onsdag 14. mars 2012

Smelting

Våren er i kjømda (?) og det blir lysere og lysere. Og hva gjør jeg da? Jeg realiserer en enkel, liten plan jeg har hatt gjennom den lange, mørke vinteren: Jeg smelter stearinrester. 

Ungene fikk en liten oppgave tidlig i vinter. De skulle ta vare på stearinlysrester etter de 1000 kubbelys som har hygget opp stemningen i heimen gjennom advent og jul. Den oppgaven tok de virkelig på alvorlig. De har samlet stort og smått. Kanskje mest stort; det ene lyset etter det andre har på mystisk vis forsvunnet lenge før det ble oppbrent. De har samlet restene i hver sin skål, og her om dagen følte jeg at det var på tide at jeg også tok tak i prosjektet (Opprinnelig skulle vi nemlig lage små, hyggelige julegaver av dem... Kan jeg nå skryte på meg at jeg er tidlig ut i år?)

Hele smelteprosessen var en meget enkel afære. Det var ingen grunn til å utsette den så lenge, nei!Bilder uten ord... Regner med at dette langt på vei var selvforklarende!? 

Hensikten med lysstøperiet var i utgangspunktet å lage små julegaver, men det viktigste ble nok likevel at ungene fikk en gøy, enkel og praktisk erfaring med resirkulering. Nå gleder de seg til å brenne faklene sine i påsken. Mens stearinlys på magisk vis fortsetter å forsvinne fra alle husets lysestaker...

9 kommentarer:

brudeblogg sa...

Veldig koselig å smelte om lysstubbene istedenfor å kaste dem. Og artig for barna å skape sine egne fakler :)

Whitebite sa...

lurt!
selv pleide vi smelte stearin på bilder i aviser som små..og lage avtrykk. Gøy!

Shy B sa...

Det er kjekt å smelte lysrester. Eg gjer det kvar jul. Men det er ikkje alltid slike heimelaga lys brenn like godt. Dei har ein tendens til å sote. Kanskje gjer eg noko feil..?

Anonym sa...

Veldig kjekt med en så selvforklarende beskrivelse! Jeg fikk umiddelbart lyst til å gjøre det samme. Takk for alle de gode ideene!

Elisabeth, innerst i veien sa...

He he, klart lysene forsvant halvbrente. Veldig godt prosjekt.

Bare lille elin sa...

Genialt. Dette er en slik som jeg kaller: "Så enkelt at det er lett å glemme at det går an"-ting. :-) Takk for tips.

Har du kjøpt veke, eller bruker du tråd av noe slag?
Og hvorfor en skrue i bunnen?

Janet sa...

Det der tenker jeg med jevne mellomrom at jeg skal gjøre. Men jeg har ennå ikke fått det gjort. Smart. Enkelt med de boksene.

Fru Samuelsen sa...

Stilig og veldig god ide som jeg skal huske på!! Ble jo så fint!!!

Legger meg som følger:-)))))

Klem

demie sa...

Jeg samlet en ( ganske ) stor del av stearin lys... hver gang jeg bestemer å gjøre noe med de, prøver å finne info på internett og jeg bare blir demotivert...
etter ditt innlegg føler jeg meg mye bedre...
kanskje blir det moro i helgen ; )