onsdag 9. februar 2011

Nyoppdagede bruktfunn

I dag fant jeg en pose fra Fretex full av merkelige pakker. Posen fant jeg på det rommet vi har valgt å kalle bakrommet. Bakrommet kunne vært et helt vanlig rom, for eksempel kunne det vært et soverom, tv-stue eller kontor. Men vårt etterhvert dystre bakrom er dessverre bare fullt av rot, esker, julepynt, soveposer, tomflasker og gamle, og totalt uinteressante, skolebøker. Det er stedet å gå hvis man vil gremmes langt inn i sjelen. Det vil man jo heller sjeldent, så følgelig er det ikke ofte noen av oss går inn dit lenger. Vi bare åpner døren på gløtt, og kaster inn det vi gjerne vil ha ute av syne. Men denne manøveren fører dessverre ikke med seg at disse tingene er ute av sinn også. Seint om kvelden kommer det ofte et snikende misbehag... Vissheten over hvilken tilstand det beryktede bakrommet befinner seg i henger uløselig sammen med den kjedelige vissheten om at en dag- en tung, tung dag- må vi ta tak og få ryddet opp der bak... Grem.


I dag våknet jeg med en merkelig følelse av virketrang og pågangsmot. Jeg visste med det samme at i dag var dagen opprunnet; bakrommet skulle til pers! Jeg gikk til oppgaven med liv og lyst(overdriver villt nå, for effekt!)og startet med å klarere en sti, en arbeidsvei om man vil. Jeg følte meg som en oppdager og eventyrer der jeg inntok det som føltes som uoppdaget grunn. I den tette jungelen var det lett å miste oversikten, og ved et par anledninger tok frykten overhånd, og jeg planla å foreta det jeg ønsker å kalle en strategisk tilbaketrekning. Men med ett så jeg et tegn på sivilasjon og håp; Fretex-logoen. Det lyste mot meg, og med det kom det en merkelig ro og klarhet over meg. Jeg glemte mismotet og den strabasiøse ferden jeg hadde bak meg, og konsentrerte meg om Fretex-posen. Helt og holdent. 


Og for en gledelig oppdagelse! I denne posen lå det mange gråpapir-pakker. Jeg begynte å pakke dem opp med ivrige bevegelser. Og jeg ble gledelig overrasket over innholdet. Etterhvert kom minnene strømmende tilbake: dette var jo ting&tang som jeg kjøpte for en tid siden, men som jeg, uvisst av hvilken grunn, følte at burde snikinnføres i hjemmet...? Tydeligvis har oppholdet på bakrommet trukket et glemselens slør over hele kjøpet. Det var kanskje ikke de største skattene jeg fant- for de ville ikke blitt glemt!- men det var veldig gøyt å gjøre et Fretex-kupp i eget hjem. Spesielt når det egentlig var rydding som stod på programmet.


Bakrommet ble selvsagt overlatt til seg selv etter dette. Hva gjør det vel om det rotet får eksisterer noen måneder til? Det er jo bare til å lukke døren godt etter seg! Og, er det noe denne hendelsen har lært meg, så er det jo at bakrommet fungerer. Ting som plasseres på det rommet slutter faktisk på et vis å eksistere! Jeg tok derfor frem kamera og fotograferte mens jeg pakket ut resten av pakkene. Oj, så gøy det var å ta bilder i dag! Det ble knipset lykkelig og hemningsløst, og nå er det selvsagt tid for et bilderas. Her er noen utvalgte kjøp:


Det første jeg åpnet var en fin "gammel - dame - vase". Blomstene hadde jeg..
de er ikke gjenbruk! Så jeg rullet dem inn i brukt papir, bare for sikkerhetsskyld..Et søtt sett som lett kan forveksels med de klassiske fløte- og sukkerskålene...

...men artig nok så viste dette seg å være et eksemplar av det mer sjeldne
melke- og cherrytomat-settet. Virkelig etterspurte,  er de..

Fire fine skåler fra Stavanger Flint har jeg visst også kjøpt..

..og det er jeg glad for! Gleder meg til disse fylles med jordbær og fløte.Etter denne fotoseansen følte jeg at jeg fortjente en liten pause, omringet av mine nyerverede, eller snarere nyoppdagede, lykketing. Tid for te:


På teposen står det; we came here to serve each other.
Pompøst, men likevel litt fint!
Lys må til når det skal pauses. Og radio..
Med te, levende lys og hjemmebakst overrasket jeg meg selv.
Fullstendig!  Ble ikke den kaken inhalert i samme sekund den
forlot ovnen i går?

