onsdag 23. mai 2012

BoligPluss

Etter flere år som fast leser av ulike interiørblader ble jeg lei av å se det som føltes som en evig resirkulering av det samme stoffet og den samme stilen. Jeg vet ikke hvordan jeg best skal beskrive den stilen, men min søster omtaler det konsekvent som ”kjøpestil”. Det synes jeg er en dekkende benevnelse. Det eneste man trenger er penger, og så kan man kjøpe kjent design og gi en interiørarkitekt i oppdrag å plassere dem på ”riktig” sted.


Da jeg fikk en forspørsel om jeg ville ta en titt på det siste nummeret av BoligPluss, samt skrive et innlegg dersom bladet falt i smak, opplevde jeg øyeblikkelig motstridende følelser. Men da dette er min første henvendelse av en slik art, var reaksjonen min først urealistisk stolthet: Juuhuu- nå tar bloggingen av!! Kort tid etter, ca 33 sekunder senere, ble jeg rådvill: Denne mailen er selvsagt ikke til meg! Jeg  kan jo ikke ytre et fornuftig ord om interiør. Jeg er jo for en analfabet å regne i denne kontekst. (For øvrig en treffende beskrivelse skulle det vise seg; jeg skrev nemlig som svar at jeg gjerne ville ta en nærmere kikk på BlodigPluss. Ja, du leste riktig; Eple ønsker å lese det hittil ukjente, og formodentlig smale, nisjetidsskriftet BlodigPluss Er det mulig!? Jeg oppdaget tilfeldigvis, og heldigvis, feilen i siste sekund, men den opprinnelig følelsen av stolthet er grundig utradert nå..)

faksimilie BoligPluss

 Anyhow! Jeg har nå lest juninummeret av BoligPluss. Mange ganger. Og jeg liker det. Spesielt liker jeg at mine fordommer mot interiørblader blir så grundig knust. Her er det veldig spennende hjem og hytter som presenteres. Boliger preget av gjenbruk, bruktskatter og personlige og kreative løsninger. Akkurat slik jeg liker det. Og fargene!! Herlighet for noen flotte og delikate farger. En helt uventet bonus er at jeg endelig fant fargekoden på en av mine absolutt favorittfarger (S 0907-R90B). Jeg er så fornøyd! Nå vil jeg male, og det helst med en gang!


Jeg har ellers lenge næret en drøm om å en gang eie en hytte eller sommerbolig, og BoligPluss-lesningen min har fungert som bensin på det bålet. 25 sider med hytteliv rett i fleisen gjør nemlig ikke drømmen mindre levende! Spesielt ikke når alt presenteres med slike fantastiske og idylliske bilder:

faksimilie BoligPluss

Innerst inne vet jeg at det aldri vil skje at jeg bærer bord, stoler, tepper, vaser, kurver, lykter, et utall puter, pledd, sinkbøtter og små drivhus til diverse deilige urter, samt fiskestang, kull, drivvedskilt hvor det står velkommen og etasjefat med cupcakes ned til vannkanten, hvorpå jeg så invitere venner og kjente på en avslappende picnic med selvfisket fangst på menyen, men aldri har jeg følt sterkere at muligheten for det faktisk er tilstede! En slik person vil jeg strebe etter å bli. Eller, stryk det. Jeg bare nyter følelsen av å leve meg inn i den situasjonen uten å måtte jobbe for det. Og noen av elementene er det jo fullt mulig å ta meg seg inn i det virkelige liv også. For er det en ting jeg er sikker på, så er det at jeg nå er skikkelig inspirert til å gripe den kommende sommeren med begge hender!


Om du ønsker å lese BoligPluss, så se gjerne nærmere på dette tilbudet: 3 utgaver BoligPluss + armbånd fra norsk designer kr 99,50 (+ porto kr 39,50)


Ønsker alle som er innom deilige og late dager i solen!!


NB! Jeg håper det kommer klart frem i teksten at jeg har fått en forespørsel om å presentere BoligPluss, og at dette innlegget slik sett er et sponset innlegg.  

10 kommentarer:

Skjerstad sa...

