lørdag 12. mai 2012

Barnearbeid

Jeg lar meg friste av alle de fine oppskriftene, fargene og bildene som Pickles presenterer. Og ordene. Det er kanskje de som treffer meg best. Med navn som "Bråkmakergenser", "Nam, nam kremet bringebærgenser"  og "Jackie O-tee" fanges min oppmerksomhet. Og når de så følger opp med å beskrive oppskriftene som gøye, lette, enkle og går som en lek er jeg fanget. Dette er ord som appellerer v-e-l-d-i-g til meg. Det er slike merkelapper jeg ønsker å kunne feste på livet mitt, når jeg en vakker dag skal se tilbake på det.

Det var derfor uunngåelig at jeg tilslutt ble kunde hos Pickles. Garn ble bestilt og forventningene var store da jeg mottok pakke i posten. Mmmm - det mykeste og herligste garn var mitt!

Så mykt og fint, atte


Det gikk noen dager før jeg var klar for å omgjøre garn til planlagt prosjekt; et teppe. Stolt som en hane satt jeg meg godt til rette med strikkepinner. Positivt nok forstod jeg de første linjene i oppskriften, og jeg følte følgelig at det hele kom til å gå straka vegen. Men så tok jeg de vakre garnbuntene nærmere i øyesyn og skjønte at veien nok kom til å bli noe lengre enn ønskelig. Bunter måtte bli til nøster for at jeg skulle klare å strikke med dem... 


Sukk. Allerede her var leken over for min del. Jeg besitter særdeles lite tålmodighet, spesielt til slike omveier. Men nød lærer som kjent rastløs kvinne å spinne. Som igjen, hvis hun er lur, overfører kunnskapen til generasjonen etter. Oppdraget gikk altså straks videre til mine to små... Barnearbeid er ikke alltid å forakte! 


Se hva små barnehender kan utrette..


Pickles hadde rett. Dette var jo både enkelt og gøyt, og det går fremover i en fei...


Bare en garnbunt igjen..


Det er bare å lage seg en god kopp te, og se på mens arbeidet skrider fremover, så og si av seg selv... Håper ungene har full kontroll på strikkepinnene også!?

9 kommentarer:

Barbros lille atelier sa...

Jepp, jeg har alltid vært en varm tilhenger av barnearbeid:-)
Regner med strikkearbeidet går unna i samme tempo.
Hvilket minner meg på at jeg også har vært og kjøpt garn. Til en genser som visstnok også er rask og lekende lett å strikke, hvis man bare får begynt da...

Mormor Inger sa...

Genialt! Her i huset er det mannen i hus som må stå og holde og jeg nøste. Mannearbeid og meg.
Ellers blir det 2 stoler. Stolarbeid og meg. Alltid jeg som må nøste. Fillern. Jeg skal lære opp mormorungen etter hvert.

Kaspara sa...

Heisan Eple
Hi,hi... jeg adopterer ideen! Særlig yngstemann har fått fart på strikkepinnene og ejg som deg er en utålmodig sjel. Det går langt fortere å dure av gårde på symaskinen, sikkert derfor jeg foretrekker det. Men de virkelige store lappeteppene lager jeg ikke.. der svikter tålmodigheten.
Lykke til med dine hardtarbeidende barnearbeidere!
Fin søndag også til deg!
Klem fra Kaspara

Mie fra Mies Mirakler sa...

hehe smart opplegg må jeg si :D jeg lever i håpet om at en av mine to skal bli over gjennomsnittet opptatt av husarbeid i ymse former, men det ser foreløbig ut til at de hater det like mye som meg...jaja.. *♥*

Whitebite sa...

barnearbeid er bra!

:))

Linnosaurus sa...

Haha, dette er spm å lese om meg selv!
Får lyst til å strikke alt fra Pickles, men er ikke så flink enda, bestiller garn og setter i gang med sengeteppe.. for to år siden. Har kommet 10cm på vei, og har igjen 1 av 5 nøster å nøste opp. Men her er den største utfordringer å sette i gang med selve strikkinga!

Burde lære barna mine å strikke for meg, det blir barnearbeid, det!

Billa Blå sa...

Hei! Takk for fin kommentar om kjolen! Det vert ein del kjolar :) Må berre sei meg einig i ditt synspunkt på Pickles. Appellerande og kreative namneval på prosjekta. Har laga mykje rart frå dei, gode og kule mønster. Lykke til med utfallet ;) Fargane var i alle fall veldig fine!

Anonym sa...

Hehe! Slikt barnearbeid måtte eg gjere når eg var lita
ShyB

Tevanga sa...

Nydelige farger du har plukket ut. Jeg har endelig forstått at jeg skal skygge langt unna strikking, for jeg har ikke en brøkdel av tålmodigheten som kreves for å fullføre ethvert strikkeprosjekt. Det er mye gøyere å se hva andre får tryllet ut av strikkepinnene. Lykke til, og kjekt at du har assistenter :-)