onsdag 17. november 2010

Ut på jakt!

Nå skal jeg snart ut på reise.  Jeg skal til Budapest og jeg gleder meg så vilt mye!! Verdens beste svigermor og svigerfar har nettopp kommet med fly fra nord for å passe barn, hus, hund og katt. Snille, snille!!

Jeg skal reiser til Ungarn sammen med Eplekjekk og vi blir borte i hele fem dager. Vi har gitt reisen til hverandre i julepresang, og dette er fjerde året vi gir hverandre en førjulsreise i presang- og det funker som bare fy! Anbefales! Vi har ingen konkrete planer for oppholdet, men satser på å fylle dagene etter innfallsmetoden, samt konstant påfyll av god mat og drikke. Når jeg sier at vi ikke har noen planer så stemmer jo forsåvidt det. Men det betyr ikke at  jeg er planløs. Jeg har nemlig masse planer utover den skisserte bespisningen! Disse utelukker ikke på noen måte Eplekjekk, men vet av erfaring at det ikke er nødvendig å involvere han for mye, for tidlig! Det er for hans eget beste...tror jeg!

Det første på listen er et flott bruktmarked som visst finner sted like utenfor Budapest hver helg og et julemarked som skal være veldig bra! Jeg skal altså ut på jakt! Jeg gleder meg slik- sitter her og ser for meg alle de skattene som bare ligger å venter på meg. Det er ikke alltid jeg er like interessert eller motivert for slike skattejakter. Jeg er nemlig verdens verste samler. Jeg kan samle i åresvis- uten at samlingen min vokser. Jeg sitter der med den ene usle lille dingsen (nei, nei ikke ussel, bare ensom..) etter den andre- og ingenting tyder på at jeg samler; for jeg finner jo aldri flere av disse skattene!

Hvordan gjør man det!? Hvordan samler man? Jeg går på loppis og jeg går i bruktbutikker. Jeg synes alltid det er gøyt selv om fangsten er mager, så slik sett gjør det jo ingenting at samlingen ikke vokser. Men innimellom ser jeg på de få gjenstandene jeg samler på og lurer... Jeg lurer på om jeg gjør dette riktig? For det er mange ting jeg ikke samler på, men som jeg likevel har flust av. Som steiner og skjell! Og skjøteledninger. Og tomme, gule kindereggbeholderer og pez-maskiner. Ensommer sokker er huset også fullt av. Hvordan skjer det?

På en eller måte har jeg vel likevel fått formidlet at jeg samler på enkelte ting. Jeg vet ikke hvordan jeg har klart å formidle forskjellen på den ene koppen fra den andre;  for mens den ene koppen eller skålen er ment å kjøre solo så er en annen ensom liten kopp nødt å påta seg jobben som samling. Der står den så stoisk og prøver å være en komplett samling i og for seg selv. Og det har den klart, flinkingen! For i dag har jeg fått plutselig uventet og gledelig samledrahjelp. Verdens verste samler har fått verdens beste tilvekst til en av samlingene sine!!  Se hva snille svigermor hadde med til meg i dag:


                                     - et sausenebb i Daisyserien til Figgjo                 - Et sausenebb (det samme) vakkert dandert på 6 stk middagstallerkener!


 -Overprofilert sausenebb danert på 6 stk medievante middagstallerkener, samtlige satt i skyggen av meget vakker serveringskål!Jeg er så heldig!! Denne serien har jeg samlet på i nesten 8 år. Jeg har selv klart å øke samlingen fra den første koppen til å bestå av en kopp og 6 små skåler. Faktisk ikke verst for å være meg. Og det bare på 8 år.  Men med den fine gaven fra svigermor føler jeg at samlingen min nå virkelig tør å vise seg frem og bruse litt med fjærene. Koppen er ikke lenger en enslig soldat på vakt, men har nå fått en god gjeng den kan henge ut med. Jeg mener å kunne skimte en litt rakere og stoltere holding hos den lille tapre koppen min allerede!

Men i stedet for å nyte denne gode følelsen av å være vel forsynt og tilfreds velger jeg altså nå å få blod på tann!! Budapest- nå kommer jeg og robber deg for skatter. Jeg vil ha mer!!

