torsdag 13. januar 2011

Halvfabrikata-strikk

I dag bestemte jeg meg for å rydde i skuffene i gangen- etter å ha irritert meg i mange dager (les uker, nei; måneder) over "systemet" der. Hver gang behovet for hansker, votter eller strikkelabber har oppstått har det også oppstått frustrasjon. I skuffer og kurver har det lenge bare vært mulig å finne:


* plagg som er alt for små (Minsten har vokst fra mange av dem for flere år siden)
* single plagg ( selv om disse plagg vitterlig ankom huset parvis)
* solhatter og solbriller og annet som ikke har mye med vintersesongen å gjøre (men om sommeren finner jeg merkelig nok perfekte vinterartikler der?).


For å lette hverdagen, og trykket i hovedpulsåren, har jeg altså valgt å face problemet- i stedet for å ignorere det. Nytt år - nye ideer, tydeligvis! Og da er det best å slå til mens motivasjonen er tilstede, og før alt går tilbake til sitt vante og enerverende vis. 


Underveis i oppryddingen ble jeg imidlertid mer og mer begeistret. Ikke over organiseringen eller fremdriften, men over alle de fine strikkeplaggene. For Oj! så heldige vi er, og har vært. Begge ungene har fått masser av fine strikkeplagg opp gjennom årene. Noe er så fint at jeg ble sittende å se på dem lenge. Skulle ønske jeg kunne strikke slik (og at noen av tingene var i min størrelse). Jo mer jeg så på dem, jo finere ble de: 


Jeg kan jo ikke bare kaste (les; gi til fretex) alle sammen? De er jo så fine, og tenk på det arbeidet som ligger bak en slik gave. Etter en liten brainstorming kom jeg frem til et bruksområde for de vottene og sokkene jeg bare fant en av: Halvfabrikata for julekuler ala Arne og Carlos (med litt velvillig innstilling):


DIY: Man tager hva man haver- for eksempel en fin gammel labbMan "knøvler" den sammen med rutinerte bevegelser, før man
snurper det hele sammen med den ståltråden man merkelig
 nok alltid har lett tilgjengelig..


..og vips!! Noe som kan minne om en julekule!!

Jeg er faktisk fornøyd med ideen, selv om jeg ser at det er et forbedringspotensial tilstede. Gjennomføringsfasen fremstår som noe hastig og lystig. Kanskje jeg skal sette med ned med dette når det nærmer seg julen 2011? Kanskje til og med ta i bruk saks og vatt og, hvis ambisjonsnivået mitt når nye og uante høyder, nål og tråd?


(Er det litt sært å legge planer for neste jul når det bare er knappe fem dager siden jeg ryddet bort denne? Og, hvor i all verden skal jeg gjøre av sokkene og vottene frem til den tid? Det beste er nok å legge dem tilbake i skuffene...) 


De fikk nå sett litt av verden før de ble stuet tilbake i mørket. Og kanskje
får de nærkontakt med en glitrende gran om knappe 11 måneder?


Ønsker alle en finfin dag!


12 kommentarer:

Randi sa...

Hei!! Kan godt sende deg den så du får prøvd å tredd den på? Hehe! Kan nok hende ho får den på, men blir vel kanskje verre når den skal av igjen :p Eskil ville ihvertfall ikke bruke den, merkelig nok. Så smart å lage julekuler slik. Det må bli på den måten her i huset og om jeg skal lage noen. Strikking er ikke helt min greie! Ha en fin dag!! KLEM!

gult hus i svingen sa...

jeg ler og ler:) Synes jeg ser hovedpulsåra di buler ut:)
For en god ide med julekuler av gammel strikk:))
Og er det noen trøst, eller du vil ha noen å lide sammen med, det står likedan til i skuffene i vår gang;)

klem fra trine:)

Mims sa...

Hei, for en god ide! Ikke noe problem med rot sålenge man har en plan med det, ikke sant.

finfin dag til deg også, lille eple :)

malu sa...

