søndag 16. januar 2011

Here comes the sun, little darling!

Når man har en liten solstråle som etterhvert savner sol og sommer så intenst at hun hver dag går med bikininen over ullfleecen, er det på tide å ta kontroll over årstidene selv. I dag har det derfor vært sommer og sol hjemme hos oss.

Det hele begynte med at Epleblomst på syv år ringte meg på jobben, en dag i desember. Hun spurte meg, med påtatt likegyldig stemme, om jeg tilfeldigvis visste hvor bikininen hennes var. Jeg stusset over dette spørsmålet, årstiden tatt i betraktning. Snøen som dalte ned utenfor kontorvinduet mitt hadde ikke på noen måte gitt meg forvarsel om økt etterspørsel etter nevnte klesplagg. Jeg svarte derfor intelligent nok: HÆ? Resten av samtalen fortonte seg slik:

Epleblomst: Bikini, mamma... 
Eple: Hæ?
Epleblomst: MammaSånn som vi har når vi bader...
Eple: Ja, jeg vet hva bikini er, men hvorfor spør du etter den, nå?
Epleblomst: Ikke noen spesiell grunn, jeg bare lurte på hvor den ligger.. Sånn at jeg er klar når sommeren kommer
Eple: Jaha du.. Hva skal du med den? Egentlig?
Epleblomst: Vær så snill å si hvor den er. Jeg har leitet etter den overalt. Jeg trenger den. Jeg skal ha bikinifest!!
Eple: Hæ? (Smarteste frukten i kurven? Neppe!)

Jeg endte opp med å fortelle henne hvor bikinien lå, og det er kanskje det aller mest bemerkelsesverdige med hele affæren i grunnen... tenk at jeg visste det! I desember! (Litt vel opptatt av kalenderen her, men...)

Da jeg kom hjem fra jobb den dagen fant jeg syvåringen i badedrakt, på et håndkle, foran ovnen. Hun kunne fortelle meg at hun hadde hatt en strålende dag på stranden. Hun hadde tatt med seg leker og et ullteppe (i tilfelle "solen ble kald"), og alt som manglet nå var å få bade. Idet hun sa dette kunne jeg ikke unngå å registrere at hun sendte et kjapt, men talende, blikk mot akvariet. (Ok, her er jenten som ikke bør få gå fra SFO før jeg er hjemme fra jobb, konkluderte jeg kjapt...)

Etter noen dager med badedrakt tok imidlertid julen over all oppmerksomheten hennes- og det ble nissedrakt og bejubling av vinter og snø. Men nå i januar er lengselen etter sol kommet tilbake for fullt. Det første hun gjør når hun kommer hjem på ettermiddagen er å ta av alle ullklær, og ta på sommerkjole og sandaler:

Epleblomst, med favoritt sommerkjolen på, ser ut på snøen
som ubønnhørlig daler ned..

I dag bestemte vi oss derfor for å gi henne en sommerdag. Eplekjekk tok med seg Epleblomst på en tur ut, slik at Storebror Eplekart og jeg kunne gjøre i stand til Den store sommerfesten.  Selv om det er noen dager siden vi bestemte oss for at sommeren skulle komme i dag, ble det meste tatt på sparket. Vi hadde ikke lyst å kjøpe inn masse "effekter", men heller prøve å lage masse sommergøy ut av det som allerede var i huset. Eplekart lagde nyydelige soler av gult papir, tape og godvilje. Disse ble så festet til lampene på både stue og spisestue (Jepp, vi hadde to soler. DA snakker vi fin sommerdag!)

Sol 1- Stuen

Sol 2- Spisestuen

Jeg lagde velkomstdrink med paraply, og gjorde i stand en picnickurv med masse god drikke og frukt.

Velkommen til Playa del Epliss. (Eller noe sånt..?)

Deretter ryddet vi bort stuebordet, og la pledd og håndklær på gulvet. Så fant vi frem solstoler, solbriller, solhatt og masse strandleker.

Fluktstol på en blomstereng...


Masse gøye leker- og selvsagt Svampe-Bob.

Eplekart samler på skjell og steiner, og utvalgte deler av samling ble velvillig donert til dagens fest. Derfor kunne deler av stranden vår dekoreres med vakre skjell, sneglehus og steiner, og Epleblomst kunne samle de vakreste skatter i kurven sin:

God fangst!


Vi hengte opp papirblomster på veggene, og blomsterlyslenker ble hengt over sofarygg og på stålamper. Eplekjekk hadde allerede fyrt godt i peisen før han gikk, så temperaturen nærmet seg tropisk etter kort tid, så blomstene trivdes godt. Tilslutt kom også stranden på plass: Hadde vann i en diger "vase" og noen som kalles "Miracle Sand". Aner ikke hvordan det er kommet i hus- men i dag var det helt perfekt. Kjempegøy å leke med:

Lilla, magisk sand blir til rar, men gøy, lilla leire i vann..
Vann er veeeldig gøy!! Lilla "gugge" er også bra..
...spesielt når den blir til "vanlig" sand igjen i det samme
øyeblikk man løfter det ut av vannet! Magisk!

Da far og datter returnerte fra utflukten sin var det meste kommet på plass: "Here comes the sun (little darling)" ble spilt på høytaleren mens drinkene ble servert. Etter kort tid var alle iført sommerklær (Epleblomst var selvsagt i badedrakten, bare sekunder etter hun kom inn døren), og det var bare å la vår dag på stranden begynne. Playa del Epliss er et faktum!

