tirsdag 30. april 2013

Månedens faktapille - Ig-Nobelpris

12. september 2013 går den årlige Ig Nobelsprisutdelingen av stabelen. Siden 1991 har det årlig blitt delt ut priser i ti kategorier, i et forsøk på å hedre forskning som tilsynelatende kun stimulerer latteren, men som kanskje også kan mane til ettertanke. Kanskje...

I 2012 gikk prisen i litteraturkategorien til The US Government General Accountability Office for deres  "report about reports about reports that recommends the preparation of a report about the report about reports about reports" (kilde).

Fysikkprisen gikk det samme året til et spennende prosjektet; nemlig  calculating the balance of forces that shape and move the hair in a human ponytail, mens en annen viktig vinner heldigvis tok på seg ansvaret for å finne ut hva som skjer når en person går mens han /hun bærer en kopp med kaffi. For mer inngående detaljer, les gjerne artikkelen med den besnærende tittelen Walking with coffee: Why does it spill?

Nå føler jeg plutselig at det ikke er så bortkastet tid å ta bilder av tekopper og maten min.

Men, på den andre siden, så fører det neppe til at jeg vinner noen priser...

For flere Ig Nobelvinnere, sjekk ut oversikt.

6 kommentarer:

Hagealven Lunalu sa...

Det innlegget skrev du bare for å friste alle andre rundt deg til spise kake midt i uka... he he.
Og funket det.. jeppers,
skal sporenstreks lage meg en kopp kaffe, prøve å bære den bort til sjeselongen uten å spille (!), og så sette opp håret i et fløffy ponnytail, før jeg inntar noe godt til kaffen....
Ha en super dag!

Shy sa...

Hehe!
Bilder av kaker er bra.
Ha ein fin 1. Mai.

Hekkan Hekkel sa...

Du får i alle fall prisen for å freiste meg med saftig kake, velfortent eller ei ;)
Men jøss, den fysikkprisen var genial, kvifor har ikkje eg tenkt på ei slik avhandling?? :)

Billa Blå sa...

Å, eg fekk lyst å lage fleire gode kategoriar! Men eigentleg er eg usikker på om eg skal le eller grine av alt det merkelege folk kan finne på å forske på. Seier ho som har dagleg ansvar for potensielle kandidatar til lista :) :) God helg!

brudeblogg sa...

Takk for faktapillen!
Morsomt :)

Huldra sa...

Trenger ingen pris når man kan få hyggelige kommentarer vel. Nammenam :)