lørdag 12. februar 2011

ElleMelle

I dag har jeg lyst å vise frem katten. Jeg tenkte det var lurt å la det dyret styre showet i dag, istedenfor det indre skrivedyret mitt, som vanligvis tar kontrollspakene når det skal blogges. (Overhodet ikke en oppblåst oppfattelse av egen blogg her altså! Omtales som show, intet mindre...)


Jeg har store problemer med å fatte meg i korthet når jeg skriver. Det har en enkel forklaring; jeg liker veldig godt å skrive, og jeg ser ingen som helst grunn til å slutte når jeg først er i gang. Omtrent det samme forholdet jeg har til sjokolade, altså. Og chips. Og kakaodrikking. Men nå skal jeg klare å begrense meg, og det av den enkle grunn at det ikke er mye å skrive om når det gjelder katten. Den sover, den spiser og den breler. Og så sover den litt til. Sånn, der er allerede personligheten dens fanget og formidlet. Punktum.


Katten ElleMelle i kjent positur. Liggende. En øvelse han kan utføre
i over 100 ulike varianter. På samme dag.

Dupper av mens den overivrige fotografen banner mildt i hans øre..
Hvorfor legger kreket seg alltid i den mørkeste kroken? Blir jo ikke bra bilder
av slikt! Dyr, altså,  de er så selvsentrerte..


Punktum? Ha! Jeg ler foraktelig i møte med punktum. Det er den tegnsettingen jeg har minst respekt for, så her durer jeg frem likevel! Ha-ha, det føles så godt å leve på kanten av samfunnet, bryte dets normer og regler. Jeg overser nå punktumet med en frihetsfølselse jeg finner berusende!!


For klart jeg må fortelle mer om ElleMelle! Navnevalget kan jo for eksempel utdypes noe. Vi fikk nemlig Elle (som er navnet han går under til daglig) bare til låns.. Skulle passe han noen uker, til oppdretter fikk solgt han (eller eventuelt overtalt oss til å kjøpe katten, som nok var planen). Vi fikk beskjed om at vi måtte gi katten et navn som begynte på E, siden han var del av kull nummer 5. Og siden E er femte bokstav i alfabetet, må vite, var "systemet" slik. Dette måtte vi bare forholde oss til. Førstevalget vårt var da...Eple. (selvsagt!!). Men siden vi var i tvil om vi skulle beholde dyret ville vi ikke "kaste" bort et så nyyydelig navn! Og, tvilen vår tatt i betraktning, det var opplagt at navnet da måtte bli ElleMelle. 


Det er nemlig det vi har prøvd på, å elle oss frem til en beslutning omkring et eventuelt kattehold. Kattungen vi fikk i hus var jo bedårende, men vi hadde egentlig planlagt å skaffe oss hund. Så vinglingen fortsatte, og fortsatte... Og vi har faktisk ennå til gode å ta det endelige valget, snart 7 år senere...Eller snarere; å imformere oppdretter om et endelig valg. He-he-he. Elendig plan fra oppdretters side altså. Her må det nok legges til at oppdretteren er min far, og at han er meget fornøyd med at Ellikken bor fast hos oss. Og det er vi også. Meget fornøyde.


Fine katten! 

15 kommentarer:

Shy B sa...

Hehe! nei, kvifor skulle du fatte deg i korthet, når det vert så morsomt å lese.
Søt katt med fint navn. Vår katt er jo også søt, men han er eit surt beist, og ikkje til å stole på. Brått klaskar han til oss med labben.

RomantiskRetro sa...

Finfine Elle! Katter er bare bedårende! Så engenrådige og selvsentrerte. Akkurat slik det skal være. Skrev også om vår gamle pus i dag. Du ser bilder av henne i bloggen min. Men jeg har ikke et så anstrengt forhold til punktum, så mitt innlegg er ikke så langt, hehe.

Klem til deg!

Mie sa...

Punktum er oppskrytt spør du meg ;) Bare å kjøre på, vi leser og koser oss, eller, jeg får vel snakke for meg selv; JEG leser og koser meg hvertfall. Og fiiine pusen din da :) ElleMelle er et veldig originalt kattenavn, jeg er oppdratt til at alle katter skal ha navn med S i, for da når man roper hører de visst SSSSSSen ekstra godt. Skjønner ikke noe av det bokstavsystemet med nr. 5 på E etc. aldri hørt om det før. Hm. *♥*

Barbros lille atelier sa...

