue eller ...hva som helst. Super bra! jeg gleder meg til dine strikke innlegg...
og har jeg sagt Godt Nytt År?
husker ikke så


Godt Nytt År kjære Eple : )

Tevanga sa...

Fra en gullfisk til en annen... 15 luer!!! Jeg rister av beundring. Godt jobba! Og så synes jeg de pimpa eplene var veldig morsomme :-)

Image background remover sa...

Using the Images Background Remover service, you can get the best possible solutions. The photos will be livelier and you can use them anywhere. The importance of Background Remover Online is undeniable for every photo. Before we move to the benefits of having the service, it is better to know about the service.

Best Foot Massager sa...

Which is the Best Foot Massager To Buy – Which Foot Massager Is Right For You? If you ask which Foot Massager model is the finest this year, certainly I would recommend going through this guide to know which Best Foot Massager is actually market leaders.