søndag 14. april 2013

Tidløs design

Disse "pyntehusene" er laget med ca 4500 års mellomrom:

(Bilde stjålet fra Kählerdesign.com)
 Øverste bildet er av Kählers Urbania lyshus, som ifølge nettsiden til Kähler Design er  "an interpretation of our modern society and one looks like a modernistic block of flats, another calls forth associations of the interior of a church, while a third one is a classic Danish town house"

Det nederste bildet har jeg tatt på Pergamon Museum i Berlin, og viser keramikkhus fra Ishtar tempelet i Ashur ved den vestlige bredden av elven Tigris. Her prøver jeg med største selvfølgelighet å lyve på meg både historisk, geografisk, religionsvitenskaplig og arkeologisk kunnskap. Sannheten er at jeg ikke aner hva jeg snakker om, men at jeg simpelthen måtte le litt da jeg så disse husene. På 4500 år har vi ikke forandret smak og design nevneverdig- selv om funksjon og bruksområde har endret seg.

Hvis du har sterk interesse, samt godt syn, kan du lese mer om keramikkhusene fra Ashur, ca 2400 f.kr, fra det fremragende fotografiet under:Fin ny uke der ute!

6 kommentarer:

Kristin - Dikt for dagen sa...

Hehehe... Trur du er inne på noko der;)

Tevanga sa...

Hihi, morsom observasjon :-) Men det er jo noe i det. Mye av det som svirrer i nåtidens hoder svirret også i datidens hoder. Snodig!

Barbros lille atelier sa...

Ha, ha, utrolig bra:-)

Mormor Inger sa...

Fine hus! Og veldig bra oppdagelse!

Billa Blå sa...

Alt du legg merke til! -Og suppeinnlegget ditt var urkomisk :) Ha ein fin kveld -eg er utbrent etter to temadagar. Tre att. Det er slitsomt å ha det kjekt heile dagen lang! :)

Huldra sa...

Kult! :D