Men jeg satser på at de fleste kuppene mine skal få bli julegaver og at jeg dermed ikke ender opp med å  være så alt for grisk likevel! Eller...?

9 kommentarer:

Shy B sa...

Ååå! Det høyrdes kjekt ut med samletur utan heile familien med på jakta. Heldig du som har familie som stepper inn i kvardagen heime.

Mims sa...

OMG! På det markedet har jeg vært! Du kan GLEDE deg! (3 utropstegn på rad - et sikkert tegn på "sykisinnet"). Eneste skåret i gleden er at markedet er fylt til randen av de nydeligste møbler og man kan ikke ta med så mye som et avlastningsbord hjem med mindre man leier en trailer. Mimsemannen måtte nærmest slepe (en gråtende, tryglende) meg ut av markedet og inn på nærmeste bar.

jaja, nok om det - ønsker dere en nydelig, (orgasmisk?), opplevelsesrik, minnerik, avslappende, vindrikkende, shoppende tur.

klemklem!

Andregasellen sa...

Åh!Jeg vil også dra!!Jeg vil jeg vil jeg vil!
Jeg har ikke samleproblemer i det hele tatt, snarere tvert i mot.Grøss og gru.Jeg har ikke samleproblemer, men det betyr ikke at jeg nødvendigvis har samleTALENT.Nuja.
Du må jo bare sende reisebrev fra turen, det hadde vært artig.Bilder fra markedet for eksempel....Jeg er bare LITT misunnelig altså, ikke sånn helt grønn.Bare litt lysegrønn.

Pia sa...

Heisan! Nå vet jeg ikke om du allerede er på farten, men du har vunnet et års medlemskap i Norsk Luftambulanse inne hos meg, så send meg en mail;)

Pafrika Og Belkini sa...

Gjett om jeg har sendt deg noen bitre tanker på eksamen i dag, da! Mens du trålte gatelangs i Budapest! Pest! Hvis du kjente det stakk litt, var deg meg.
Nok om det. Jammen er du blitt flink å samle, det er nesten som om jeg vurderer å sende de to enslige daisykoppene mine, uten fat, i midlertidig omsorg hos en stor og lykkelig fosterfamilie... Hm, vi får nå først se hva for noe fint du har med hjem til meg! Og nå kan du skikkelig skeie ut der nede også, hjem kommer du uansett. Norsk Luftambulanse ordner det!

Har forresten lest om markedet, men det er jo hele 6 år siden jeg var i Budapest, og det var leenge før min bloggetid., Men ikke før min bruktmarkedttid, igrunnen... Hm. Nå husker jeg, jeg var jo på russetur med svigermor og vennene hennes! Ikke rart det ikke ble rom for et usselt bruktmarked, sannsynligvis uten servering også. Ta bilder!! Og spis den der retten de skryter sånn av, gulasj, er det det? Den er ganske god, med gratinert potetstappe til! Sulten, nå...

Kos dere!!

God som Grønn sa...

Heisann! Takk for at du svingte innom hos meg, spøkelseskladden ; ) Jeg må følge med hos deg, skjønner jeg : D

Hilsen Frøken Grønn

rockefår sa...

Hei, måtte inn og kikke, selv om jeg helst skulle gjort mye annet... Jeg måtte flire fleire ganger i teksten - fornøyelig lesing om en "bortkastede" jobb bekymringer. Man bør sørge for å bruke litt tid på utfordringene på forhånd, ellers kan man gå glipp av dem!

Jeg legger meg som følger, men kan ikke love å være flink til å kommentere mye - det går litt i rykk og napp med blogglesing og for min del litt "lite spennende" egen hobbyblogg.

Håper dere får en flott tur!

giraffmamma sa...

God tur! Eller kanskje du er hjemme alt?

skjerstad sa...

Hei hei :) Jeg kan vel ikke ønske deg en god tur, for du har sikkert kommet hjem nå ;) Håper du har hatt det fint. Jeg har lest om dette markedet, spennende :) herlig het så fine de koppene var :) Hurra for svigermor !

Kos deg i kveld :)
Klem fra Janne