torsdag 18. april 2013

Uterom

Nå begynner våren så smått å komme, og i forlengelsen av dette kommer også planer og drømmer for den lille uteromsflekken vår.

Altanen vår er liten, men på planleggingsstadiet er det ingen grenser for hvilke utskeielser man kan tillate seg der, i form av møbler, planter, baldakiner, lyslenker og putebefengte soner..

I vinterhalvåret finnes ikke altanen. Den opphører å eksistere på magisk vis, i overgangen september/oktober, og dukker ikke opp igjen før omkring april...

I påsken hadde jeg plutselig behov for å ta noen bilder i dagslys, men jeg orker ikke å bevege meg særlig langt. Det jeg ville ta bilde av var et vakkert gipsegg/ gipsskål som eldstemann kom hjem med fra skolen- og som fortjente bloggeskryt.

Dermed tok jeg turen ut på altanen, som likevel var der!! Hvem visste vel det? Der ville jeg ta bilde av nevnte hjembrakte skatt. Dette synet møtte meg:
 Lekkert! Etter en kjapp rekogniseringstur i husken, kunne jeg på eminent vis dedusere meg frem til at dette måtte være resultatet av runde nummer to med lyslyktlaging. (Et så kalt ufo-prosjekt?)

Runde 1 var heldigvis litt mer vellykket:Tydeligvis gadd jeg ikke gå langt i vinter heller! Altanen fremstår på sett og vis som et noget mislykket Room of Requirement... Den er der når jeg trenger den, men resultatet blir sjeldent slik jeg håper eller forventer.

Så, siden nødvendighetsrommet mitt opplagt ikke fungerte som et snasent fotostudio, trakk jeg ut på gaten på leit etter bedre kulisser og skikkelig med dagslys.Jepp, jeg drar med meg hund og barn når gaten og bloggefotograferingen  kaller...

Men se så fin den var da!!?

Jada du! Det ble ikke lange turen. Vi fant nemlig ut at naboens hekk var det perfekte stedet for et gipsegg. Og siden vi først var på tur, føltes det naturlig og riktig å unne seg litt godis på ferden..


Påskesnop i påskeskål på påsketur - i vårbloggeinnlegg.

Her kommer poenget med dette innlegget:
Om du ønsker å lage et slikt vakkert gipsegg kan du se fremgangsmåten hos Billa Blå. For denne gipssaken funker gjennom hele året, selv andre steder enn i hekken til nabo`n!!

7 kommentarer:

Namas te sa...

Hærligenminhet så mange flotte innlegg eg har gått glipp av her da!
Plutselig gjekk det vekesvis uten at eg klarte å komma meg innom andre sine blogger...

Underholdende som alltid du snuppa, og fy f... for ei flottanes pute du har hekla deg. Imponert må veta.

Ha ei superduper helg med dine.

siri ore elle sa...

Stilig skyggebilde!!!
Fin helg til deg!!
Siri

Elisabeth, innerst i veien sa...

He he, jeg har tydd til naboen hekk et par ganger jeg også. Kult egg!!

Anonym sa...

I hekken til naboen, hehe. Kanskje jeg fortsatt er full, for den var faktisk grådig vittig. Takk for i går! Hilsen Pilsen (og dessverre mye annet også)

Billa Blå sa...

Fantastisk! :D Ja, egget/skåla passar året rundt. Eg vurderer å repetere påskeferien, då påskeliljene fyrst har sett dagens lys dei siste dagar, og påskeegg (i alle variantar) framleis ligg framme, som ei uutømmeleg kjelde... :/ :)

brudeblogg sa...

Kjempefint gipsegg! :)

Jeg skal spyle uteplassen når regnet gir seg og gjør det fristende å gå ut og gjøre klar for vår!

Wilhelmines Blogg sa...

Hei på deg gode Eple;)) takk for koselig kommentar inne hos meg...det er godt å høre at dette går over...fy fasen så grusomt dette var...men i dag er det nesten litt bedre. ha en god helg til deg, jeg lover å bli flinkere til å kommentere...eller begynne å kommentere heter det kanskje...der er jeg for sløv asså...men jeg koser meg med alle innleggene dine skal du vite;)) Klem