(Etter meget kort tid ble musikken endret til "Sommer og skolefri" av Malin. Den gikk så på repeat, over laaang tid, men vi klarte å nyte sommeren likefullt! Uten problemer!!)


God sommer, alle sammen!

18 kommentarer:

Dagny sa...

Ååå så gøy dere har hatt det i dag! :) Skulle ønske jeg hadde kommet på noe sånt denne uka som vi har vært syke her hjemme. Vel, det er et tips tel neste gang da (som jeg håper er leeeenge til).
Ha en super søndag i morgen da, blir kanskje rester av sommeren deres :)
Klem

skjerstad sa...

Hi hi ;) Dere er søte ! Tenk å lage en sånn dag for jentungen . Hun er jo en fornuftig og reflektert jente . Jeg også vil ha SOMMER ;) Takk for at jeg fikk den følelsen nå :)

Ha en fin dag ( i solen ?!;)
Klemmer fra Janne

SURRESILJE sa...

For en fantastisk dag det må ha vært! Det er de dagene man skal ta vare på!

Barbros lille atelier sa...

Ha, ha, så utrolig morsomt og kreativt! Likte veldig godt fluktstol på blomstereng:-) Tenker lille epleblomst var strålende fornøyd med sommerdagen! Tar forresten gjerne med meg bikinien og tar en tur til Playa del Epliss:-)

Klem

gult hus i svingen sa...

fantastisk!!!!!!!!!Herlig sommerhus for jenta deres:) En dag dere vil tenke tilbake på med glede:) Du har nettopp forkorta vinteren for meg:)TAKK.
Vår 16-åring kan tenke seg å flytte til Italia eller Spania!!!! Tror faktisk hun kommer til å gjøre det også, hun liker definitivt IKKE vinteren i Norge:)

Søndagsklem fra Trine:)

malu sa...

Herlig:o)
Skjønner Epleblomst godt og
for en herlig og fantasifull mor hun har.
Etter å ha lest dette skinner sola litt her også.

Ha en fin Søndag:o)

Trine sa...

Så fantastisk. Dette skal jeg huske på å gjøre for mine jenter - en skitkald vinterdag, når de har blitt et par år eldre. Jeg likte det!!!!

Elisabeth, innerst i veien sa...

Ha ha, så herlig morsomt. De solene var suverene. Barn elsker jo å ordne til som dette og når de voksne er med også, ja da...håper virkelig epleblomsten var fornøyd.☺☺

indie sa...

Fantastisk kreativt! Her er vi sommermennesker alle sammen, så denne ideen skal jeg spare til en skikkelig mørk og tung dag. :)

Tevanga sa...

Tipper epleblomst hadde en knakende kjekk dag på stranden! Herlig historie skrevet på en herlig måte. Epleblomst og jeg hadde nok ikke blitt særlig gode venner da jeg godt kunne hatt full vinter til langt uti mai... Folk her i Fredrikstad syns jeg er sprø, ettersom de fleste her kikker etter grønt gress allerede i februar. Jeg har forstått at jeg egentlig hører hjemme på Svalbard...

Fragmenter sa...

Det der hørtes jo ut som en drømmedag, både for store og små:-) Har absolutt INGEN problemer med å skjønne jenta di. Jeg vil også ha sommer. NÅ!
Fortsatt fin mandag til deg:-)

hege sa...

For en vidunderlig ting å gjøre! Jeg har også en snuppe som elsker å kle seg i bikini - og hun ville blitt fra seg av begeistring om jeg hadde gjort som deg.

Heldigvis fikk vi en liten dose sol og sommervarme - og fancy drinker - da vi var i Egypt i romjula. Men dersom våren ikke kommer snart blir jeg nok nødt til å ommøblere stua og hente frem stand-in-sola;-))

Andregasellen sa...

Fantastisk, så flink du er!Det er sånt man ALLTID burde ha tid til, altså å følge opp småttisenes whims til en hver tid...Jeg ble skikkelig inspirert jeg nå!

Namaste (jeo74) sa...

Eg bøye meg djupt i støvet!
Ingen over, ingen ved siden...

Det var nå det aller hærligaste å gjørr!
Her snakke me om å skapa gode barndomsminner ja.
HELDIGE e ungane dine som har deg :o)

giraffmamma sa...

Å så flott! For en fin opplevelse å gi, dette så ut som en super dag hos dere. God ide nå i januar. Jeg tror heller jeg må kjøre "nå er det jul igjen her", det er så vanskelig å få ut all julepynten...eller all og all, det er ikke så mye, men det har liksom limt seg fast....

Med et lekent sinn sa...

Ahh helt heidundranes flott! Dere er fantastiske foreldre, virkelig. GOD SOMMER!

Namaste (jeo74) sa...

Hei igjen snuppa!
Eg hadde tenkt å spørr deg før, men har glømt det ut...
Vett du at du vant giveaway hos http://miesmirakler.blogspot.com/ ?

Tenkte eg måtte sei det hvis du ikkje hadde fått det med deg, for eg rekne med det e du som e ein av dei etterlyste der ser du ;o)

God natt

Shamu sa...

Dere er noen fantastiske foreldre!
Morsomt å oppdage bloggen din. Jeg ler høyt her.

Ha en knakandes flottt epleuke! :-))