torsdag 11. april 2013

Forbrukerstøtte

Trøtt og sliten gikk jeg målløs rundt i den lokal matbutikken. Noen meter bak meg gikk to utsultede unger, og jeg visste av erfaring at tiden var knapp...Innen rimlig kort tid ville nemlig en av oss mest sannsynlig knekke sammen og lage bråk. I mitt daværende humør var sjansen stor for at jeg kom til å bli den første til å bryte sammen. SULTEN!!! En middagsplan var påkrevd. Øyeblikkelig.

Men hva i all verden lager man til middag? Hva er egentlig middag? Hodet mitt virket overhodet ikke, og de eneste middagsalternativene jeg kom på var chips, sjokoladekake, karamellpudding eller kokosboller. Og jeg var sekunder unna å gå for en av disse utsøkte rettene. Eller samtlige -og kalle det for koldtbord..

Men i slike håpløse "Hva-skal-vi-ha-til-middag-tilfeller" er det en løsning som alltid er fin å ty til: Suppe! Det er så godt, enkelt og kjapt. Jeg begynte derfor, lysere til sinns, å hente ingredienser til en kyllingsuppe jeg ofte lager. Jeg hentet kyllingfilet. Men så stoppet det opp. Jeg husket  faktisk ikke hva mer som skulle i suppen. Jeg prøvde å involvere ungene, men det var en tapt sak. De hadde allerede oppdaget hyllen med kjeks og denslags.

Fløte! Plutselig kom jeg på at det i hvertfall skulle være fløte i suppen. Et skritt nærmere...
Og hei og hurra - hva åpenbarte seg ikke på fløtekartongen? Den selvsamme suppeoppskriften jeg prøvde å mane frem fra mitt sultutmagrede og svekkede sinn:Dæven så glad jeg ble da!!

en, to, tre var de få nødvendige varene slengt i kurv, kjøpt og betalt og jeg var lykkelig på vei hjem. Suppen lages nemlig på rekordtid og sultens endelikt var derfor innen umiddelbar rekkevidde. Hurra!!

Og hadde det ikke vært for at jeg glemte ungene på butikken hadde denne historien hatt en lykkelig slutt.  Neida. De fant veien hjem selv - da butikkpersonalet kastet dem ut ved stengetid. Og suppen er nesten like god kaldt som varm, så de led ingen nød...

Anyhow. Jeg anbefaler herved denne oppskriften på det varmeste. Og jeg regner med at alle skjønner humoren min, og vet at jeg bare tuller. Selvsagt er ikke denne suppen særlig god kald. Seriøst!


9 kommentarer:

brudeblogg sa...

Morsom historie! :)
Og takk for middagstipset!

gult hus i svingen sa...

Har alltid matfløte i kjøleskapet, men har ikke lagt merke til oppskrifta på kartongen:) Takk for tipset, skal sannelig min hatt lage denne:)
Jeg tror IKKE du glemte barna dine i butikken, forsinka aprilsnarr sikkert.
Trine:)

Barbros lille atelier sa...

Jeg kan skrive under på at den suppen er VIDUNDERLIG!! Fantastisk at du fant oppskrift på suppen på fløtekartongen:-)

hu banale sa...

Haha, utsøkt fortalt!

Elin sa...

Hehehehe! Herlig! :-D At du kunne glemme eplene da..

Ha en fin helg

Randi sa...

Mm, den oppskrifta så god ut!! Finnes nesten ikke noe vanskeligere enn å komme på middagsforslag! Så denne suppa var et godt tips! Takk :)

hege sa...

Så godt at det gikk bra til slutt! Jeg elsker forresten kyllingsuppe med karrismak - så denne skal jeg teste ut;-)

Når det gjelder ditt gryende kjærlighetsforhold til garn tror jeg det passer seg å komme med følgende sitat fra Casablanca i den sammenhengen: I think this is the beginning of a beautiful friendship!

God helg!

Wilhelmines Blogg sa...

Du skriver så artig;)) Ha en fin helg videre, klem fra Wilhelmine

Hekkan Hekkel sa...

Hihi, eg dånar av deg :)
Du er så herlig :)