søndag 29. januar 2012

Mykje lys og mykje varme..

I dag har vi hatt en skikkelig fin og forholdsvis lat søndag. Vi har vært en liten tur med en liten hund, i litt sol. Og vi har vært innom en utstilling jeg lenge har hatt lyst å se. (Hvilket jeg nok kommer tilbake til ved senere anledning). Resten av dagen har vi tilbrakt hjemme, foran peis og med strikketøy. For gjett hva mine barn spurte meg om i dag? Om jeg kunne lære dem å strikke! Selvsagt kunne jeg det. De kunne ikke timet det bedre, da jeg er inne i en strikkedilleperiode uten like for tiden. Dermed ble det strikkeskole i Epleheimen. 


Jeg er kan hende ikke den mest tålmodige eller mest pedagogisk anlagte person i den vestlige hemisfære, men en ting var jeg bevisst på: Strikkeinnsatsen dere skulle belønnes med et resultat! Fordi min tidligere erfaring er at strikking lett kan ende opp som en noe meningsløs aktivitet, som noe som ofte kulminerer i.. ingenting. Jeg har som oftest kun klart å produsere udefinerbare lapper. Eller, aller nådigst, et skjerf- og da kun hvis jeg har vært veldig utholdende og strikket i det som har føltes som små evigheter. Dette er ikke motiverende. Hvor mange meningsløse, strikkede lapper trenger et hjem for å føles komplett? Svært få, kan jeg fortelle..


Så, uten mer mas, se hva mine skjønne små har laget i dag:


Strikkelapper surret rundt syltetøyglass = strikkebelønning.  Meget fornøyde skapere står
bak lyktgledene, fra venstre: Epleblomst, Eples gamle heklelykt og tilslutt Eplekart!


Nå er det altså mykje lys og mykje varme i Epleheimen, og jeg vet knapt om en bedre måte å avslutte en uke på! Kanskje en kopp kakao for å toppe det hele!? Skål!12 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Er det frekt å synes at barna sine strikkelykter ble enda kulere enn din? Våger meg på det ;) Her har det gått i ommøblering i helgen, dvs at det nå er rotete på helt andre steder enn før helgen. *sukk* har tenkt å belønne meg selv med nystekte grillpølser med ketsjup til middag. nyter nemlig barnefri helg ;) *♥*

Barbros lille atelier sa...

He, he, er helt enig med deg. Man kan godt gnåle om at prosessen er det viktigste, men man skal slett ikke undervurdere resultatet heller:-) Det er kjekt at det man lager blir til noe brukandes. Og lyslyktene ble knallfine!!

Gleder meg til treff hos Pafrikaen en eller annen gang. Med strikketøy??

Ramme Alvor sa...

Herleg og SMART!

Klem og God sundagskveld!

Røsslyng sa...

Utruleg fine, og så kult dei fekk det til! Takk for god idè, skal bringa det vidare til kunst-og-handverklærarane på skulen;) Og prøve å lære bort til jenta, må nett læra meg det sjølv fyrst...

Elisabeth, innerst i veien sa...

Supert prosjekt! Et hjem trenger svært få meningsløse lapper, men sånne som disse kan man ha mange av!

Lise B sa...

Forbilledlig! Jeg husker godt den dagen jeg lærte å strikke, jeg var seks år, og fikk ei hespe lysegul heilo i gave fra tanta mi! Neste dag kunne jeg strikke!

Whitebite sa...

w0w,good mum.
kan du lære meg også?

demie sa...

pedagogisk sett, du har vært ganske flink synes jeg...
og når det gjelder selveste kreasjonene, de er nydelige!
man finner ikke makan i de fineste butikker. bravo til de små kunstnere : )

Det verden trenger... sa...

Så flinke eplebarn! De lyktene ble jammen meg fine.

Fragmenter sa...

Du, nå ble jeg virkelig oppglødd her!! For det er jo sånne plastremser på mine og, og det trodde jeg aldri at jeg ville få tak i. Men nå må jeg altså sjekke Panduro. Takk for tips! Jeg vil SÅ gjerne se bilder. Om du ikke lager innlegg, kunne du vært så snill å sende meg på e-post??
Og ja, flotte lykter!
Klem, Elin

Shy B sa...

Det var jammen lurt!
For som du seier så endar desse læråstrikkprosjekta ofte opp som ingenting nyttig!
Gode ide!

hege sa...

Nydelige, alle tre;-)))