 Jeg skal sannelig rydde oftere på det bakrommet, for dette var en fin opplevelse.  Håper alle andre får en fin opplevelse i dag også!

13 kommentarer:

Namaste (jeo74) sa...

Akk ja, sånne sett e særdeles etterspurte.
Antagelig pga sjeldenheten...

Så kjekt å finna sånne glømte skatter :o)
STORT potensiale for det hos meg og på diverse rom faktisk *kremt*

Trur søren meg ikkje eg fekk kommentert på det forrige innlegget ditt heller eg.
Når det poppe opp Eple-innlegg mååå eg nemlig lesa de med ein gong, sjøl om eg ikkje har tid sånn egentlig. Då tenke eg at eg ska kommentera seinare, but, but :o)

Strålande strikking og særdeles oppegående datter du har! Ikkje det at nåken av delene overraska meg :o)

Så kjekt at Eple eska e i bruk og da.
Det e faktisk den einaste eska eg har kledd med stoff, men kanskje eg sku lage flærre :o)

Ha ein strålande dag videre!

skjerstad sa...

Så kjekt å dra på fretex oppdagelse i sitt eget hjem ! Og for en herlig fangst :)Det sart rosa settet var nydelig. Og sjokoladekake er jo bare digg ! Jeg har hatt en fin bruktis opplevelse i dag - en gul og brun vase ble med hjem :)

ha det fint resten av dagen også :)
klem fra Janne

Mie sa...

Jammen ikke værst når man kan plukke slike skatter i egen bakgård så og si. Skal jammen holde utkikk etter et sånt melke- og cherrytomatsett neste gang jeg er på Fretex... ;D
Og nå fikk jeg veldig lyst til å bake kake nam*♥*

Mie sa...

PS! award til deg på bloggen min http://miesmirakler.blogspot.com/2011/02/award-og-pifgdv.html

hege sa...

Vidunderlig! Du har jo ditt eget Room of Requirement, jo! Det vil jeg også ha!

Fantastisk når slike skatter dukker uventet opp og gjør dagen vakker;-))

RomantiskRetro sa...

Herlig, Eple! Herlig!

Elisabeth, innerst i veien sa...

He he, for en artig ekskursjon. Vi har et "bakrom" vi også, men jeg er helt ovebevist om at det ikke finnes noe melke- og cherrytomatsett der.

hege sa...

Selvsagt gjelder awarden fremdeles, kjære deg! Det er bare jeg som ikke henger helt med i svingene... Gjorde nemlig ferdig det innlegget i dag - selv om det ble datert på lørdag - men mesteparten av tiden min har gått med til stakkars Lillesøster, som har brukt dagen på å spy ut både seg selv og meg - så derfor har jeg rent glemt av å gå inn og gi beskjed om det til de vakre bloggene det gjelder Huff! (Vomita begonenow! er et trylleformular som absolutt burde finnes, mener nå jeg. Da ville jeg i så fall tatt den i bruk etter omtrent femte klesskift i dag!)

Jeg måtte lese innlegget ditt enda en gang og beundre alle de flott tingene du "fant" på bakrommet. Lucky you! Og lucky oss, da, som får dele disse øyeblikkene med deg!

gult hus i svingen sa...

fram for rydding på bakrommet, Eple:) Jeg har en tendens til å snikinnføre ting fra klesskapet mitt:) "Men har du ikke sett denne før da? Har vi hatt leeeenge" kan være en frase her i huset;)
Fine ting du fant da, liker cherrytomat og melk- settet jeg, og de dessertallerknene er til å dåne av:)

klem fra Trine:)

stjerneglass sa...

Tusen takk for snill kommentar hos meg! :)
De Star Warsbildene er bare helt utrolig kule.

Kommentar til innlegget ditt:
Fniiiiiiii-hihi-hiiiiiiiiiiiis!!

Huldra sa...

Herlige gjemte, men dog ikke helt glemte skatter. :)
Nå rusket du opp i ryddefoten min også, for soverommet yrer av løpende hybelkaniner som skal fortæres av en ikke så virkbar støvsuger. Takk for tuppet i stumpen i form av en klask i bakhodet, og virksomt innlegg. :)

Ramme Alvor sa...

Fantastisk!!!! For ei herlig oppdaging, og så mykje flott. Likte godt det tomatsettet ditt, uvurderleg samleobjekt :)

Klem!!

Lise B sa...

Et sånt rom har vi også, men vi kaller det for Sodoma og Gomorra etter ødeleggelsene. Jeg fant bloggen din via Giraffmamma, og legger meg til som følger tvert :)