Bolig Pluss er et blad jeg ikke har kjøpt på lenge. Og jeg skal jammen kjøpe det når du sier det er bra assa ;) Hi hi , jeg syns jeg ser deg når du åpner denne mailen og tenker - Nå tar bloggen helt av !! Kult ;)

Klemmer fra Janne

Barbros lille atelier sa...

Så morsomt da! Boligpluss er faktisk et av mine favorittinteriørblader, nettopp fordi de viser vanlige hjem, som verken er arkitekttegnet eller oser av mye penger. Mange fine, kreative løsninger, enkle gjør-det-selv-prosjekter og fokus på gjenbruk. Det kan vi like:-)

Og nå kommer bloggingen definitivt til å ta av. Venter spent på fortsettelsen:-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha ha BlodigPluss - nydelig.
Ja, akkurat det samme slår meg når jeg ser sånne ute-reportasjer. Herregud så mange puter og stæsj som må ryddes ut og inn hele tida.

Bare lille elin sa...

Til tross for en av de beste reklamene jeg har lest for bladet: Skeptisk.

Mulig jeg kunne blitt interessert om de tok hintet og byttet navn. (regner med noen derfra følger med på hva du skriver her.. )

Hagealven Lunalu sa...

Hahahahahaa Blodigpluss..... kniiis!!!!
Abbonerte på det i flere år, men har sagt det opp. Kjøper dog sånn innimellom - og det siste du snakker om har jeg også! Abonnerer på Rom 123 og liker det kanskje hakket bedre, da det er litt mer allsidig.
Men uansett... kjøper mange blader i sommerhalvåret - elsker å drømme meg bort i lysthus, blomster, puter og stæsj... ;-)
Ha en flotters uke videre
KLem fra Lunalu
...Blodigpluss....Hahahahhaha

Strikk på trikk sa...

Hahaha. Blodigpluss! Er det noe rart jeg digger innleggene dine?

Er som deg (før Boligpluss) - jeg er skikkelig lei av forskjellige varianter av akkurat det samme. Jeg leste Boligpluss tidligere men sa det opp nettopp fordi jeg syntes det var et stort gjesp. Kanskje på tide å prøve igjen?

ralfefarfars paradis sa...

Jeg leser endel interiørblader- og jeg tror jeg hadde vært mer fornøyd hadde jeg bare lest ett eller kanskje to som var veldig forskjellige- for det som skjer når man leser flere er at man nærmest blir lommekjent i mange av hjemmene- fordi de stadig dukker opp i diverse interiørblader- f.eks den artikkelen fra sommerhuset til han noanoamannen (med de røde dørene og røde tolixene) det hjemmet har jeg lest om fire ganger nå- noen ganger har det vært akkurat samme reportasje med samme bilder- og andre ganger har hjemmet vært stylet til jul eller som nå til sommer...jeg abonnerer ikke lenger på boligpluss men kjøper bladet av og til- og i denne utgaven likte jeg veldig godt hjemmet på forsiden det har jeg heller ikke sett andre steder-så da blir det forfriskende lesning;)

demie sa...

Jeg føler det samme som deg når det gjelder interiør blader generelt. Men innemellom, litt som et slags masokisme kjøper en eller to. Hvorfor ikke Bolig Plus da?
Jeg stoler på deg Eple ; )

( takk for at du husket meg fortsatt etter en litt lengere bloggpause)

Shy B sa...

hahaha! BlodigPluss! Du er god, mykje bedre enn interiørblad!
Eg les interiørblad på venterommet hos tannlegen. Då er eg så nervøs at eg kunne ha sett i kva som helst. Men seier som Elisabeth, er det nokon som dreg med seg alle putene inn og ut kvar dag? Eg har nok med fire stolputer, og dei vert liggande på stuegolvet....

giraffmamma sa...

Her har det skjedd mye skjønner jeg, sponset innlegg og greier. Kuult! Men jeg trodde det bladet var litt kjedelig? Hmmmm.... Enig i at de er like omtrent hele gjengen, svenske blader er faktisk litt mer allsidige enn norske og danske synes jeg. Boligliv er bra og svenske Elle og Family living. Men nå skal jeg begynne å slå meg løs på hageblader og bli en skikkelig hagetante, finfint! Ja, også blir det en del landbruksrelatert lesestoff da.....