Hei:o)
Tusen takk for hyggelig kommentar hos meg.
Likte kraft uttrykke:o)
Fikk lyst til å si det samme om den flotte samlingen din med emalje.Har kun et lite stusselig stettfat i gul emalje selv,
men ønsker meg nå hele din samling:o)
Julekule ideen er super:o)
Tusen takk!
Nå vet sokkene fra bestemor hva de skal bli.

Ha en super dag:o)

katrine sa...

wow - her er det kreative uttrykk og egen design. Hva er det du ikke kan?
Ha en strålende dag :)

Namaste (jeo74) sa...

Ubetalelig!
Du e jammen meg nåke for deg sjøl snuppa :o)
Heldigvis e det ikkje sånn i mine skuffer...
*kremt*

Supert å gjenbruke sånne flotte saker. Plutselig får du nåken andre crafty idear og, før jul og kanskje til og med... :o)

Og tenk at eg hadde klart å gå glipp av et Eple-innlegg??!!
Dritbra fotosession i forrige innlegg!!!
Du e jo barra BEST!

Shy B sa...

Fine strikkasaker ja! Du kan ikkje kaste eller gje vekk slike fine saker. Gjenbruk til kuler var ein god ide! Kva med å lage pulsvarmere, panneband...??

Namaste (jeo74) sa...

Så kjekt at du blir inspirert da!
Nå blei eg glad kan du veta :o)

Eg kjenne te den at "ja, DEN ska eg og laga" osv ;o) Håve fullt av ting og idear :o)
Plutselig ein dag så blir det esker hos deg og, elle nåke aent...
Dei fleste av tapetbitane mine har eg kjøpt hos Andregasellen forresten. Det var sånn eg kom litt ekstra i kontakt med henna faktisk, hærlige dama!
Ellers e det folk rundt omkring på blogger som selge.
Sjekk denna nettbutikken:
http://www.retrovilla.dk/cms/

Her e det eg kikke innom og sikle, men klare ikkje å bestemma meg. Dessuten tenke eg at eg må bruka opp litt av det eg har før eg kjøpe nye. Der e eg jo ganske godt igang nå ;o)

Må forresten sei at du jo så absolutt ser ut te å ha de rette kvalifikasjoner for å ordne opp i den uheldige gisselsituasjonen...
E imidlertid glad for at det blir meg som får nåke så flott på CVen. Hvis eg klare det då ;o)

Og så lure eg på koffår det tar så lang tid før eg får gitt tebakemelding te dei som kommentere hos meg... Eg ser nå at eg med fordel kan korte ned på kommentarene mine te tider ;o)

Ha ei flottanes helg, flotte du!!

Kaspara sa...

Heisan Eple
Tusen takk for supersøt kommentar og NEI du er ikke pingle! Vi lar oss alle påvirke og hente inspirasjon her og der.
Så ryddeflink du har vært; hadde vært noe for far i huset som egentlig vil ha tellekanter også har han dessverre funnet en distre` og smårotete kone.
Virkelig masse fint på strikkefronten dere har! Så gøy at du prøvede deg på julekule!!!
Altfor fine ting til bare å skrote, det er sikkert!
Ha en glad helg Eple!
Klem fra Kaspara

Fragmenter sa...

Haha, den skuffeproblematikken kjenner jeg bare så altfor godt til! Kreativ løsning du kom opp med da, selv om sokkene måtte tilbake i skuffen i påvente av julen 2011:-D Og den fotoseansen du beskrev i forrige innlegg da, hysterisk! Men flotte bilder ble det. Må vel innrømme at jeg kjente et stikk av misunnelse når jeg så alle de flotte emalje-fatene. Ha ei strålende helg! Og ja, jeg koser meg med flotte farger rundt halsen, lucky me:-)

Elisabeth, innerst i veien sa...

Fantastisk ide, den kula ble snasen.
Har selv en sånn stappfull skuff i gangen som er et evig irritasjonsmoment. Kanskje det dukker opp noe egnet materiale der også?

Ha en fin helg.

giraffmamma sa...

God ide! Original kule. Skikkelig gjenbruk. Så trendy og absolutt i tiden den saken der :)