fredag 2. desember 2011

Kalender is the good shit!

Jeg er veldig begeistret for kalenderskikken. Kanskje ikke akkurat på kvelden 30. november, men ellers blir jeg glad bare av tanken på kalendere. Jeg snakker om adventskalender nå, selvsagt, bare for å være helt presis. 


Vi har ikke begynt å julepimpe vesleheimen ennå, men jeg synes at hele stuggu umiddelbart får et slør av jul over seg idet kalenderen henges opp. Jeg merker at den handlingen setter meg i en øyeblikkelig julete sinnstemning, en stemning jeg føler at også omgivelsene mine verdsetter at jeg tuller meg selv inn i. I hvertfall når det bare resulterer i et litt fåret smil fra min side, og ikke noe mer konkret og panisk handlingsrettet. 


Jeg er utilslørt stolt over å ha brodert kalendere til begge mine små. Derfor må jeg selvsagt også i år vise frem praktverkene. (Kalenderene altså. Mine barn er selvsagt også praktverk, men i disse tider er det faktisk de broderte skattene mine jeg har mest vansker med å trekke mitt blikk bort fra..)


En ujulete bokhylle blir med et enkelt (?) grep tilstrekkelig julepimpet.


Naiis, om jeg får si det selv! 


Denne kalenderen lagde jeg til Eplekart, og han fikk den da han var 3 år. I noen år delte ungene kalenderen, og det kunne de selvsagt ha fortsatt med. Men plutselig en dag ble jeg veldig inspirert og bestemte meg for å brodere en til Epleblomst også. Dette øyeblikket preget av guddommelig overmot og naiv skapertrang kom til å prege årene som fulgte... 


Herlighet for en tvangsstyrt jobb det var (for meg) å lage noe slikt. Men nå er jeg veldig fornøyd:


Disney og jul. Sukk. De hører sammen, synes jeg.
(inntil et visst punkt riktignok)


Så koselig. Her synges julen inn så lystig, så lystig...
(Ser du hvor mange, små sting som må til for å lage dette? Jævlig mange! For å si det rett ut.


Vi har bevisst valgt å legge oss på et meget edruelig nivå når det gjelder kalendergavenes innhold og verdi. Jeg er ikke glad i overdrevne gavedryss eller massivt forbruk av plastic fantastic, så årets kalender består av bittesmå overraskelser og planlagte aktiviteter som kan korte ventetiden fremover. 

Er det ufint å nevne i denne sammenhengen at jeg får julekalender selv- og at mine gaver til nå har gruset ungene sine? He-he 

20 kommentarer:

Whitebite sa...

Najjjjjs!
Når hadde du tenkt å lage til mine barn?
Det er ulempen, nei mener -fordelen ved å dele samme mann!
Godt jobba!
Hugs&kisses

Mie fra Mies Mirakler sa...

Bøyer meg i støvet for alle tusen små stingene dine her, jeg nøyer meg med å kjøpe ferdigkalender til mine to. Blir vel folk av dem også, hihi! Lagde riktignok pakkekalender til eldstemann når han regjerte heimen alene, men da med den lure vrien en liten julepose hvor det på magisk vis dukket opp en ny liten pakke hver dag :D *♥*

demie sa...

du er fantastisk kjære Eple! for en jobb det må har vært!
jeg er aldeles imponert!!!

Lise B sa...

Kjempeflink! Jeg kunne nok også ha brodert, nesten ferdig, men siden jeg lider av ferdigstillelsesangst, hadde den nok ikke blitt montert. Ikke før barna var voksne og hadde flyttet ut i alle fall. Så jeg er mektig imponert. Tusen takk for hyggelig kommentar. Når det gjelder ruggrøt, som det jo egentlig er jeg spiser til frokost, synes jeg den smaker mye bedre en havregrynsgrøt. Den er mer pappaktig i smaken....

hege sa...

Najs er bare forbokstaven!!! Impressive, I must say!!! Har tre broderier liggende på vent med fødselsdato, fødselsvekt og -lengde til de søte små, men det til den førstefødte er slikt et sammensurium av sinnsykt små sting og et vell av farger at jeg rent har mistet motet. Derfor ligger både det og de to andre i bunnen av strikke(!)kurven. Jepsi! Så jeg VET at det må sykt mange bitte små sting til for å skape det du har skapt - så cudos til deg, altså!! Nydelige er de!!

Plutselig kom jeg på at jeg jo har tenkt å bordere bunad til StoreStoresøster til konfirmasjonen. Jeg kaldsvetter bare ved tanken... Bør nok begynne i god tid...

Jeg er enig i at kalendergavene ikke trenger å være så voldsomme. Heldigvis er ungene mine lette å begeistre og de setter pris på opplevelseskalender á la "kakao med krem til leksene i dag". Jeg kjører pakkekalender kun til Lillesøster i år. De andre to ville heller ha Legokalender. Alle gavene til pakkekalenderen ble kjøpt inn på Ikea og består av tøyfrukter og fingerdukker jevnt fordelt på 24 pakker (håper forresten ikke hun leser dette her, for da er overraskelsen ødelagt...)Muligens ikke det hun trenger aller mest, men det er fine leker som ikke koster alt for mye - og som hun faktisk kommer til å leke med.

