torsdag 4. august 2011

Kunst til folket

Sommerens oppstart ble markert på en ny måte i år. En måte som jeg håper kan utvikle seg til å bli en årlig tradisjon. Vi arrangerte en stor kunstutstilling for familie og venner. Og for en vellykket sommermarkering det ble! 


Årets utstiller var Epleblomst. Hun produserer non-stop, skaper kunst i hvert et ledig øyeblikk (slik hun definerer dem. Det inkluderer dermed også de ledige øyeblikk hun spiser kvelds, skal rydde rommet, gjøre lekser...). Hun maler, klipper, limer, syr, tegner og herjer på, alltid. I tillegg til den gleden dette har skapt, så har også kunstsamlebåndet hennes medført store oppbevaringsutfordringer. For det er umulig, og heller ikke ønskelig, å oppbevare alt dette for ettertiden. Men jeg har likevel hatt et lite håp om at kunsten hennes kunne føre til noe mer enn økte søppelfjell i verden. Derfor var begeistringen min stor da min eminente mor foreslo at vi kunne lage en utstilling av utvalgte verker. Som sagt så gjort!! (Bør jeg her kommentere tiden fra tenkt tanke til handling? Neeei, det virker unødvendig... Men jeg kan jo kort påpeke at det snødde da min mor kom med idéen)


Vi begynte med å samle inn gamle rammer, og etter meget kort betenkningstid bestemte vi oss for å spraye mange av dem. (Jeg benytter fortsatt enhver anledning til å få sprayet noe!)


+
=


Da den jobben var unnagjort scannet vi mange av tegningene/ verkene til Epleblomst. Det tok litt tid, men jeg er veldig glad for at vi gjorde det likevel. Nå er jo oppbevaringsproblemet løst! Hurra. Bilder ble slengt i ramme og dato for utstilling ble fastsatt. Og her var vi heldige, vi fikk låne en tom leilighet til formålet. Tilslutt gjenstod det bare å sende ut invitasjoner til venner og familie, for å gi dem gleden av å oppleve årets (tidenes?) vernisage. Og nå deler jeg noen få utvalgte verker av de få utvalgte verkene med dere:Dette ble som sagt en STOR suksess. Det var mer enn 50 publikummerer innom, og jeg tør påstå at alle koste seg. Kunstneren selv var meget fornøyd med dagen: etter et betydelig sukker-inntak tillot hun sin indre kunstnersjel fri utfoldelse, både i og utenfor lokalet, sammen med de yngre publikummerne. Vi snakker blant annet løping, hopping, synging og dansing (danset og sang litt, jeg også, for å være ærlig).

Jepp- vi er meget fornøyde med dagen og arrangementet, og er spent på hvem som blir utstiller neste år. Tusen hjertelig takk til utstillerens mormor som kom med idéen, og som var med på å omsette idé til handling, og handling til fin opplevelse.
Mamma, du leverer alltid- og med stil!! 

Fornøyd kunstner pakker ned verk
fra sin første seperatutstilling

14 kommentarer:

Mie fra Mies Mirakler sa...

Det var da en helt genial ide :) Og så mye flotte kunstverk, snuppa kan virkelig være stolt av sin egen produksjon *♥*

Elisabeth, innerst i veien sa...

For en opplevelse! God variasjon i kunsten og jeg antar bildene er fra FØR åpning for jeg spotta ingen små røde klistremerker under dem.

Janet sa...

Fantastisk kjekt. mange fine kunstverk!

Skjerstad sa...

Så gøy ! Dette var en veldig fin ting å gjøre for sin datter og barnebarn :) Tipper hun var megastolt . Og vakre kreative kunstverk :)

Klem fra Janne

Hagealven sa...

Åh.... for en herlig idè!!!! Og så koselig for Epleblomsten å få vist fram de fine kunstverkene sine!!! Hun må jo være kjempestolt!!!

Har akkurat fått begynt på bok nr. 1 nå - men tror du ikke jeg glemte den da jeg dro på ferie... hrmf! Men nå er jeg iallfall i gang ;-)

En riktig god helg til deg!

Shy B sa...

Superflott kunstustilling!
Lurt å skanne kunsten. Vi har den i pappkasser i kjellaren. Den ser vel dagens lys etter ein lenge planlagt opprydding, som stadig vert utsett... ;)

demie sa...

for en herlig ide! jeg vil stå opp og klappe bravo! bravo! ...og kunsteren er veldig talentsfull by the way : )

Pafrika Og Belkini sa...

Pokker at jeg måtte på jobb, ass! Kreasjonene jeg har sett i ettertid var imponerende, for ikke å snakke om tiltaket i sin helhet. Gu kor greie dokkar e!

Med et lekent sinn / With a playful mind sa...

Wow jeg er super imponert! Tenk å ha en mamma som deg, som gjør noe slikt fint for sin lille kunstnerspire. Fantastisk. Mitt hjerte gleder seg :D

EllenSand sa...

Så utrolig bra at dere gjennomførte dette. Må ha vært fantastiske for jenta di. :)
Likte veldig godt innlegget ditt under her om bøker. Morsomt og godt skrevet. Og liker også sånn litteratur. Mulig det er barnslig å drømme seg bort i eventyr, men hva er galt med å være litt barnslig?
Ellen :)

Whitebite sa...

wooow,you smarting!
genialt!

katrine sa...

Så utolig fin ting å gjøre :) Kunstverkene fortjente helt klart et publikum!

Fragmenter sa...

Ah, for en flott idé! Kred til din mor for kreativiteten. Og til Epleblomst for flotte bilder. Og ikke minst til mor for gjennomføringsevnen:-)
Ha en deilig søndag
Klem

Huldra sa...

Så herlig! Dette var virkelig en god idè, og må ha vært en herlig opplevelse for epleblomst. :)

Synes forresten museumsidèene også var toppers jeg. Har alltid likt meg på sånne steder selv, og hadde slettes ikke vondt av å undres litt over gamledager da jeg var liten. Det var kanskje det som vekket nysgjerrigheten mer? :)