tirsdag 30. april 2013

Månedens faktapille - Ig-Nobelpris

12. september 2013 går den årlige Ig Nobelsprisutdelingen av stabelen. Siden 1991 har det årlig blitt delt ut priser i ti kategorier, i et forsøk på å hedre forskning som tilsynelatende kun stimulerer latteren, men som kanskje også kan mane til ettertanke. Kanskje...

I 2012 gikk prisen i litteraturkategorien til The US Government General Accountability Office for deres  "report about reports about reports that recommends the preparation of a report about the report about reports about reports" (kilde).

Fysikkprisen gikk det samme året til et spennende prosjektet; nemlig  calculating the balance of forces that shape and move the hair in a human ponytail, mens en annen viktig vinner heldigvis tok på seg ansvaret for å finne ut hva som skjer når en person går mens han /hun bærer en kopp med kaffi. For mer inngående detaljer, les gjerne artikkelen med den besnærende tittelen Walking with coffee: Why does it spill?

Nå føler jeg plutselig at det ikke er så bortkastet tid å ta bilder av tekopper og maten min.









Men, på den andre siden, så fører det neppe til at jeg vinner noen priser...

For flere Ig Nobelvinnere, sjekk ut oversikt.

6 kommentarer:

Lunalei ;-) sa...

Det innlegget skrev du bare for å friste alle andre rundt deg til spise kake midt i uka... he he.
Og funket det.. jeppers,
skal sporenstreks lage meg en kopp kaffe, prøve å bære den bort til sjeselongen uten å spille (!), og så sette opp håret i et fløffy ponnytail, før jeg inntar noe godt til kaffen....
Ha en super dag!

Shy sa...

Hehe!
Bilder av kaker er bra.
Ha ein fin 1. Mai.

Unknown sa...

Du får i alle fall prisen for å freiste meg med saftig kake, velfortent eller ei ;)
Men jøss, den fysikkprisen var genial, kvifor har ikkje eg tenkt på ei slik avhandling?? :)

Billa Blå sa...

Å, eg fekk lyst å lage fleire gode kategoriar! Men eigentleg er eg usikker på om eg skal le eller grine av alt det merkelege folk kan finne på å forske på. Seier ho som har dagleg ansvar for potensielle kandidatar til lista :) :) God helg!

KKvinneblogger sa...

Takk for faktapillen!
Morsomt :)

Huldra sa...

Trenger ingen pris når man kan få hyggelige kommentarer vel. Nammenam :)