Ser apegutten nyter verket ditt der han sitter med krone på hodet. Min apegutt har plassert seg midt i pakkekalenderen til Lillesøster og jeg lurer rett og slett på om han må få seg både skjegg og nisselue for anledningen.

Ha en strålende helg!!

escargopotte sa...

just lovely ! adorable ! merci

Stilleben sa...

Fantastisk,så flink du har vært! Jeg hadde aldri blitt ferdig om jeg hadde begynt på et broderingsprosjekt. Men jeg har vært helig å få kjøpt en brodert kalender på loppis i høst. En skikkelig fin en. (Jeg ble nesten brydd av å bare betale 10,- for den. Når jeg vet hvor vanvittig mye arbeid som ligger bak et slikt arbeide).

malu sa...

Hatten av for deg!
Jeg er stum av beundring.
For et tålmodighets arbeid.

God helg og et stort :o)
fra meg.

Skjerstad sa...

Så flink du har vært :) Nydelige kallendre ! Jeg har ikke hatt tålmodighet til å brodere slikt tror jeg .

Ønsker deg en fin helg !
Klem fra Janne

AvMeg sa...

Kjempenais!
Jeg kom over en hjemmesydd kalender med Disney kjendiser på Fretex til 50 kr...for ei lykke, for jeg hadde nok brukt noen år på å bli ferdig med en slik en ja....mine gutter deler også kalender, det er sabla greit for nå :-)

Solo sa...

Ab Fab! Heldige barn! :-)

katrine sa...

SÅ FIIINE!! (Fortjente absolutt en caps lock og overedrevent bruk av i`er!) Jeg har en søster som driver å broderer kalender til veslefrøkna her i huset. Det er jo så koselig! For meg er det 2 året uten julekalender.. Neste år fikser jeg en selv ;)

brudeblogg sa...

Nydelig adventskalender!
Selv har jeg sluttet med adventskalender. Bare voksne barn som er ute av redet. Barnebarna er her ikke ofte nok til at det gir mening. Har aldri hengt meg på trenden med 24 gaver, heller.
En klementin (!) med nellikspiker gjør nytten :)

Fragmenter sa...

Wow, iponert over den broderingsjobben!! Kalender er virkelig kos:-) Her var det aktivitetskort med julebakst som var dagens gave. Kaja var storfornøyd:-)
God uke til deg!
Klem

giraffmamma sa...

:) alltid kjekt å lese innlegg fra deg! Jeg svipper innom sånn innimellom dyrehold og div andre landlige aktiviteter....
Og for noen kalendere du har laget! Herlighet! Stilig! Jeg har gått for en landlig variant til tenåringen i år, gråpapirpakker i kurv ;) De to mellomste har heldigvis falt for lego sin variant og minsten får ikke se hva de andre tre får hver dag he he, jeg orker ikke skriking fordi ikke alle pakkene kan åpnes samme dag.....
Ha en fortsatt finfin førjulstid!

Tevanga sa...

Vel blåst! Jeg vet alt om de bittesmå korsstingene. Jeg broderte en gang et helt Pac-man-brett, og det var så mye svarte sting at mannen i huset måtte avlaste meg. Sært egentlig.. Der satt jeg med vondt i nakken og så på tv mens han broderte. Jaja. Jeg feiga ut i år og kjøpte 2 ganger smarties-kalender. Men det er minismarties inni sjokoladefigurene da!! Og minstegutt har lært seg et nytt ord, nemlig smarties. (høres ut som Martin, men det får gå..) Prøver igjen til neste år :-)

Anonym sa...

Hei

Vet du hvor jeg kan få tak i slik disneykalender for å brodere?


Mvh meg

Eple sa...

Hei meg ;)

Jeg kjøpte min Disneykalender på brodeributikk i Bergen:
http://nettbutikk.digitroll.no/flittigehender/

- kanskje de fortsatt har?

(og så må man jo bare digge navnet på butikken; Flittige hender ;))

Lykke til :)

Anonym sa...

Hei!
Du har ikke tilfeldigvis mønsteret på denne disney kalenderen liggende? Har lett over ALT etter noe lignende, men finner ikke..

Anette

huda noor sa...


اننا في شركة الرائد للخدمات المنزلية نقدم خدمات ممتازة في الدمام بافضل الاسعار بجودة عالية لمزيد من الخدمات تفضل بزيارة

شركة مكافحة حشرات بالدمام شركة مكافحة حشرات بالدمام
شركة تنظيف سجاد بالدمام شركة تنظيف سجاد بالدمام
شركة تسليك مجاري بالدمام شركة تسليك مجاري بالدمام
افضل شركة تنظيف بالدمام افضل شركة تنظيف بالدمام
شركة مكافحة الفئران بالدمام شركة مكافحة الفئران بالدمام
ارخص شركة نقل عفش بالدمام ارخص شركة نقل عفش بالدمام