He, he, kan jo ikke kvitte seg med en sånn skjønning:-)
Og å fatte seg i korthet er jo bare tull når man skriver så bra og herlig som du:-)

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Ahhh så fin han er. Godt godt valg å la han bli boende! Elsker at du skriver som du gjør, fortsett med det! Du kan forresten også glede deg over pac man godteri! Nanino tarkk deg som den heldige vinner ;D Send meg gjerne adressen
din på en mail, så blir det pakke på deg :D

Gratulerer med morsdagen!

Vibeke sa...

Fine ElleMelle! Og veldig artig å oppdage bloggen din :) Jeg kommer nok innom igjen! God morsdag videre til deg!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Nydelig kattemann. Men hva er å brele egentlig?
Og punktum? Nei, man lar seg vel ikke stoppe av en sånn liten prikk, he he.

rockefår sa...

Ja, hva i all verden er brele?

Til å være mer "bikkjemenneske" enn kattelsker må jeg litt beklemt innrømme at ElleMelle var en søt katt med et fantastisk navn!

Det er kjekt for oss at du ikke lar deg stoppe av et punktum, fortsett med å betrakte det som en liten pustepause og gi gass!

Duse Pasteller sa...

Å HERLIGHETEN for en FIIIN katt!!!! Nesten like fin som min Loen (men bare nesten da;))
Utrolig skjønn var den! ♥
Min pus driver stor sett med det samme som din + å henge i gardinene (den eneste gardinen jeg har), tygge på ledninger, kaste (ja, kaste) på q-tips og ligge oppå dørene... m.m. Men nå er han ikke fullt ett år enda - selv om han er megastor! - så han er kanskje unnskyldt;)
Bra skrevet innlegg:) (av deg altså, selv om jeg nesten skrev mitt eget lille innlegg her nå. Sliter med det samme som deg, med å fatte med i korthet. Og JA, jeg har min egen blogg, så heretter skal jeg skrive innleggene mine der;))

Klem fra Janniche og Leon
Takk for koselig kommentar hos meg! Velkommen tilbake;)

Duse Pasteller sa...

Meg igjen ja..
Leon, skulle det jo være, ikke Loen.
Og fiiin Header!!;)

Lekenhverdag.com sa...

For en nydelig katt! ;-))

Digger-digger-digger din formidlingsform. Punktum betyr på ingen måte slutten, men begynnelsen på noe ... ;-)))

Klem fra Carina

Namaste (jeo74) sa...

En må jo ha litt tid på å bestemma seg, det e eg heilt enig i. Fiiine pusen da, syns han ska få bu hos dåkke eg ;o)

Og punktum; oppskrytt!
Jaffal i et Epleinnlegg :o)

Tevanga sa...

Ja, vi må absolutt få en oppklaring på hva i all verden å brele er. Har en sterk følelse av at det er å male, men det hadde jo vært gøy om det hadde betydd noe annet spennende. Som f.eks katte-breakdance (avart av breake), steke breler (bergenske sveler??) eller noe sånt. Spenningen er til å ta og føle på!!

hege sa...

Hvorfor i all verden skal man fatte seg i korthet??? Det har jeg aldri forstått. Slutt med slike frastøtende tanker! Du må da aldri finne på å i det hele tatt tenke på å vurdere det igjen!

Nydelig pus;-)) Det er jo nesten Crookshanks, jo!

Huldra sa...

Sånn er det når jeg blar meg bakover, så etterlysningen av flere kattebilder er herved trukket tilbake. ;)

Gudbedre så vakker! Skjønner godt dere beholdt Ellemelle`n sin til odel og eie. Skjønner forresten at du falt for den turkise damen også. Rart med det, men jeg har også et litt sånn- skal vi si; ambivalent forhold til sånne figurer, men denne var herlig lekker. Tror nok fargen trekker stort opp på pluss siden ja. Fiine damen sin, og fiine pusen din. :)