mandag 31. januar 2011

Fruktfat til glede og forlystelse!

I dag har jeg vært hjemme med febersykt barn. Epleblomst ble syk iløpet av helgen, og hun er nå redusert, men på bedringens vei. Hun har hatt permanent tilholdsted på stuen, i sofaen, hvor hun har fått dagen til å gå ved å se på tegnefilmer samtidig som hun har tegnet og dillet med saks og papir. Det er egentlig helt greit å være hjemme med en syk syvåring når hun er så lite syk...

Jeg har tatt dagen helt med ro, drukket te, lest i god bok og vært innom Blogglandia en tur. Fin start på uken. Ved ett-tiden ropte pasienten min på meg, og ba om å få litt frukt. Ja, selvsagt, svarte jeg, bare ta fra fatet på stuebordet! - Nei, du må hente til meg, var responsen fra jenten. Jaja, hun kan jo få litt ekstraservice nå når hun er syk, tenkte jeg, og gikk for å hente frukt til henne. Fatet stod, som antatt, på bordet rett foran henne:

Bare til å forsyne seg, lille venn...

Men hva gjør den gavesløyfen oppi fruktfatet?

Hm? Det fruktfatet så litt mistenkelig ut..?  Men jeg strakk likevel ut en hånd, for å forsyne min lille pasient med frukt, uten å tenke mye over fruktfatets utseende. Men da begynte Epleblomst å fnise, men se da, mamma!!, før hun snudde fatet: 

Epleblomst introduserte meg smilende for
Frøken Pære og Herr Appelsin

A love story!!

Etter kort tid var det vielse på gang, hvor Epleblomst var fungerende prest. Hun spurte høytidlig om Frøken Pære ville ha Herr Appelsin som sin kjæreste?

En særdeles vakker vielse og en verdig markering av kjærligheten.

De ga hverandre sitt ja på høytidlig og vakkert vis! Og jeg tar det egentlig for gitt at vi nå er de lykkelige eierne av et fruktfat som alltid vil bugne av frukt.... for dette må jo være et fruktbart par?

12 kommentarer:

Shy B sa...

Hehe! Artig! Kreativ jente.
Enig med deg at når ungane ikkje er så veldig sjuke, så kan ein heimedag vere heilt ok.
Takk for hyggeleg kommentar hos meg:)

KROnPRINSESSENE sa...

For en herlig historie :)
Kreativ liten syk du har forstår jeg...
God bedring til henne.
Klem

Randi sa...

For et søtt par ♥
God bedring te lillemor!
KLEM.

Pafrika Og Belkini sa...

Der har vi Epleblomst i sitt rette element - med papir og saks! Ingen sko i dag, altså? Ikke en enkel frakk engang?
Ellers må jeg si at det fruktfatet ditt er meget, meget riktig, j.f min opptreden tidligere i dag. Her forebygger du obesity på en aldels fortreffelig måte, following the guide lines from the Norwegian Health Council! Lille Epleblomst vil kunne merke effekter som mindre snacking between meals og alltingen. Det er forelderen sin, det! Jeg er blitt litt påvirket selv, og sitter i skrivende stund og tvinger i meg litt sur Pink Lady - Belkinien sine favoritt epler, uvisst av hvilken grunn. Belkinien er forresten umåtelig imponert over logoen din - og over det faktum at du er i bestittelse av en slik fantastisk epleskrellager.
Virkelighetstreff høres fortreffelig ut (no e eg i slaget her).I morgen har jeg bare en innlevering, så er jeg fri som fuglen. Melder!

Trine sa...

Ååååå dette var frUktelig søtt og morsomt! Og utrolig fin header du har :)

Namaste (jeo74) sa...

Næmmen, det var nå det absolutt hærligaste :o)
Slekte på mor si ser eg.

Følge spent med på fruktbarheten...
Eventuelle resultater MÅ fremvises ;o)

Tevanga sa...

Hva er det man sier igjen... Jo, eplet faller ikke langt fra stammen! Dere burde slått dere sammen, du skriver boka og epleblomst illustrerer den. Jeg har også vært hjemme med febersykt barn i dag. Han bestemte seg for å sove i 3 timer på formiddagen, og jeg fikk to damer på besøk, så det var jo i praksis en fridag. Den eldste sønnen min har akkurat funnet ut at man kan spise eplet "sånn som det er", dvs ta biter av det, i motsetning til å skjære det i biter. Som en følge av dette hadde han i dag sitt første møte med kjernehuset. Et halvspist eple lå på bordet, og han var i gang med nr to. "Mamma, jeg begynte på nytt jeg. Det eplet var stygt inni". Det var da jeg tenkte: Gurimalla, alt det han har til gode å lære her i livet...

katrine sa...

nei, så herlig jente du har :)
God bedring til henne!!

hege sa...

For et fantastisk stilig par! Kunne tenke meg noen slike i mitt eget fruktfat, jeg.

Det er jammen godt å se at Hermines kreativitet ikke tar pause selv om hun ikke er helt i form!

Jeg løy for deg forleden dag. Det er ikke Viking Fritidsgarn jeg har brukt til skjerfet - det er Viking Superwash... (Tror jeg brukte tre nøster av hver farge, men jeg hadde sikkert ikke trengt å legge opp mer enn 55 masker.) Jeg sydde endene igjen etter at skjerfet var ferdig, men det er sikkert ikke nødvendig siden det jo blir flatt og fint etter damping.

Duskene er superenkle å lage. Du lager en pappbit som er 19 cm bred og snurrer garnet syv ganger rundt den. Deretter klipper du det i den ene enden, bretter trådbunten på midten og bruker en heklenål til å dra den gjennom enden på skjerfet - og fester det ved å træ endene på dusken gjennom løkka. Du skal ha seks burgunder og fem gule/gull i hver ende. Piece of cake! (Og meget anvendelig håndarbeid i sosiale settinger og foran tv'en...)

Gleder meg til å se hva som kommer ut av dette fruktbare ekteskapet, forresten. Blir sikkert et vakkert og smakfullt avkom;-))

Andregasellen sa...

He he he, mange lykkeønskninger til det flotte paret.Gid de lenge lenge lenge leve må, og dessuten få masse fruktig avkom.Mer fruktbart kan det neppe bli, om man skal fortsette litt langs den linja.Dette er i hvert fall sunn moro, på et riktig wholesome vis...
Ha en fruktfin dag!
(Skulle egentlig skrive ha en fruktbar dag, men fant ut at det var på kanten å ønske folk en fruktbare dager liksom)

Lekenhverdag.com sa...

Fantastisk!!!

Så kreativ snuppelure du har ;-) Dere må jo ligne på hverandre.

Ønsker dere en fortsatt fin dag og håper at formen er stigende.


Klem fra Carina

Huldra sa...

Herlig! Hun er jo bare skjønn. :)
blir spennende å se om dette bærer frukter over tid ja. Regner med en follow-up? ;)