onsdag 10. august 2011

Brød til folket

Jeg har bakt uhorvelige mengder brød denne sommeren. Kanskje så mange som 7 stk. Og det er mengder for å være meg, og for å være ferie. Jeg må bare spre ordet! Den oppskriften jeg har brukt er beint ut genial. Brødet er av ypperste sort. Hver gang. Selv den første gangen jeg bakte det- og hadde lest feil på oppskriften! Så bra er det, jeg klarer ikke å kludre det til! Pluss at jeg nå fikk anledning til å lage et innlegg med overskriften "Brød til folket". Det er jeg jo også selvsagt fornøyd med!

Enkel ferielykke..


Oppskriften fant jeg hos Mat på bordet, og brødet kalt No knead bread kan varieres i det uendelig. Nam. Grunnoppskriften blir til og med presentert gjennom en YouTube video. Det kan vi like!


Jeg kunne nå ha utbrodert mer. Jeg kunne fortalt om hvordan jeg, etter å ha sett videoen, løp  ut for å kjøpe meg en egnet jerngryte- full av forventninger og glede over den nye bakelivsstilen min som var i emning. Jeg kunne også ha fortalt om hvor effektivt luften gikk ut av brødbakeballongen idet jeg fikk oppgitt prisen på ønsket gryte: 2000 kr!!? Hallo? Vel hadde gryten et fint navn og en fin farge, men kjære vene!! (husmor-kraftuttrykk) Bakedrømmen min var jo også drevet av fantasien om hva jeg skulle bruke alle de pengene jeg ville tjene på å være selvforsynt med brød i årene fremover.. Men jeg skal gjøre historien kort: Fretex jerngryte, mel, lykke og fornøyd mine på samtlige fjes rundt bordet. Prøv selv!!


Bilde av brød. Illustrerer innleggets tema godt. Hvorfor gjøre det avansert? 

12 kommentarer:

Hagealven sa...

Nei, det er sant - hvorfor gjøre det avansert når en kan gjøre det genialt... hi hi. Nybakt brød er virkelig nam nam, men det er skammelig lenge siden jeg bakte sist!
Nå ble jeg skikkelig fristet - skal i hvertfall kikke på oppskriften :-)

Mie fra Mies Mirakler sa...

mmmmm lite er så fantastisk godt som nybakt brød! og dette ser bare knallgodt ut, må prøves :) *♥*

Spirello sa...

Mmmm, hjemmebakt brød er så godt! Det skjer fryktelig skjelden her i huset..men ambisjonene er der;) Ble inspirert til å prøve oppskriften nå!

Trine sa...

Oi!!!! Dette kunne sikkert selv jeg ha fått til. Sånne tips liker vi :)

Manuela - "Mrs Hardy" sa...

å fytti!
det ser jo helt digg ut!
må prøves!

Whitebite sa...

wooowsy daiisy!! noen er flinke her.
(nei, det er ikke meg)

yummy yummy.

demie sa...

jeg er meget dårlig til å lage brød! heldigvis har jeg en man som liker og kjempe flink til det. jeg gir ham oppskriften takk ; )

Røssyng - Dikt for dagen sa...

Så lurt! Blir mest rundstykker her, litt lettare å ta opp att så mange som ein treng frå frysen;) Men kanskje dette må prøvast ein dag!

giraffmamma sa...

Mmmmm smaker godt!
Ser at det har skjedd mye på bloggen din i sommer og skal lese meg opp og kose meg med det :)
Har hatt laaaaaang bloggeferie og flyttet fra byen. Familien har startet livet på landet. Det ble ikke østlandet på mor i denne omgang, men vestlandet fremdeles. Det er sikkert like greit, sauer skarrer ikke uansett.......
Nå småsnakker mannen i huset om kashmirgeit og jeg må ærlig talt si at jeg ikke aner hvordan de ser ut. Jeg tar meg stadig noen turer på Felleskjøpet så når det gjelder maskiner av forskjellig størrelse så begynner det å demre her. Dvs at jeg skjønner mer og mer hvor komplisert alt er....... ;)
Ja ja det er jo et nybegynnertegn at jeg står og ler av sauene og synes at noen av de breker som en parodi på en sau he he. Mye moro på landet!
Ha en god bakehelg!

Katrine {Magifabrikk} sa...

Det ser godt ut, har lest om det brødet der. Må prøves ut! Takk for tips, må nok ta en tur til bruktbutikken etter jerngryte:)

MøbelPøbel sa...

Mmmm..ser knallgodt ut!Skal sjekkes ut:)
Takk for tipset!
Helgeklem

katrine sa...

Dette ser jo fantastisk ut! Baking og sying?? Alt man får tid til når man ikke ligger på stranden hele sommeren.. så kom det pokker meg noe positivt ut av regnet også ;)